Януарски бебета - тема 2

• 17 956
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
Мими, аз със сигурност няма да купя - не виждам смисъл от такова нещо, бънджи също не му купих.
Малкият вече се изправя като се хване за дивана и постоянно ме е страх да не се пребие.
Аз още не съм измислила тема за РД и украса, но съм харесала поне 20 торти и голямо чудене ще падне. 🤣😆

# 181
Ако някой иска са си направи календари в този сайт има промоция до 01.11.
www.detskikalendari.bg

# 182
Ние сме от последните, така че ще събирам идеи от вас, хихи
Колан със сигурност няма да купя. Аз и за проходилкана не бях много Ок, но истината е че той си я харесва и така имам свободата да свърша това онова, а той си щъка. Стига да не се прекалява не виждам проблем. Той още не е тръгнал да върви и за сега е сравнително спокойно из вкъщи. Само се изправя като се хване за нещо. Няколко дни спи все надупен - много е смешен.
За следобедна закуска освен плодове и продови пюрета, предлагам и каши, кисел, кис мляко с бисквити, овесени ядки с банан, грис с плодове.
Два дена си изяжда обяда и съм мега щастливи. Предните дни изяждаше 2-3 лъжички и голямо мръщене.
За утре поръчах Юначе , има риба , ще видим как ще е и дали ще му допадне.

# 183
http://purvite7.bg/spyashhi-ednorozi/
Има ли еднорози? Благородно завиждам 😇😀😀😀

# 184
Да от 3 месечна спи от 22:00 до 7:00-8:00 сутринта .Сега се събуди в 6:00 и заспа пак, а мама трябва да става и направи закуска. 🙂

# 185
Да, нашият спи по цяла нощ, от около 10 вечерта до 6:30-7 сутринта, понякога 7:30. Е, случва се понякога да се събуди, но е изключение. Но той още като стана на 1 месец правеше 5 часова пауза през нощта, т. е. имаше някакви индикации, че ще започне да спи по цяла нощ. Случи се като спряха коликите, някъде на 3 месеца.

# 186
  • София
Бях против бънджи и проходилки, но приятелка ми даде. Ортопеда каза, че няма проблем, при условие че не се прекалява и детето е започнало само да се изправя.
Моя син не се изправя, но няколко пъти от легнал, седна сам. Слагам ХО в бънджито веднъж , два пъти седмично по 10тина минути, в проходилката пак така, но я държа статична и така просто стои изправен и си играе с музикалния борд отпред.
Тема за рд да си призная не съм мислила , с този вирус на дали ще организирам сбирки. Ще си украся у дома. На лято ще направя кръщене, така съм го планирала към момента. Много исках да е кръстен преди годинка, но не се получи.
За сега има три заместе и хранения и мляко сутрин в 7 и вечер към 19:30.
Педиатърката сподели да започна да замествам вечерята със супа. На вас казаха ли ви така?
Много ги мъчат тези зъби и всичко е в устата.

# 187
И аз много искам да си спретнем едно хубаво кръщене в тесен кръг догодина лятото. Аз пък искам да е минала годинка и да е проходил, нз защо, вижда ми се по удачно. Тези които ще кръщавате бебоците, поканихте ли вече кръстника, който сте избрали или ще го правите по близо до самото събитие ? Не съм мн наясно как се прави 😁

За вечеря педи нищо не ми е казала за сега. На мен лично ми се струва рано, нали казват, че до годинката трябва все още да си има двете хранения с мляко/кърма. Ама то и бебоците са близо до годинка вече, така че е възможно.
Аз пък няколко пъти малко на своя глава му сменям следобедната закуска с кърма, а вечерята с каша, защото съм на записи до късно вечер и таткото го храни. Незнам колко е редно, ама за 2 пъти инцидентно не мисля че ще “съсипя” детето 🤣.
Ами и моя беше еднорог, но тези зъби объркват всичко. И коликите при нас бяха ужас и сега и зъбите с пълна сила ...

