Студенти в Нидерландия - 8

• 60 394
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Копирам тук информация, любезно споделена в друга група:

Актуални новини от преди минути.
Не се доверявайте на информацията от кол центъра на Токуда. Нищо вярно с реалността. Лабораторията им работи 24/7 за ковид тестове дори и в празнични дни. Току що разговарях директно с лабораторията. Имат въведен сертификат за бързите тестове и на английски.  Цена 40лв

# 451
За съжаление за Нидерландия бърз тест все още не върши работа - изискването е за стандартен real-time pcr test.

# 452
Знае ли някой дали резултатът трябва да е разпечатан или може да е на файл на телефона?
Проблемът е, че дъщерята лети на 03.01. и понеже лабораториите ще почиват на 01.01., единствения шанс е да направим тест на 02.01. Но ако не е излязъл резултатът до 11 часа, кога тя ще мине секюрити, може да ѝ го пратим по месинджера, въпросът е дали ще го признаят така или трябва да е на лист (навярно и печат на лабораторията).

Резултатът трябва да е от сертифицирана лаборатория със сертификат на английски език. Дъщеря ми лети на 2-ри и прави тест днес в Токуда със запазен час, за да е готов утре и да си вземе сертификат (потвърдено е от лабораторията, че ще е готов). Моят съвет е направете тест утре, но задължително проверете дали резултата ще е готов до края на деня и дали ще имате сертификат.

Така не стават ли повече от 72 часа?

# 453
За съжаление за Нидерландия бърз тест все още не върши работа - изискването е за стандартен real-time pcr test.

Не знам под "бързи" ГД какво има предвид, вероятно такива, които просто стават бързо, но за цена 40.00 лв. вероятно не са ПСР.

Аз се интересувам от ПСР тест, който става за до 24 часа готов с резултати и документ. Не за антигени. Не за антитела.
Мисля, че вече стана ясно, че Нидерландия признава само такива. Поне за сега, към тази дата. Някои хора вероятно се интересуват и от такива, които са готови още по-бързо, за 12 часа. В линка за поликлиниката на бул. България на КалиБери имаше такава опция, но не за повичен ден.
Ние се вълнуваме и от лаборатории, които взимат проби и почивните дни. Просто такъв ни е билетът, няма как. Или тестът се прави почивен ден при нас, или резултатите трябва да станат бързо, до 12.01 сутринта.

И аз разбрах от прочетеното, че тези 72 часа са от вземането на пробата, а не от момента, в който са готови резултатите. За нас, например, тези 72 часа текат от 15.00 часа на 9.01., защото изтичат при влизането в Нидерландия на 12.01. След този част синът трябва да се подложи на ПСР.
Някой друг има ли, който да го е разбрал различно? Споделяйте. Има време и да разберем.
Че и да се променят изискванията даже има време. Smile

Аз се информирах оттук:
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/netherlands
МВнР.

Скрит текст:
Препоръчваме на българските граждани да се въздържат от пътуване!

Българските граждани могат да пътуват до Кралство Нидерландия с ограничения.

I.    Въведени мерки по отношение режима на влизане и излизане.

Считано от 00:01 ч. /нидерландско време/ на 29 декември 2020 г. всички пътници, включително нидерландски граждани, граждани на ЕС (в т.ч. и български граждани) и граждани на Шенгенското пространство, трябва да представят негативен резултат от PCR-тест за COVID-19, направен до 72-часа преди влизане в Нидерландия, за да се качат на борда на самолет по маршрут за Нидерландия.

В допълнение към негативния резултат от PCR-тест за COVID-19, пътниците, които пътуват с въздушен транспорт към Нидерландия от държави извън ЕС/Шенген трябва да представят и попълнена декларация за наличието на негативен резултат за COVID-19, която може да бъде намерена на следния линк: https://HTTPS://WWW.GOVERNMENT.NL/TOPICS/CORONAVIRUS-COVID-19/DO … -DECLARATION-FORM

И двата документа трябва да бъдат представени на хартиен носител.

