Предстои ми инсеминация - Тема No 28

• 43 531
  • 784
  •   1
Отговори
# 60
Репродуктивен специалист ли посещавате?
Благодаря ви много за съветите. Мисълта ми беше да потърсим още някакви причини за неуспеха - още тестове и изследвания преди инсеминацията, защото си представям  как ще се скапя психически при евентуален неуспех дори и с нея. Първо ще пусна едно изследване за яйчниковия резерв, въпреки че доктора уж гледаше фоликули по яйчниците, за да знам горе долу там как е положението и задължително проверка на тръбите - явно ще е цветна снимка!! Благодаря ви отново и дано имаме  всички късмет!

# 61
Georgieva1117 , посещавам лекар, който е работил 10 години в ин витро център в София, а наскоро се върна да живее и  работи отново в провинцията. Но се опитвам да си запазя час при друг репродуктивен специалист в частна репродуктивна клиника. Просто е много натоварено при него, от 2 седмици звъня и нямат график... Ще използвам да ви попитам, тъй като за цветната снимка ще ми трябват актуални микробиология и останалите подобни изследвания, знаете ли дали в деня преди такова изследване могат да се правят опити за бебе? Тоест дали семенната течност би могла да повлияе на пробите? Последно съм си правила цитонамазка и влагалищен секрет в месеца преди да почнем с опитите и не знам дали оказва влияние

# 62
Микробиология си направих няколко дни по-рано и в деня ми остана да си пусна само кръвна група (не зн защо им е нужна), но може и всичко като идеш за ЦС. Мен ме посъветваха да пропуснем опитите същия месец, но това май зависи от доктора. Някъде из форума имаше  и такава тема.

# 63
И аз бих те посъветвала да не отлагате. Други важни изследвания свързани с проблемно забременяване са за хормони на щитовидната жлеза и за инсулинова резистентност.
Благодаря ви много за съветите. Мисълта ми беше да потърсим още някакви причини за неуспеха - още тестове и изследвания преди инсеминацията, защото си представям  как ще се скапя психически при евентуален неуспех дори и с нея. Първо ще пусна едно изследване за яйчниковия резерв, въпреки че доктора уж гледаше фоликули по яйчниците, за да знам горе долу там как е положението и задължително проверка на тръбите - явно ще е цветна снимка!! Благодаря ви отново и дано имаме  всички късмет!

# 64
Penguin4e, хормони на щитовидната жлеза имам направени, нормални са,  ТСХ е под 2. Вече обмислям и изследване за ИР, добре че за него научих от тук, никога никой доктор не ми го е споменавал!

# 65
  • до най-прекрасния мъж
За влагалищен секрет - поне два-три дни въздържание. МБ изследва микрофлора там долу и е добре да се въздържате от секс преди това.

# 66
Въпрос за стимулацията преди инсеминация:

Здравейте, пробвах два месеца с Фермара, но не ми подейства и не направих повече фоликули.
За следващия път ми предлага кломифен(или го намирам и с името клостилбегит). Някоя от вас била ли е с него? Много ли е силно? Не намирам по скорошна инфо от други момичета, все стари коментари от преди години.
Притеснявам се да не повлия на ТСХ, което аз следя да е винаги под 2, но от раждането ми съм с ТАт и Мат напълно извън нормата(много хиляди над нормалните референтни стойности). Но никога не се налагало да ги лекувам, просто имам опасност да отключа Хашимото. Следя се при Начев на всеки 6 месеца.
И затова се притеснявам ако стимулацията може да има такъв ефект. Чак след около седмица ще ходя при моя лекар да го обсъдя, но наистина ще се радвам да чуя и вашите впечатления!!♥

# 67
  • до най-прекрасния мъж
Аз бях с Фемара, като при първата си стимулация също направих 1 фоликул. Тогава инсе не последва заради излязла бактерия в МБ. След 3 месеца последва втора стимулация отново с Фемара, тогава тръгнаха 3 фоликула, от които се развиха два и направихме инсе. Междувременно четох, че Фемара в повечето случаи така действа - обикновено първият път прави 1 фоликул, впоследствие повече.

