Студенти в Нидерландия - 8

• 60 410
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Моят син взима комплексни витамини профилактично. Основно - защото си тренира и му е част от програмата. Но сигурно те го спасяват до сега да не боледува и да няма някакви липси. Вероятно е добре това. От Нидерландия си дойде с такива, които си е купувал от там и си ги пие в момента тях. Смята да си кара така.

# 481
Попадна ми това, добавям го към инфото за другите лаборатории.

# 482
Ха, за тази лаборатория виждам обаче следното:
"Резултати в рамките на деня. Не е задължително записване на час. Желателно е да се регистрирате." - специално на заглавната страница с червено, що се отнася вероятно конкретно за Ковид.
https://www.genica.bg/

Звъннах и в Геника - не работят в почивен ден, но казаха, че гарантират резултат за същия ден, ако пробата се вземе до обяд и не държат на записване предварително, но е възможно на тази страница:
web.genica.bg

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 16:22 от Judy

# 483
Нямам повече информация, със сигурност едно прозвъняване би било полезно за който се интересува. Моя син не се прибра сега и не съм задълбавала..

# 484
И аз презвъних всички лаборатории, които бях набелязала - за по-сигурно. А и нещата се променят с дни. вкл. по отношение изисквания и отзив на лабораториите. Затова е най-добре и споредмен предварително да се види сайта на съответната лаборатория и да се свърже човек И по телефон.

# 485

4. Опитах да се обадя и в Рамус, но и там никой не вдига телефони и не ми се е обадил по направеното писмено запитване, затова и тях изключвам на този етап.

Рамус не са спирали да работят дори в почивните дни. Вчера правихме антигенен на единия младеж (за Германия), беше готов за два часа,  днес PCR на другия младеж - за Холандия. Въпреки, че са му казали "резултат до 48 часа", тестът е готов за няма и 5 часа. Утре ще вземем хартията. Няма записване на часове в Рамус, отиваш и чакаш, но става много бързо.

# 486
Вероятно става въпрос за Рамус в София.
За жалост лабораторията им в нашия град не работи почивни дни и нямамгаранция, че ако отидем в последния възможен - понеделник, резултатите ще са готови до вечерта. А друга лаборатория при нас няма.

# 487
Колегите масово си правят в Геника. Няма проблем да се отиде без час, потвърждавам, че излиза в рамките на деня резултата. Отделно пробата се взема навън пред самата лаборатория. Цената е 130лв. Нямам идея как стоят нещата с почивните дни.

# 488
Негативни ПСР и при двете деца - младеж и приятелка, резултатите са готови в рамките на деня. Браво на Писанец. Сега остава да не ги закачат за карантина, защото и двамата са на работа на 07,01.

# 489
Негативни ПСР и при двете деца - младеж и приятелка, резултатите са готови в рамките на деня. Браво на Писанец. Сега остава да не ги закачат за карантина, защото и двамата са на работа на 07,01.

Изрично е написано, че дори и с негативен тест при влизане следва да има 10 дневна карантина.

# 490
Ние даже смятахме 14 дни карантина, за всеки случай я залагаме така, затова купихме билета за средата на януари, рано ги взехме, за да може към началото на февруари да я е минал. Но ни изненадаха с тези ПСР тестове. Е, каквото дойде. Едва ли ще зачешат присъствено от 1.02, та и да е  нещо позитивен моят, в края на месеца пък най-вероятно няма да е и пак ще пътува.
Здраве желая на всички! И успешен семестър.

# 491
Здравейте и за много години!
И да задам един малко тъп въпрос на майките на отпътувалите деца. На резултата от ПСР теста имахте ли печат и въобще необходим ли е такъв? Знам, че в Нидерландия не държат на печати, но може нещо да се е променило. Лабораторията, в която направихме теста, го дава онлайн и мога само да го разпечатам. Ако трябва и печат, ще трябва отново да се ходи на място.
Благодаря предварително!

# 492
  • София
Така, тъй като току що синът мина паспортната проверка в Амстердам и вече съм спокойна, описвам какво стана при нас.
Както преди няколко страници писах, бяхме си записали час в ПОЛИКЛИНИКА БЪЛГАРИЯ за събота, 02.01.2021г. по обяд. Пътувахме днес, 05.01.2021г - тамън за 72 часа. В момента, в който почваме да се обясняваме, че трябва обезателно да е вписан часа, ни се казва следното : "Вижте сега, тъй като работим с външна лаборатория, а при тях пробата ще е утре, датата която ще впишат в удостоверението ще е утрешната, 03.01.2021г. Щом пътувате на 05.01, така автоматично ви се получават 48 часа от теста и там няма да ви искат час."  И след едно ми ти чудене, накрая се навихме... Вметвам тук, че външната лаборатория не е Рамус, а СМДЛ Медилаб Монтана.
Резултатът (отрицателен) го получихме онлайн вчера сутринта, а следобяд отидохме до поликлиниката да си вземе  формуляра с мокрия печат .
Сутринта тук на летището, България Ер са го проверили теста. И по повод питането на danny22 - холандците дори и да не искат мокър печат, тук ще го търсят - имат тези инструкции.
Присигнал е там - минава на проверката, взимат му декларацията, pcr-а дори не са го погледнали. Като ги е попитал защо, служителя му е отговорил, че ако искрено му каже, че е негативен, за него това било достатъчно... Много се смяхме и двамата.
Дотук с добрите новини обаче.
Проблем с багажа му - липсва част от багаж. Носеше си цигари - 4 стека. Откраднати (провери, не са конфискувани). И в момента се разправя по летището, звъним на България Ер.... всички си прехвърлят отговорностите и е така си заминаха и пари и нерви.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 13:01 от КалиБери

# 493
Да, печат искат само на терминала при излитане, там гледат документите подробно

# 494
Много благодаря за отговорите!
Хубав ден!
Ще пиша като замине на 07.01.

Общи условия

Активация на акаунт