Ако пътниците не успеят или откажат да представят негативен резултат от PCR-тест за COVID-19 преди отпътуване към Нидерландия, те не следва да бъдат допускани да се качат на борда на самолета. В допълнение, пътниците може да бъдат поканени да представят резултата от теста си за коронавирус (и декларацията за наличие на негативен резултат за COVID-19 за пътници, идващи извън ЕС/Шенгенското пространство) и след пристигането си в Нидерландия. Ако това не бъде направено, може да им бъде отказан достъп до територията на Нидерландия.

Изисквания за тестовете:
Резултатът от теста трябва да бъде на английски, немски, френски, испански или нидерландски език, като документът трябва да отговаря на следните изисквания:
-    Вид на теста: молекулярен PCR тест за Sars-Cov-2 / COVID-19. Всички други видове тестове, вкл. и бързи тестове, няма да се приемат за валидни;
-    Тестовият резултат следва да бъде негативен /или вирусът не се открива/;
-    Име и фамилия: в съответствие с имената по паспорт;
-    Дата и време на взимане на теста: максимум 72 часа преди пристигане на самолета в Нидерландия, като следва да бъдат отчетени времевата разлика и продължителността на полета;
-    Да е налице информация за института или лабораторията, направила теста;
-    На тест подлежат всички лица над 13 –годишна възраст включително.

Изискването за представяне на негативен резултат от PCR-тест за COVID-19 при пристигане в Нидерландия важи и за транзитни пътници, които не напускат транзитната зона на летищата в Нидерландия, както и за пътници, които идват в Нидерландия чрез морски, железопътен и автобусен транспорт. За пристигащи в Нидерландия граждани с автомобилен транспорт няма да се прилага изискване за представяне на негативен резултат от PCR-тест за COVID-19, но пристигащите в Нидерландия от съседните Германия и Белгия следва да проверят какви изисквания има в тези две държави преди предприемане на пътуване към Нидерландия с автомобил.

Наличието на негативен резултат от PCR-тест за COVID-19 не отменя необходимостта от прилагане на 10-дневна силно препоръчителна карантина в домашни условия след пристигане в Нидерландия от държави с „оранжев“ (в т.ч. и от България) и с „червен“ код с оглед на разпространението на заболяването COVID-19 в тези страни. Нидерландските власти още веднъж подчертават, че пътуване в чужбина следва да се предприема само в крайно наложителни ситуации (препоръката остава на този етап поне до средата на м. март 2021 г.).

Изискването за представяне на негативен резултат от PCR-тест за COVID-19 не се отнася до някои категории пътници, като пълен списък може да бъде намерен на следния линк: www.rijksoverheid.nl/testverklaring. Сред тях са:
•    Деца под 13-годишна възраст;
•    Граждани, пристигащи от зони, включени в списъка на ЕС за безопасни по отношение на разпространението на COVID-19 страни (списъкът може да бъде намерен на следния линк: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tackling-n … -safe-countries);
•    Пътници, пристигащи от Исландия;
•    Трансгранични пътници (включително студенти и ученици);
•    Притежатели на дипломатически карти за самоличност, издадени от МВнР на Нидерландия;
•    Притежатели на чуждестранни дипломатически паспорти;
•    Притежатели на нидерландски дипломатически паспорти, ако пътуват по служебни причини;
•    Държавни глави и членове на чужди правителства;
•    Граждани, които работят в сектора на транспорта на стоки, както и друг транспортен персонал при необходимост. В тази категория се включват шофьори на камиони и лица, които работят на контейнерни кораби, кораби за насипни товари (например руда и въглища), танкери (горива и химикали) и риболовни кораби. Също така се включват лица, които работят в енергийния сектор, включително на петролни и газови платформи, офшорни вятърни паркове, офшорни компании, които предоставят услуги за този сектор, и членове на екипажа на въздухоплавателни средства, круизни кораби и фериботи, ако пътуват, за да изпълняват служебните си задължения;
•    Притежатели на моряшки карти, ако пътуват за изпълнение на служебните си задължения или след тяхното приключване. Изключението не се отнася за моряци на търговски яхти и атракционни плавателни съдове;
•    Пътници на полети, които нямат летище в Нидерландия като дестинация, но са пренасочени към нидерландско летище поради непредвидени обстоятелства;
•    Пътници с пътна заповед на НАТО (NATO Travel Order) или виза NATO-2.

