Януарски бебета - тема 2

• 17 902
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
RFM и аз така, добре че ММ е повече вкъщи , че ми помага иначе и аз отдавна да съм откачила. А мамите с близнаци, пак казвам - възхищавам ви се.
Момичета, кога ще въвеждате белтък? Знам че първо в печиво, но пак ли през 2 дни, като жълтъка? И кога мога да увелича на цял жълтък, защото ние още хапваме 1/2?

# 571
Аз отдавна давам цял жълтък, поне от 2 месеца, та може и повече. Белтък дадох вече 3 пъти, днес беше третият.
Първите два пъти дадох два поредни дни под формата на мини палачинки с ябълка, яйце, брашно, масло и малко вода. Първият ден му дадох една, вторият 2, но бяха много малки - по една лъжица тесто. После 2,3 дни не му давах и днес пак.
Сега търся рецепта за някакви малък кекс или торта, за да му направя за РД, че с другата само ще се снима. 😁

# 572
И аз се чудя за белтъка кога ....
Долу венеца е доста подут явно ще излиза кътник....
Цял ден ми носи обувки и чехли😄😄😄😄

# 573
  • София
Мисля че в днешно време доста родители не разчитат на странична помощ, нормално е пенсионната възраст е доста по-висока сравнение с преди. Майка ми все още работи. Баба ми ни гледаше, че и прабаба ми. Времената са съвсем други, а и факта че масово младите живеят в различен от родния град също допринася за по-сложна логистика. Ама дупе знае две и двеста. Има и много плюсове в това сам да отглеждаш децата си.

Момичета, кой е със следващия рожден ден , RFM по-спомен твоя юнак е на 13ти?

Белтък въведох в печиво, 2,3 няколко дни. Жълтък също давам по цял.

# 574
Ray, да, на 13-ти е, не знам дали има някой преди нас. Не мога да повярвам, че мина толкова бързо времето...

# 575
Момичета, вие още се чудите за белтъка, а аз благодарение на майка ми днес и ядки им даде (бразилски орех и семки). Просто не мога да изляза на глава с нея. Тя ми помага за децата, през деня и през седмицата идва в къщи, за да може ММ да работи. Тя повече за компания на децата, защото не може нито да им смени памперс, нито да им приготви мляко, но е все нещо. Ако се наложи да изляза й ги оставям, няма проблем, но винаги и ММ е в къщи, така че съм спокойна. И двамата с ММ  работим от вкъщи, разбира се аз  доста по-малко сега, та си гледаме децата заедно. Свекърва ми не живее в нашия град и идва доста по рядко, но се справя по добре от майка ми с децата. Все пак е работила учител в детска градина. Винаги се съобразява с начина по който ние гледаме децата. Особено за храна. С майка ми само се караме, аз я черпя бонбона, тя дава на децата....направо ме полудява. Но както казваше моето АГ, бабите са необходимото зло....

# 576
Необходимо зло, но според мен са длъжни да спазват някакви граници. Честно казано, аз и респективно ММ сме се карали директно на съответната баба, ако нещо не се прави както трябва (става дума за неща, за които сме говорили кое може и кое не може). Благодарна съм им много за помощта, но има някои неща, за които просто не мога да си мълча. Слава богу, нашите баби са доста разбрани и отворени към новите неща и общо взето питат преди да действат. Дядовците са малко по-фриволни, ама какво да се прави, те деца не са гледали досега...

# 577
Като ви чета понякога си казвам слава Богу,че нямаме никого наоколо,после ми става тъжно,че детето ми расте без баби и дядовци! Повярвайте ми,един ден ще сте им благодарни за грижите, колкото и погрешни да са те.

# 578
Моите баби не смеят да дадат нещо без мен ...даже като прекали с нещо преди вечеря се намесвам и казвам край Моника последно 😄и тя после й вика мама не дава 😄
Ние сме на 20-ти .
Поръчах торта Simple Smile ще бъде с мечета ще ви я кача след рд .
Украса от Джъмбо утре .

Ами ще изчакам рд сигурно и ще й направя нщ с белтък може палачинки ...застройка на супа нщ такова ...за колко дни се счита въведен ?

Кога ще минавате на 3-ка ам ?

# 579
ММ излиза сутрин в 6:30,прибира се в 17.Работи и в събота. Майка ми излиза в 8, прибира се към 19.Петък,събота и неделя си е на село, няма я в къщи. Свекървата е в друг град. От както са се родили децата караме предимно на Take Away 😄 Сега започнахме да готвим малко, пак заради тях, да хапват вече от нашите манджи, че са малки още за пица, дюнер или китайско 😄 Ама като няма как се стягаш и действаш. А пък ако имах само едно бебе сигурно щеше да ми остава време и гоблени да шия, примерно.

Допълвам се за млякото. Мисля като станат на годинка да ги пробвам направо с кисело мляко, вместо АМ. С лъжичка много го ядат. Не знам само дали засища толкова, колкото АМ..

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 20:32 от Hope90

# 580
Аз също искам да ги мина на кис. мляко, но моите не го харесват много. Чисто 1-2 лъжици хапват, с бисквити и плодове същата работа. Снаха ми каза да ги излъжа като сложа захар в него, амаааа още от сега чиста захар....то аз бисквити още избягвам да давам, пък захар съвсем. Разбира се всички около мен ми обясняват как цели поколения деца са отгледани с мляко със захар. ММ дори от 2 месечен му давали, защото свеки не го кърмела...
Проблема е, че моите са пристрастени към АМ, май на-много да мина на 3-ка. Друга храна в много малки количества ядат, искат само АМ.

# 581
  • София
Това че навремето са правили нещо, определено не е довод. Все пак прогреса в медицината за има няма 30 години не е никак малък. Има хиляди медицински изследвания, проучвания , защо нещата не са били ок по начина по-които са ги правили. Да не навлизам в темата, но и за захранването на нашето поколение също има много доказателства как не правилното захранване може да доведе до много проблеми в по-късен етап, като проблеми с микрофлората, автоимунни заболявания и т.н , ама това е дълбока тема, която никога не споря с майка ми.

Алба а нямат ли любим плод с който да ги излъжеш с киселото мляко?

Хоуп след годинка , киселото мляко и другите пълномаслени продукти са заместител , както на кърмата, така и на АМ, така знам от педиатърка в майчин дом.

# 582
А прясно мляко кога мислите да въведете?

# 583
Прясното мисля към година и половина ..най-рано Simple Smile

Днес стана в 7.10....още не мога да се събудя ...Добро утро ....😄

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 08:22 от Mimi9999

# 584
При нас има едно прясно мляко за бебета над 12 месеца,та затова питам. Разтърсих се на български-няма подобен продукт или поне аз не намирам.

Общи условия

Активация на акаунт