Януарски бебета - тема 2

• 17 963
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Кик доста кофти при малката, ама не при всички е така. Племенника на 1,5г беше с всички зъби, без кой знае какви драми, така че за някои си е период. 😉

# 196
И аз мажа с какво ли не главно преди да заспи, малко да я успокои ....не виждам резултат.Панадол не съм давала за зъбки.

# 197
Повечето гелове са с Лидокаин, рядко мажа с такива ефетът е краткотраен. Ако има много зор давам Панадол или Нурофен за болката.

# 198
Аз пък досега не съм попадала на такъв с Лидокаин. Повечето които съм виждала са билкови на хомеопатична основа. До сега не съм давала Панадол заради зъбите, дано не стигаме до такъв момент. Гледам че 9 и 10ти зъб се задават 🙄

# 199
Тези които имам Калгел и Дентинокс съдържат лидокаин. Всъщност то пише лидокаинов хидрохлорид тоест лидокаин. Други не съм купувала.
Камилия изобщо не им действа.

# 200
Аз давам Дентокинд хапчета от сумати време, май имаха ефект в началото, сега по-скоро не. Камилията много ми я хвалеха, но много скъпо ми се вижда особено за двете. Мажа с Дентинокс с лидокаин ако е много на зор положението, само преди лягане, не мога да кажа има ли ефект. Преди няколко дни взех Бочко, за всеки случай да имам нещо, което може да се маже по-често. Колкото и да не ми се вярваше от него май има най-голям ефект. Нурофен съм давала веднъж, много плачеше горната, на всеки 10 минути се будеше. Не знам със сигурност дали беше от зъби, но се успокои и заспа.

# 201
Здравейте дами. Екатерина днес навършва 9 месеца 😊, малката ми бонбонка. Много добро дете, еднорог и се разбираме чудесно. Зъбки я мъчат и нея, има само 2, и очаквам горни, но когато тогава. Имам Дентинокс, и съм мазала 2-3 пъти когато не можеше да се успокои милата. На консултацията сутринта разбрах, че е качила 200гр, за дължината пак не разбрах 🤦‍♀️. 2 пъти досега ми прави алергична реакция, явно към неща които аз консумирам. Първият път се изчисти всичко без медикаменти за 2 дни, но сега последно 3 дни с капки Фенистил противоалергични и накрая докторката ме предупреди че ако продължават да се показват нови, ще се наложи урбазон 😔. Слава на Бога не се стигна до там, повлия се от Фенистила, най - вероятно е от буркан Нутела който нападнах, не съм го изяла всичкия, 3-4супени лъжици докато си гледам филма. Но явно достатъчно, за да премине в кърмата. 🤦‍♀️. Кефа ми излезе скъпо. Като тя е била спокойна през цялото това време, изобщо не е дала индикации за дискомфорт. Важното е че премина.
Иначе лази, на куршум е, започна и да се изправя сама, и да дърпа де що има достъп до дръжки 🤣. Много се забавляваме. Тези от вас, които имат по-големи дечица как реагират. Александър е 4 години по-голям и нищо не й дава, тя му вземе някоя играчка, той през останалото време не я поглежда, но като види че тя я е взела тича да й я дръпне от ръцете. Засега не се бъркам, защото тя е малка и не искам да се учи че ще получава всичко за всяко мрънкане (като брат ми), но с времето ще имат проблеми 🤣.
Бъдете здрави мамчета вие и семействата ви. 😊

# 202
Каката на 2 г и половина понякога дава някоя друга играчка. И да в повечето случаи ги изтръгва от ръцете и. Иначе е много грижовна постоянно и говори дава биба и вода като плаче.
Как реагирам аз ами казвам ако не и даде нещо всички играчки ще бъдат на бебето. Не ги лечат много играчките а по скоро някоя друга хартийка предмети от ежедневието някои неща от кухнята.

# 203
Как се изразява алергията при вас?
Ние от няколко дни имаме слуз в изпражненията, от деня в който почнах да давам кисело мляко. Знам че това е симптом за АБКМ, но пък няма обрив или нещо друго. И понеже ме наплашиха с тази алергия още докато беше съвсем малък и сега подскачам и от най малкото.
Да е здрава госпожицата и да няма повече такива неща, дано се разминете с лекарствата!

🤦♀. 2 пъти досега ми прави алергична реакция, явно към неща които аз консумирам.

# 204
Как се изразява алергията при вас?
Ние от няколко дни имаме слуз в изпражненията, от деня в който почнах да давам кисело мляко. Знам че това е симптом за АБКМ, но пък няма обрив или нещо друго. И понеже ме наплашиха с тази алергия още докато беше съвсем малък и сега подскачам и от най малкото.
Да е здрава госпожицата и да няма повече такива неща, дано се разминете с лекарствата!

🤦♀. 2 пъти досега ми прави алергична реакция, явно към неща които аз консумирам.
с обрив, отначало тук там, и за 1 ден целите крачета, коремчето, гръбчето, ръцете, гушката, лицето, та даже и ушите. Направо като петниста хиена беше, ужас много неприятно.
А за слуз в изпражненията съм чела, че може от много неща да е, дано не е АБКМ. На моя приятелка, преди 2 години, сина й да е бил на около 2-3 месеца, тя си го кърмеше, но тъй като същата седмица му беше давала малко АМ, имаше страхове че не му стига и беше направил обрив, по-точно петна по тялото и оток на тялото. И веднага в болницата, там категорично че е АБКМ, което в последствие не се оказа вярно. Детето към днешна дата си яде всичко, на 2 и половина е. А моята приятелка тогава предишната вечер си хапнала няколко големи морени - шоколад и фъстъци екстра комбинация за кърмачка. А педиатъра какво казва?

# 205
Благодаря  Nikolova9045! и на нас още на 2-3 мес ни казаха че “Може и да е” АБКМ, аз бях на строга диета , но кървенето в изпарженинята тогава пордължи. След няколко месеца просто спря , може би го израстна ... сега не спазвам никаква диета вече от 3 месеца , той си яде краве мляко от 15тина дни- никакви проблеми... и сега изведнъж айде пак може да е АБКМ . Няма никакви кожни симптоми... тук таме някоя единична пъпчица по тялото , но по никакъв начин не прилича на алергия. Педи каза да минем на диета без млечни и другата седмица на консултация ще го коментираме. Вече е достатъчно голям за изследвания и доказване на диагнозата... та ще напирам да ги направим , неможе от както се е родил все да сме на някаква диета, защото “може и това да е “.Не че ми е толкова зор, ама ако не е това, защо да лишавам и детето...

# 206
  • София
Аз не виждам нищо лошо в съдържанието на лидокаин в гелчетата, то и някои капки против колики имат симетикон, панадола - парацетамол, нутофена - ибупрофен, да не говорим за съдържанието на антибиотиците, ваксините, пък ако щеш и в храната. Все пак в 21 век човек е стигнал до някакъв медицински прогрес, ако не се прекалява не виждам нищо лошо да мацнеш малко гелче.🤷🏻♀

# 207
Ефектът на геловете е краткотраен 20-30 мин.

# 208
Ефектът на геловете е краткотраен 20-30 мин.
Достатъчно за да се успокои бебето и да заспи! Аз слагам преди сън гелчето на фрезидерм и съм доволна. Имаме безсънни нощи,но те са рядкост и се случват , когато вече пробива зъбчето.
Имаме 4 зъбчета за сега, двете долни и две горни странични резци. Предните ги нямаме още и си имам едно малко вампирче 😁

# 209
Възможно ли е от кисело мляко да се подсича бебето ..или си въобразявам ...🙄

Общи условия

Активация на акаунт