II.    Предложения за алтернативни маршрути за завръщане в България.

Препоръчителен начин за прибиране на българските граждани от Нидерландия в България остава използването на въздушен транспорт (осъществяват се редовни граждански полети на България Еър по маршрут Амстердам – София от летище Схипхол; на Уиз Еър от летище Айндховен - по маршрут Айндховен – София и Айндховен – Варна; и на Райън Еър от летище Айндховен – по маршрут Айндховен - София).
Към момента няма специфични изисквания от нидерландска страна при сухопътно напускане на територията на Нидерландия към съседните й държави Германия и Белгия.

Тестова политика
С цел предотвратяване на последващи инфекции, всеки гражданин с характерни за COVID-19 симптоми трябва да остане у дома или в друго място за настаняване, както и да се подложи на тестване. Запазването на дата и час за провеждане на тестването може да бъде направено на тел. 0800 1202 (или на тел. +31 850 659 063 при позвъняване от чуждестранни абонати), както и онлайн на следния линк: WWW.GOVERNMENT.NL/CORONAVIRUS-TEST.

Обща информация
На следните линкове може да бъде намерена допълнителна информация относно прилагането на някои мерки за борба с разпространението на COVID-19 в Кралство Нидерландия:
•    Национални мерки за поставяне под контрол разпространението на COVID-19: WWW.GOVERNMENT.NL/LATEST/NEWS/2020/08/06/REGAINING-CONTROL-OVER- … TH-LOCAL-MEASURES.
•    Прилагани на местна основа мерки за борба с разпространението на COVID-19 в някои градове и региони, например в гр. Амстердам:
WWW.GOVERNMENT.NL/TOPICS/CORONAVIRUS-COVID-19/TOURISM-IN-THE-NETHERLANDS
•    Различни теми, свързани с нидерландския подход за борба със заболяването COVID-19: WWW.GOVERNMENT.NL/TOPICS/CORONAVIRUS-COVID-19
•    Адаптирани основни правила за поставяне под контрол разпространението на COVID-19: WWW.GOVERNMENT.NL/TOPICS/CORONAVIRUS-COVID-19/TACKLING-NEW-CORON … ULES-FOR-EVERYONE
•    Пътуване към Нидерландия: WWW.NETHERLANDSANDYOU.NL/TRAVEL-AND-RESIDENCE/VISAS-FOR-THE-NETH … R-THE-NETHERLANDS
•    Силно препоръчителна карантина при пристигане в Нидерландия от държави с „оранжев“ или „червен“ код - на нидерландски език: https://HTTPS://WWW.RIJKSOVERHEID.NL/ONDERWERPEN/CORONAVIRUS-COV … F-ROOD-REISADVIES и на английски език на: https://HTTPS://WWW.GOVERNMENT.NL/TOPICS/C/CORONAVIRUS-COVID-19/ … S/SELF-QUARANTINE 

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 15:34 от Judy

# 454
аз досега не съм видяла резултат от pcr тест от лаборатория, на който да пише и часът на вземане на пробата, в Рамус и Синево със сигурност няма час, в такъв случай е най-добре да се пази касовата бележка за плащане, на която се вижда часа

и за Токуда мога да споделя  - съпругът ми си прави там PCR една неделя следобяд, а в резултата беше отбелязан като ден на пробата понеделник, не знам дали е заради почивния ден, но така и карантината му беше с един ден по-дълга

# 455
аз досега не съм видяла резултат от pcr тест от лаборатория, на който да пише и часът на вземане на пробата, в Рамус и Синево със сигурност няма час, в такъв случай е най-добре да се пази касовата бележка за плащане, на която се вижда часа

и за Токуда мога да споделя  - съпругът ми си прави там PCR една неделя следобяд, а в резултата беше отбелязан като ден на пробата понеделник, не знам дали е заради почивния ден, но така и карантината му беше с един ден по-дълга

Вероятно ще се иска и часът. Щом следим часове за влизане - поне искането на нидерландците е за часове. Не знам, до нашето отпътуване има време да се избистри този въпрос, но за тези, които ще пътуват сега е  хубаво да попитат изрично, дали не може да се посочи във формуляра.
Иначе оглеждах и двете лаборатории сега, като опции за тестване почивен ден. Някакви препоръки между Рамус и Синево?