# 68
Въпрос за стимулацията преди инсеминация:

Здравейте, пробвах два месеца с Фермара, но не ми подейства и не направих повече фоликули.
За следващия път ми предлага кломифен(или го намирам и с името клостилбегит). Някоя от вас била ли е с него? Много ли е силно? Не намирам по скорошна инфо от други момичета, все стари коментари от преди години.
Притеснявам се да не повлия на ТСХ, което аз следя да е винаги под 2, но от раждането ми съм с ТАт и Мат напълно извън нормата(много хиляди над нормалните референтни стойности). Но никога не се налагало да ги лекувам, просто имам опасност да отключа Хашимото. Следя се при Начев на всеки 6 месеца.
И затова се притеснявам ако стимулацията може да има такъв ефект. Чак след около седмица ще ходя при моя лекар да го обсъдя, но наистина ще се радвам да чуя и вашите впечатления!!♥
Аз съм била и с кломифен и с фемара , и и с двата препярата правех по 1-2 фоликула.Аз съм с Хашимото и да вдигна се тсх но до 2,5 не повече , което лекарката каза, че не е притеснително, тъй като  когато се изчистиш от препратя той си спада сам.
Малко по-силен се води кломифена , но лично при мен той не действаше.Към последната ми стимулация с него ми добавиха инжекции Менопур и Фостимон и тогава имах 3 фоликула и забременях.
Имай доверие на лекаря , той ще прецени ,кой е най-добрия вариант.
Успех!🍀

# 69
Здравейте момичета . Имам въпрос по повод мъжкия материал , така да се каже . Преди самата инсеминация спазвате ли от 3 до 5 дни въздържание и какво се случва ако не е спазено това време ?
Оф вече какви ли не щуротии ми идват на главата ....

# 70
На мен когато ми стимулираха овулацията и действахме вкъщи, от кломифена направих два фоликула, единият не се спука дори с овитрел и остана задържан. След това няколко месеца стимулирахме с летрозол (фемара) и си правех по два фоликула в първите месеци и един фоликул последния месец. За инсеминацията ми включиха и инжекции мериоферт към летрозола и си мисля, че те бяха ключови за успеха. Пак образувах два фоликула.

# 71
Стараем се да спазваме 3 дни. Мисля, че това е с цел материала да е с по-добри показатели за обем, концентрация, подвижност и т.н. Но, когато се прави ре-инсеминация на следващия ден, реално не е спазен срока.
Здравейте момичета . Имам въпрос по повод мъжкия материал , така да се каже . Преди самата инсеминация спазвате ли от 3 до 5 дни въздържание и какво се случва ако не е спазено това време ?
Оф вече какви ли не щуротии ми идват на главата ....

# 72
И на нас ни бяха казали да има въздържание от 3 до 5 дни. Предполагам че е точно заради това, материала да е по - качествен

# 73
Нас не ни предупредих, но си спазихме няколко дни въздържание. Някъде четох, че ако всичко е Ок при мъжа между 24 и 72ч. са достатъчни.
Искам да попитам, тъй като досега не съм пила противозачатъчни, хормонални и др. и цикъла ми си е точен, променя ли се след приема на Дуфастон? Тъй като пишеше, че ти идва след няколко дни, а аз чакам М (всъщност силно се надявам въобще да не дойде де 🤞), но все пак ми са изписани до датата. И за да не се шашкам излишно, може ли да ми закъснее от хапчетата или да имат някакви други странични ефекти?

# 74
Аз съм пила веднъж Дуфастон и веднъж съм си слагала вагинално Утрогестан. И двата пъти ми дойде 2-3 дни след спирането, но четох във форума, че на някои момичета им закъснява и с повече дни.

Общи условия

Активация на акаунт