COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 007 545
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 12 585
  • София
Куре, ти вместо да даваш тоз акъл започни ти да си следваш сам съветите. Остави нас ограничените и паникьорите да си носим " парцалите ". Какво точно предлагаш не разбрах ? Всички да хвърлим маските , да се влеем в редиците на " дискотечните " фенове и да чакаме на опашка пред някоя задъхваща се болница ? Не ми отговаряй, остани си със здраве !
Нищо не предлагам, просто ви предупреждавам да не си правите илюзиите, че като носите маски няма да се заразите. Щом лекарите се заразяват масово, носейки постоянно висок клас маски, представете си за какво става въпрос, като носите един обикновен парцал от плат на устата си - абсолютно нищо не правите.
Хазмат знаеш ли какво е? И защо в Ковид отделенията се носят повечко предпазни средства, отколкото в ГТ. Иначе да, хубаво е маската да е хубава, но да сравняваме предпазването при работа с активно болни и то не един и двама, и обикновеното ходене до магазина, е направо жесток интелектуален пробив. Респект!

# 12 586
  • Немция
Хелоуин пък какво място има в България?
Може пък отмяната му тук да ни се отрази пречистващо.

А, значи декрети и закони чакаме за забрана на празника ли? А кой на първо време го привнесе тоя празник? Не помня да е имало наредби за празнуването му.
Празнуват го хората, който иска участва, който иска се маскира и се забавлява! Кога ще спрете да се месите в чуждите работи от лично естество, вместо да почнете да се притеснявате за мерките, които засягат цялото общество?
В Германия онзи ден излезе официална препоръка тази година да отпадне ходенето по къщите заради Хелоуин с цел събиране на сладости. Една противоепидемична мярка, нищо повече.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 12:44 от Бибит

# 12 587
  • на пъпа на Златията
Куре, ти вместо да даваш тоз акъл започни да си следваш сам съветите. Остави нас ограничените и паникьорите да си носим " парцалите ". Какво точно предлагаш не разбрах ? Всички да хвърлим маските , да се влеем в редиците на " дискотечните " фенове и да чакаме на опашка пред някоя задъхваща се болница ? Не ми отговаряй, остани си със здраве !

Аз като казах че никъде не съм излизала  и ме удари пролетта някака гад / уточнявам  не ковид - защото нямаше тестове  да го доказвам /  и казах че е от  въздуха , тук ми се надсмиваха

Е те за това хората въведоха парцалите на улицата , ама  мЪнгъровци умници .
Ако в болницата не пазят то поне на улицата парцалите могат да ти помогнат .

# 12 588
На мен ми се струва, че засега изобщо не сме в зоната на рязко покачване, в която линията тръгва нагоре, а сме някъде на завоя преди нея, дори в началото му. Т.е. още сме в участъка на набиране на скорост, а не в същинската вълна, и имаме поне 2-4 седмици, надявам се повече, преди да започне.

# 12 589
така че по-добре си дишайте спокойно, поне после да не ви е яд, че винаги сте носили маска и пак сте се заразили.
Това ли е върхът на причинно-следствените връзки? Neutral Face

# 12 590
Не, от доста време вече сме в експоненциален растеж, т.е. зоната на рязкото покачване. Вълната започна в началото на месеца.

# 12 591
  • Germany
В темата съм чела, мисля че Габито беше споменала, че в Пирогов лекарите не носили маски, сега пък всички носили. Хайде да се уточните носят или не носят 😉
Толкова време мина и все се пише, че маските не помагали. Не е вярно. Помагат, но ако се носят от всички, постоянно, а това няма как да се случи, разбира се. Ето в Германия, носят се където е задължително, но на работното място не винаги се носят. Оупън спейс офис, вътре 20-30 човека (може и повече), ясно е какво ще се случи... Може и да има такива работни места в които хората стоят по 8ч с маска и пазят дистанция, но сигурно се броят на пръсти. Сложете и студенти например в общежития. Младежи, които поради липса на заведения се събират по домашному... И накрая извода, ама те маските не помагат, защото в Испания ги носели навсякъде уж.

# 12 592
Аз не мога да разбера какъв им е проблема на хората с носенето на маски на открито. Идва зима, става студено, една маска, ако не друго, то поне ще ти топли на лицето. Онзиден сутринта беше 4 градуса навън. Излязох да разходя кучето и си сложих шапка и маска. Ами определено ми беше по-приятно и топло по време на разходката, отколкото, ато трябваше да ме брули студения вятър.

# 12 593
  • Немция

Той Балтов си го каза в интервюто тази сутрин - и самите лекари не спазват мерките, както трябва, включително и не носят маски. Което пък на мен ми говори, че самите лекари не смятат вируса за чак толкова опасен - иначе всички щяха да са с хазмат костюми.
Да, за целия медицински персонал не са нужни хазмат костюми и слава Богу! Достатъчни са маски с висока защита, добра хигиена и стриктна дисциплина от персонала, за да се контролира разпространението на вируса. Не са нужни свръхусилия и огромни финансови инвестиции в една болница и въпреки това нещата тотално се изпуснаха там. Заради немарливост и неспазване на правила.
Специално визирам български болници и лекарски кабинети, защото тях чоплим в момента тук.

# 12 594
Хелоуин пък какво място има в България?
Може пък отмяната му тук да ни се отрази пречистващо.
Аз попитах дъщеря ми - а защо в Ирландия не празнуват Сирни заговезни и не се обличат с кукерски маски?
Тази година в Ирландия дори и Хелоуин няма да празнуват.

# 12 595
  • Germany
😆 Lady и моят син си я слага сутрин от вкъщи, да му топлела на носа, докато стигнем до метрото. Аз много не виждам смисъл от маски навън, освен ако не е в зона с много хора, както са централните части на големи градове.

# 12 596
Leika_moja, разбирам мерките. Не ми беше това идеята, принципно говорех.
Напълно съм против в това време да се обикаля за бонбони по къщите и да се правят партита. Аз лично не съм и кой знае какъв привърженик на този празник също така...

# 12 597
  • Bulgaria
Аз не мога да разбера какъв им е проблема на хората с носенето на маски на открито. Идва зима, става студено, една маска, ако не друго, то поне ще ти топли на лицето. Онзиден сутринта беше 4 градуса навън. Излязох да разходя кучето и си сложих шапка и маска. Ами определено ми беше по-приятно и топло по време на разходката, отколкото, ато трябваше да ме брули студения вятър.
Едно време като деца ни увиваха шал на лицето, за да ни предпази устата и носа от студения въздух и определено беше много по-добре. Аз затова казах, че през студените месеци носенето на маска не би трябвало да е проблем. Хем няма да дишаме директно студения въздух, хем ще ни предпазва и от мръсния въздух.

# 12 598
  • на пъпа на Златията
Той вируса  обича май студения въздух и скиорите .
Ама на , , иди обяснявай на Кура.

# 12 599
Ето поредното статистическо доказателство дали маските работят.
https://www.nytimes.com/live/2020/10/26/world/covid-19-coronavir … ons-a-study-finds

Общи условия

Активация на акаунт