Борбата с рака - Духовното оцеляване, физическото преодоляване - 67

• 49 767
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Момичета, искам да похваля серума за мигли Бонилаш. От 2 месеца го ползвам. Такива мигли и преди химията не съм имала. Гадно е, че има неприятно усещане като леко парене, в първите минути след като се сложи по ръба на клепача. После отминава.

# 691
  • София
Момичета много се радвам на добрите ви новини.Прегръдки на всички!
За децата, не знам калво да кажа, майвсички сме в отбора на "Сърцето ми е като икарус, вунаги има място за още едно дете" Преди все така казвах, умираха от смяхнвсички, но аз наистина исках четвърто дете. След като ме застигна рака си мислех че и три са ми много, ако ги оставя без майка. Сега като всички вас си мечтая за внуци, но не са ми много належащи, гледам да съм тук и сега и да се радвам на живота.

# 692
Здравейте, момичета!
Писах ви преди време за мъжа ми ...рак на дебелото черво.
Операцията мина успешно, възстановява се добре и до месец ще трябва да започнем химиотерапия.
Моля ви, споделете ако сте ползвали някакви витамини или добавки по време на терапията, за да може ако е възможно да я понесе по-леко.
Толкова ме е страх от нея...

# 693
  • София
Няма страшно от химията! Да, гадно е, няма да се чувства добре, но минава. Спокойно!

Mitrag, радвам се, че сте по-добре! Мен нещо взе да ме хваща страх от тоя вирус. Най-вече, защото няма места по болниците. Това е просто ужасно!

Аз днес бях на консултация за реконструкцията. Както и предполагах, доцента иска да приключа с имунотерапията и след това. Та февруари, след ПЕТ скенера ще е първата операция. За морето трябва да съм вече силиконова мадама 😆

# 694
Здравейте, момичета!
Операцията мина успешно, възстановява се добре и до месец ще трябва да започнем химиотерапия.
Моля ви, споделете ако сте ползвали някакви витамини или добавки по време на терапията, за да може ако е възможно да я понесе по-леко.

Каква ще е терапията, какви препарати, на колко дни? Адювантна ли е?
Не е добре да се приема нищо  освен казаното от онколозите,защото това е химия и не се знае в какви реакции ще влезе с нея.
Аз пиех масло от кайсиеви ядки от био магазин само, бях питала дали може. Много е добро за левкоцитите и хемоглобина, не са ми падали. Природно подсилване си правих с всекидневни сокове от моркови, цвекло, домашна лимонада с мед, вода и лимон (грейпфрут е забранен), силна храна, плодове. Важно е да се хапва, може често по малко, но да се яде, Тромбоците ми падаха на два пъти на мен, но за дни, сами се вдигаха, но се хранех доволно. Бях на химия за дебело черво. Като свърши химията правих курсове с антиоксидант и добавки за подсилване, както и три месечен курс за възстановяване на чревната флора. Нищо друго.  
Ще я понася химията, след първата вливка ще се успокоите, че звучи по-страшно, отколкото е. Страшно е в други случаи.
Ще се справи и ще мине и замине, само не подайте духом!

Тита, заинтригува ме сега. Я, кажи от къде се взема това чудо за мигли,за вежди би ли сработило?

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 20:12 от unabella

# 695
Здравейте, момичета!

Не е добре да се приема нищо  освен казаното от онколозите,защото това е химия и не се знае в какви реакции ще влезе с нея.
Аз пиех масло от кайсиеви ядки от био магазин само, бях питала дали може. Много е добро за левкоцитите и хемоглобина, не са ми падали. Природно подсилване си правих с всекидневни сокове от моркови, цвекло, домашна лимонада с мед, вода и лимон (грейпфрут е забранен), силна храна, плодове. Важно е да се хапва, може често по малко, но да се яде, Тромбоците ми падаха на два пъти на мен, но за дни, сами се вдигаха, но се хранех доволно. Бях на химия за дебело черво. Като свърши химията правих курсове с антиоксидант и добавки за подсилване, както и три месечен курс за възстановяване на чревната флора. Нищо друго.  
Ще я понася химията, след първата вливка ще се успокоите, че звучи по-страшно, отколкото е. Страшно е в други случаи.