# 456
аз си правих в Синево, централата им - проба взета около 11:45, резултатът излезе в 18ч същия ден, беше делничен обаче, но доколкото там има само един часови диапазон за взимане на проби, а не през целия ден, натоварването им сигурно е по-малко спрямо други лаборатории с много манипулационни; в Рамус често излизат резултати и посред нощ, лабораторията работи до доста късно вечер

# 457
Изрично пишеше, че 72 часа не трябва да са минали при кацането в Холандия т.е. за нас опцията за тест на 31.12. не важи.
Сега проверихме - тестът на 02.01., а сертификатът ще е готов в 11 часа на 3ти и ще е много на косъм за самолета.
Резултатът ще го пратят по-рано, но за смамолетите искали сертификата от лабораторията.

# 458
  • дядовата ръкавичка
В темата за студенти в Германия, пише че в резултатите на тестваните в Пирогов има час на вземане на пробата и на излизане на резултата.

# 459
Някой може ли да качи "примерен" резултат от тест PCR на английски?

# 460
Нямам идея дали това с примерния тест е свързано, но подочух, че един фотошоп и се пътувало с "пср". Не съветвам никого.
Ако не е свързано - всяка лаборатория си има нейна бланка и текст, а някои поставят и холограмен стикер.

# 461
  • София
Потвърждавам от 1 лице казаното  за Пирогов. Дъщеря ми утре лети за Айндховен, после е с влак към Аахен.  Резултатът от PCR-а от Пирогов  е с ЧАС, баш  според изискванията на  Нидерландия - както на взимане на пробата, така и в добавка  на излизане на резултата даже. Цената е 100 лева, взимането на хартиен носител  на английски с печат на лабораторията  става на следващия ден на рецепцията на болницата.

Джуди, бърз е другото име на  антиген тест. ГД го е споделила от темата за Германия цитираното, понеже конкретно провинция Северен-Рейн-Вестфалия признава такъв в искането си за негативен тест от последните 24 часа. Но за децата ви той НЕ върши работа, да.. Моята девойка с този полет до Айндховен е и с двата.. Sad

Утре  по обяд, когато дъщеря ми , дай боже, си е в Аахен вече, ще я разпитам и ще преразкажа тук как са минали нещата в частта с Холандия (какво и къде са й искали), без да ви занимавам с излишни детайли за нататък по трасето.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 20:34 от пенсионирана русалка

# 462
Предположих по цената от 40.00 лв., че ГД има придвид не ПСР тест. Нема такава цифра у нас, още.Grinning
За Нидерландия, разбира се, не е вариант, пише изрично тестът какъв да е.

В Пирогов само делничен ден ли правят тестове?
Искам да има час за вземане на пробата на документа, щом те сочат изрично изискване за часове, най-вероятно ще искат да е посочен такъв.

Пишете всички, как вървят пътуванията. Ще е полезно за всички тук.

# 463
  • София
Пирогов си е Пирогов,  добра или лоша, болницата си е  за спешна медицинска помощ, та едва ли работят само делничен ден, особено щом и печатът върху бланката си е техен. Звънни все пак  и попитай, нещата не се случват де факто в самата болница,  а във фургоните за проби пред главния й вход, но на телефона за "Информация"  още онзи ден отговориха на въпросите ни и това наклони взените към тях. И на мен не ми се щеше да рискува  девойката с  резултат, на който е упоменат само ден, а Нидерландия иска и час..

# 464
Ние ще рискуваме с Рамус, защото дори без час сме доста под 72часа. Съмнява ме всички пътуващи да имат изследвания с час,но ще пиша ако имам допълнителна информация.

Общи условия

Активация на акаунт