Предстои ми инсеминация - Тема No 28

• 43 849
  • 784
  •   1
Отговори
# 645
Предложете ми един специалист

# 646
  • Благоевград
Предложете ми един специалист

Потърсете мнения за лекарите в клиника "Надежда", "Щерев", "Малинов", "Токуда", има доста клиники. Аз бях преди време в Щерев при Савова и при мен се получи с първо инвитро само с един ембрион. С други нямам опит с инвитро. Имам 3 неуспешни инсеминации в три различни клиники при трима различни лекари с доказана овулация.

# 647
Благодаря ви дано и мойте мечти дасе збъднат !😔

# 648
  • Благоевград
Благодаря ви дано и мойте мечти дасе збъднат !😔
Дано! За съжаление аз също все още нямам дете, но си надявам и в нашия дом да изгрее слънце.
Пожелавам ви късмет!

# 649
  • до най-прекрасния мъж
Sinem_Kaya, ако е доказано, че мъжът ти няма спермогенеза, има вариант за стимулация и за него. Направете консултация, освен с андролог и уролог, също и с ендокринолог. Ако вече наистина е сигурно, че не произвежда никакви сперматозоиди и със стимулация няма шанс да стане, единствения вариант е ползването на донор. Азооспермия не е присъда, много двойки успяват, но трябва да се установи защо няма сперматозоиди и това не става само с пускане на спермограма, а с още редица изследвания. Може да е възможно да се повлияе и да имате шанс за бебе с негов материал. Ако вече е генетично, тогава няма шанс.
Относно инсеминациите - първо задължително се прави цветна снимка на тръбите, а най-добре диагностична лапароскопия с проверка на тръби. Така ще имаш ясна картина дали въобще има смисъл от инсеминации. Аз, например, имам 2 неуспешни инсеминации заради некоректна цветна снимка. Моите тръби не стават за инсеминация и направо ни насочиха към инвитро.
Влез в темите за инвитро, там има доста момичета, които правят процедури в София и ще те насочат с конкретни клиники и лекари.

# 650
Искам дави попитам по време на инсеминацията с видеозон наблюдават ли при мен нямаше таково нещо всички видеозони бяха заключени 😔

# 651
  • до най-прекрасния мъж
Искам дави попитам по време на инсеминацията с видеозон наблюдават ли при мен нямаше таково нещо всички видеозони бяха заключени 😔
Самата инсеминация не е необходимо да е под ултразвуков контрол. Повечето лекари правят ехография преди процедурата, за да видят дали е спукан фоликула или не.

# 652
Здравейте,
Инсето ми беше на трети. Ето и резултата:

С лекаря сме единодушни, че спираме утрогестана.
Вчера ми вадиха кърлеж и ми биха ваксина за тетанус. Може и за добре да е.
Аз пропускам другият цикъл.
Успех на всички. 😉

# 653
  • до най-прекрасния мъж
Чакалка, съжалявам за отрицателния резултат. Дано имате късмет следващия път, ако се решите. Пътят е труден, бодлив и дълъг. Надявам се да успеете.

# 654
Момичета,
колко дни след инсе започвате тестовете?

# 655
На 14 - тия ден отиваш за кръвен тест  вие при кой д-р сте и направихти ли инсеминацията

# 656
Здравейте момичета! Следя темата от известно време, но не съм се включвала до сега. Днес ми е 17-ти ден от първата инсеминация. С Утрогестан съм 3х2. Лекарката ми каза да направя кръвен тест на 20тия ден. Но от снощи ми се появи едно като кафяво зацапване, не мога точно да определя цвета понеже е примесено със остатъка от Утрогестана, който по принцип ми оставя следи по ежедневната превръзка. Реших да си пусна кръвен тест, който се оказа отрицателен. И така до края на деня кафявото зацапване си изби на менструална кръв. Записвам се и аз с 1-ви опит - неуспешен. Леко съм отчаяна, но гледам да не губя кураж. На втория ден от цикъла ще отивам на преглед и ако всичко е наред, започваме подготовката за втората инсеминация. Успех желая на всички! Heart

# 657
  • София
Момичета, наистина кога правите теста и по-добре ли е да е кръвен направо? На мен доки ми каза на 12 ден след инсеминацията, а сега като чета, на един са му казали на 17, на друг на 20 ден... Та се чудя моето не е ли рано?! Не знам как да постъпя... А ми е важно, защото прилагам Фраксипарин и се чудя докога да се бода (аз съм с настройката да е цялата бременност, ако дай Боже, има такава!!), но ако няма нищо, поне да не се бода излишно.... Моля зс съвет! 🙏🍀 Успех на всички!!! 💗

# 658
  • до най-прекрасния мъж
И при двете ми инсеминации, правени в една и съща клиника, но от различни лекари, казаха тест на 20ти ден. Това е горе-долу седмица закъснение. И двата пъти резултатът беше кръгла 0. На 12ти не е рано, но резултатът може да е неопределен. Аз бих изчакала датата на цикъла поне, щом касае терапия.

# 659
На мен ми казаха 2 седмици. Т.е. в деня на хипотетично закъснение. Но се чудя дали тест ще хване ако има нещо толкова рано. Аз лично съм с инжекция овитрел преди инсеминацията и в упътватето пише, че до 10 дни след нея кръвен и уринарен тест могат да дадат фалшиво положителен резултат за бременност. Затова сега чакам просто да видя дали ще ми дойде....
Имам едно питане но темата. Утрогестанът би ли могъл да е причина за закъснение на цикъла или за "разбутването" му,  тъй като все пак е хормон?

Общи условия

Активация на акаунт