Тита, заинтригува ме сега. Я, кажи от къде се взема това чудо за мигли,за вежди би ли сработило?
Адювантна ще е химиотерапията, да.
Още не знаем с какво ще го лекуват.
Имам познат онколог, който попитах до химията, за да се възстанови по-бързо от операцията, какво да давам
Каза, че мога всичко, без витамин б 12.
Да не говорим, че от два дни ни побърка в къщи, такива нерви и чудо не е било.
Разбирам, че не му е лесно, на никого не му е, на нас също.
Ако продължава така...не знам как да оцелея психически.

# 696
Скрит текст:
Здравейте, момичета!

Адювантна ще е химиотерапията, да.
Още не знаем с какво ще го лекуват.
Имам познат онколог, който попитах до химията, за да се възстанови по-бързо от операцията, какво да давам
Каза, че мога всичко, без витамин б 12.
Да не говорим, че от два дни ни побърка в къщи, такива нерви и чудо не е било.
Разбирам, че не му е лесно, на никого не му е, на нас също.
Ако продължава така...не знам как да оцелея психически.
[\spoiler]

Защото му е неизвестно с тая химия, но като почне ще се успокои. Иначе може да минава през всякакви фази, но тази психика е най-трудно да се държи. Тялото е добре, психиката крещи. Имам няколко посещения при психолог аз, към диспансера предлагаха. Щом така ви е казал онколог изберете нещо укрепващо, бих избирала някакви добавки, но без прекаляване, няма смисъл от претоварване сега.
Труден период ще е да всички ви, но просто няма начин. Ще разберете, че сега проблемите ще са най-вече, свързани със страх, равносметки...

# 697
Адювантната е предоперативна, а вие май сте минали вече операцията.?!?
Не се настройвайте предварително. Има хора, които сравнително леко понасят химиите. Аз, лично повече от три дни зор- не съм видяла. А и като мине лошото, хващаш уличите и парковете( ако не ги затворят пак, де) и някак по-леко става....Препоръчвам да му вариш джинджифилова вода, да си носи по време на вливките. помага слещу гадене и повръщане. И вода с лимон- също. Добавки- аз по препоръка на лекаря пиех само вит. В комплекс на Софарма( без В12 е) и Бирена мая на Никсен( без витамини е). Двете общо са към 5 лв на месец. Другото е качествената  и разнообразна храна....След вливките може да яма апетит, но когато има е добре да наваксва с храната.

# 698
Адювантна е като е профилактична, така ми обясниха на мен.

# 699
И на нас така казаха за терапията, профилактична.
Благодаря за съветите, ще се възползвам!
Все съм си мислила, че човек си променя мирогледа, оценява важното, но...Явно му трябва време да приеме нещата.

# 700
  • Русе
Имам решение от ТЕЛК-а за болничен, обаче там не пише "болничен от Х до Х дата" :newsm78: Никъде няма дати. Изпаднах в шок.
Така ли са?

# 701
Здравейте!Получих решението на ТЕЛК-а вчера.Въпроса ми е от тук какво следва?Трябва ли да чакам да минат 2 седмици за обжалването или отивам в НОИ?А до социалните ходи ли се?

# 702
  • София
Имам решение от ТЕЛК-а за болничен, обаче там не пише "болничен от Х до Х дата" :newsm78: Никъде няма дати. Изпаднах в шок.
Така ли са?
Би трябвало да пише дни, за които вече ЛКК да ти издаде болничен. На мен например ТЕЛК ми написа 60 дни, а вече отиваш в ЛКК, които да ти издадат самия болничен - от дата... до дата...

# 703
Бургас, няма нужда да чакаш две седмици. Направо отивай в пенсионното и при социалните, а като мине срокът за обжалване, трябва в ТЕЛК да ти сложат отметка, че решението е влязло в сила. Поне при нас, в Търново, е така.
      Ели Дечкин, давай решението в ЛКК- то. Там, при издаването на болничния, ще ти изчислят от кога - до кога да бъде.

# 704
  • Русе
Благодаря, дами Hug

Общи условия

Активация на акаунт