# 188
Моя господин беше еднорог от четвъртия до шестия месец. Сега става по два - три пъти през нощта 😢 яде мляко и иска да играе.

За рождения ден ще поканя само бабите. С този Ковид надали ще правя сбирки. А и не мисля, че детето разбира нещо от първият рожден ден, той си е за нас родителите.

Кръщене ми се иска май месец да направим. Кръстници няма да са кумове те ни, както се прави обичайно. Казали сме им в непринуден разговор още като се роди.

За вечеря педиатърката нищо не е казала и няма да бързам с нея.

# 189
С еднорог съм и аз в къщи 🦄!!! Малката спи от 21 до 7-8 сутринта. На таткото пък ,дори това не е достатъчно,че е сова и си ляга в 4 сутринта и иска да спи до обяд.
Кръщене засега не съм планирала.

# 190
Мен да ви кажа ме кръщаваха като бях на 18 години 😄 Майка ми тогава се присети, че искала. Иначе децата ще ги кръщаваме лятото. Мъжът ми е от Лозенец и има една мнооого хубава църква в Царево, на една скала, от трите страни море. Още преди години се бях зарекла, че ако не се оженим там, поне едно кръщене ще направим. Само не знам роднините от Пловдив как ще ги замъкнем. За РД само най-близките, баби и дядовци, прабаби и това ще е май. То януари месец, на закрито, няма как повече хора.

# 191
Кръщене изобщо незнам сигурно лято 2021 ..от май нататък и пак тесен кръг като рд ..с бабите и кръстница до там, а някои правят цели сватби Simple Smile
Ще се съобразим с дядото, че работи в Германия Simple Smile
Долни зъбчета пробиват ...следващите ...и тези нощи са ужас буди се поне по 2 пъти ....през деня спи и аз където успея лягам Sad ...поне си наваксва така.
Politooo сродна съдба..>коликите и зъбите ..ще ги избутаме ...Също ккръстица няма да е кумата ..а моя близка приятелка от деца ...просто не сме близки и с някои свои действия се потвърди,че няма да е тя.

# 192
  • София
Вие давате ли нещо за зъбки?
Имам Тита прахчета , Камомила 15сх и Дентокинд на мама натура. Май всички са с натрупване, хомеопатични на основата на лайка. Ами да ви кажа не виждам ефект. И някакви локални гелчета, но за мен те пък съвсем не са ефикасни. Просто трябва явно да си пораснат , както с коликите, период , в който трябва да имаме търпение.
Веднъж дадох Панадол, когато избиваха горните два резеца , беше на 6м и много го болеше. Имам чувството , че като са по-големи сякъш не ги боли толкова много, но не знам, мамите с опит ще кажат.
Иначе за спането не сме от еднорозите😂 буди си се, заспива към 20:00,20:30, става към 6:30 след промяната на часа, но вечер се буди, я за биба, я нещо си мрънка.
Hope90 църквата в Царево е прекрасна за мен, някаква страхотна енергия има това място! Много обичам Странджа, моята баба е от Бургас , пра дядо ми от Лозенец. Имахме къща в село Българи... невероятни местенца има.

# 193
Ние искаме кръстник да ни е много близък приятел на мъжа ми, който също е Ивелин. Не сме го кръщавали на него де, просто името ни хареса, а че искаме него за кръстник е съвпадение , хихи. Не сме го попитали още, но вярвам че няма да ни откаже. Аз също искам нещо в тесен кръг, нали все пак се води светото тайнство. Не че съм мн вярваща или религиозна, ама това с огромните и пищни тържества изобщо не го разбирам. Ест хора има всякакви, кой както му харесва.
Мажа с гелче за зъбки Осадент , за мен определено има ефект, но по скоро моментен за 1-2ч и после пак ... а се дава до 3 пъти на ден. Пак е хомеопатично.

# 194
Нищо не давам за зъби освен биба и Панадол при нужда. Ако си мислите че зъбоникненето е период като коликите ха ха за мен не е период продължава до 2-2.5 години.

Общи условия

Активация на акаунт