Ниски нива на АМХ и забременяване

• 69 120
  • 962
  •   2
Отговори
# 150
Здравейте, дами!
Какъв спрей с витамин Д и К2 да си купя, за да повиша АМХ?
Благодаря!

# 151
Здравейте, дами!
Какъв спрей с витамин Д и К2 да си купя, за да повиша АМХ?
Благодаря!

Здравей, аз пия следните неща:
CoQ10 Ubiquinol             200 mg
Zink                                      30 mg
Vitamin D3+K2              5.000 i.E.
Omega 3                         1000 mg
Selen                               200 mcg
Folat                                800 mcg
Magnesium            300 - 400 mg

Всичко е на хапчета на Now Foods. Аз изследвах АМХ 2 пъти един след друг в 2 лаборатории. Едната показа 0,56 в Германия, а цибалаб 0,48. След 1,5/2 месеца пиене на добавките в цибалаб показа 0,78, което е 60% увеличение. Моят витамин Д не беше под референтните стойности , но беше нисък. Сега го изследвах пак и мисля, че беше 110 при горна граница 120. Не знам дали АМХ се е покачило заради витамин Д или някоя от другите добавки, но те спомагат за повишаване качеството на яйцеклетките. Аз живея в Германия и ми ги предписа гинеколожката ми, като фолиевата киселина и селена се пият сутрин на гладно, магнезия преди лягане, а другите неща с вечерята.

# 152
За първи път чувам фолиевата киселина да се пие на гладно.

# 153
Sunshine, при това ниво на АМХ аз бих потърсила и второ мнение и изрично бих искала да знам колко са антралните фоликули.
Чисто и просто да не се губи време с излишни неща.
Относно вит.Д, абсолютно е добре да го вдигнеш, но знай, че не винаги неговия недостиг води до понижаване на АМХ. Казвам го , защото моите нива също бяха 11-13 преди да започнем опитите 2019 и въпреки това нямаше отклонение в АМХ.
Просто акп резервът е нисък, не губете време.

# 154
Момичета,
извинявам се предварително за глупавото питане, ако е такова:
Възможно ли е една стимулация да се отрази критично на нивата ми на АМХ?

# 155
Споделям личен опит. минала съм само една стимулация, и при мен на 3-ден на МЦ месец преди стимулацията AMH = 0.62, а на 3ден на МЦ точно след стимулацията АМH = 0.28. не мога да коментирам нормално ли е или не да падне, никога откакто го следя (последните 18-20месеца) не е бил толкова нисък. не съм задавала този въпрос на АГ-то си, но това са цифрите при мен.
такива ниски нива на AMH индикират или че резерва е малък, или качеството не е добро или и двете. При мен АМH се върти между 0.45 до 0.67 през последните 18-20 месеца, като го изследвам през 4-5 месеца.

А дефакто с тези ниски нива на АМH от Август 2022 насам съм забременявала 3 пъти, все спонтанно, и съм на 40 години. Първия път мисед 9г.с., втория биохимична, сама се изчистих в рамките на седмица от закъснение, третия е в момента, след МЦ след стимулацията и въпросното  AMH = 0.28, а имам нарастващо ЧХГ от 5 дни насам (забременях естествено докато чакахме резултати от ПИД на ембрионите). За добро или за пореден провал, само времето ще покаже.

# 156
Здравейте. Имам заповед за инвитро на естествен цикъл. Чудя се коя клиника да избера- Надежда или клиника София (Явор Владимиров)?

# 157
Леничка, бих Ви посъветвала да четете заглавията на темите преди да си задавате въпросите така хаотично. В неправилната тема няма кой да ви отговори. Потърсете примерно "Предстои ми инвитро"...
Здравейте. Имам заповед за инвитро на естествен цикъл. Чудя се коя клиника да избера- Надежда или клиника София (Явор Владимиров)?

# 158
Здравейте!
Искам да попитам при вас АМХ изведнъж ли падна или постепенно? Миналата година при мен беше около 1, февруари - 0.55 и този месец - 0.23.Чак не ми се вярва как така изведнъж толкова спадна. Има ли някоя от вас с успешно инвитро при тези стойности и мога ли изобщо да го вдигна по някакъв начин?

# 159
Има много други фактори, от които зависи дали ще бъде успешно едно инвитро, изобщо не зависи само от амх. Иначе не знам как пада, изследвала  съм го веднъж в живота си, видях че е нисък и толкова. Няма как да се вдигне кой знае колко (евентуално с прием на вит. Д би могло леко да увеличи стойността) и не виждам смисъл да го пускам пак. Хората, които го ползват за кандидатстване по фонд си го следят и пробват в различни лаборатории, за да излезе по-добър резултат

# 160
Здравейте!
Искам да попитам при вас АМХ изведнъж ли падна или постепенно? Миналата година при мен беше около 1, февруари - 0.55 и този месец - 0.23.Чак не ми се вярва как така изведнъж толкова спадна. Има ли някоя от вас с успешно инвитро при тези стойности и мога ли изобщо да го вдигна по някакъв начин?

Здравей,
при мен е нещо подобно. Януари тази година -  АМХ 1,3. Май месец -0,29. Изследванията са в една и съща лаборатория, даже повториха второто изследване. Витамин Д ми беше по-нисък януари, отколкото през май. Струва ми се абсурдно за 5 цикъла да съм си изчерпала почти целия резерв, не съм имала операции или стимулации или каквото и да е друго. Но изкарах 1 неприятен грип, с 5 дни висока температура. Лекарката ми каза, че може и да ми е ударил яйчниците и това да е причината...
На 32г съм.

# 161
Аз съм на 37 и смятам да правя 2ро инвитро този месец. Много се чудя дали изобщо да правим стимулация при тези стойности, защото от предната стимулация нищо не излезе. От 4 фоликула само 1 яйцеклетка. Ще говоря с док. но явно няма да мога да ползвам фонда след това.

# 162
Аз съм на 37 и смятам да правя 2ро инвитро този месец. Много се чудя дали изобщо да правим стимулация при тези стойности, защото от предната стимулация нищо не излезе. От 4 фоликула само 1 яйцеклетка. Ще говоря с док. но явно няма да мога да ползвам фонда след това.

и аз съм на 37 г. от 4 фоликула извадиха 3 Я, но ембрионите спряха да се развиват. Доктора ми каза , че трябва на ЕЦ да се събират яйцеклетки, защото от стимулации няма смисъл при такъв лош отговор…. и като цяло шанса ми е минимален Sad

# 163
На 37 колко време имате неуспешни опити за естествено забременяване преди да преминете към инвитро? А ти Герка колко време си опитвала? На 32 ако всичко друго е наред би трябвало да се получи естествено, въпреки че резерва е намалял 🙄 Поне на мен това ми казаха няколко лекаря, и аз съм на 32. То си е Божа работа на колкото и години да си де, но уж по-ранната възраст винаги е предимство

# 164
Ние пробвахме повече от 5г преди това и нищо. Имаме дете на 10г и изследванията ни са ок, като изключим АМХ. Имам 4 инсеминации също.

Общи условия

Активация на акаунт