COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 007 303
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 12 570
Лекарите в белгийския град Лиеж са помолени да продължат да работят, дори ако имат коронавирус на фона на нарастването на случаите и приемането в болници.

Около една четвърт от медицинския персонал там е болен от Covid-19.

Сега 10 болници са поискали персоналът, който е с положителен тест, но няма симптоми, да продължи да работи.

Ръководителят на белгийската асоциация на медицинските съюзи заяви пред Би Би Си, че нямат избор, ако искат да предотвратят колапса на болничната система до дни.

https://www.bbc.com/news/world-europe-54688846

# 12 571
Във Варна сега чета , че на 30 октомври затваряли дискотеките и клубовете. Давай народе, който не се е заразил има още три дена на разположение. Непосилно ми е да проумея какво ще чакат до 30, защо не днес или защо не още вчера.

# 12 572
Според мен България се размина с пролетния пик на заразата поради ранното ни затваряне тогава, само че май всички решиха, че сме богоизбрани и за нас втора вълна няма да има, та всички усилия се хвърлиха в това да успокояват народа - сакън да не се сресира. Е, успокоиха го... И някои така се успокоиха, че сега не искат и да чуят за мерки и ограничения, щото това, което става в другите страни, при нас няма как да се случи, ние сме особени.
Е, не сме никак даже особени. И както всяка зима ни изненадва снегът, така и сега ни изненада втората вълна - тотално неподготвени.Дано поне сега, когато вирусът се разходи и по "високите етажи" на властта, на управниците им светне нещо.

Никога не сме били богоизбрани, просто имахме късмет в началото, да сме леко встрани от международния човекопоток и да въведем някои мерки рано. Да, вирусът е малко по-особен откъм начин на разпространение и не удря навсякъде еднакво, стои дълго време ниско, после избухва и т.н. но пък ние бая се потрудихме да сме сред групата на ударените, нали. Като дърпаш дявола за опашката много пъти, накрая ще си го получиш. А и към епидемия от нов вирус никога не се подхожда с "оптимизъм" и вяра, че си богоизбран, подхожда се с предпазливост.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 10:01 от LillyM

# 12 573
Лекарите в белгийския град Лиеж са помолени да продължат да работят, дори ако имат коронавирус на фона на нарастването на случаите и приемането в болници.

Сега 10 болници са поискали персоналът, който е с положителен тест, но няма симптоми, да продължи да работи.

Ръководителят на белгийската асоциация на медицинските съюзи заяви пред Би Би Си, че нямат избор, ако искат да предотвратят колапса на болничната система до дни.

Това звучи ужасно. По този начин болниците ще станат основен източник на разпространение.

# 12 574
Според мен България се размина с пролетния пик на заразата поради ранното ни затваряне тогава, само че май всички решиха, че сме богоизбрани и за нас втора вълна няма да има, та всички усилия се хвърлиха в това да успокояват народа - сакън да не се сресира. Е, успокоиха го... И някои така се успокоиха, че сега не искат и да чуят за мерки и ограничения, щото това, което става в другите страни, при нас няма как да се случи, ние сме особени.
Е, не сме никак даже особени. И както всяка зима ни изненадва снегът, така и сега ни изненада втората вълна - тотално неподготвени.Дано поне сега, когато вирусът се разходи и по "високите етажи" на властта, на управниците им светне нещо.

Историята много пъти е показвала на човечеството, че никога не трябва да се казва "никога", както и това, че подценяването на противника, какъвто и да е той, води само и единствено до загуби. За съжаление ние наистина си повярвахме прекалено много и сега си "берем плодовете" на собственото си безхаберие.

п.п. Много искам да върнат ежедневните брифинги, а още повече искам отново да видя Мутафчийски на екран. Не знам, но някак си този човек ми вдъхваше спокойствие и увереност. Успяваше да ме убеди, че някой наистина се грижи за нас. Сега слушам само някакви голи цифри и статистики поднесени с монотонен глас, който оставя у мен едно усещане на лежерност, безхаберие и носене по течението.

# 12 575

...
Това звучи ужасно. По този начин болниците ще станат основен източник на разпространение.

Прилича ми на абсолютно безсилие. А Тръмп казал, че САЩ няма да контролира пандемията.

# 12 576
С повече от 200 хиляди жертви в САЩ, надвишена смъртност 300 хиляди, той не че се е опитвал досега да контролира епидемията, че да казва сега, че нямало да контролира. От самото начало са непрекъснати лъжи и подценяване, но не е само той де.

# 12 577
  • София
Някой чу ли сутринта Виктор Николаев спомена, че МЗ има информация, която не се споделя напълно, защото ще паникьоса гражданите? Това беше в края на разговора с математика. Трябваше да тръгвам за работа и нямах време да върна назад, за да го чуя пак. Интересно какво имаше предвид...

Ситуацията с училищата ме отчайва.
Явно трябва да почине учител, за да мине едно училище на ДО.... Просто абсурдно.
И какво значи, ако отсъстват 15% със симптоми, близки до ковид? Кой ще следи и проконтролира един ученик какви именно са му сиптомите, че отсъства??? Всичко това са празни приказки, които на практика няма да се изпълнят. Не ги е срам!
И трите ми деца са болни вкъщи+мъжа ми.Аз съм с главоболие от 2 дни и отпадналост. Никой не ме е питал от у щето какви симптоми имат. Личната ми каза по телефона: Наблюдавате ги, ако започнат да кашлят ще включим антибиотик. Ако имат задух :Викай линейка!
При две от децата ми има болки в главата, отпадналост, леко ги драска и  гърло.Сина ми има и хрема освен другите симптоми и вдига температура до 38 градуса, два дни и дрискаше.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 10:35 от ♥ Димяни ♥

# 12 578
  • Немция
С повече от 200 хиляди жертви в САЩ, надвишена смъртност 300 хиляди, той не че се е опитвал досега да контролира епидемията, че да казва сега, че нямало да контролира. От самото начало са непрекъснати лъжи и подценяване, но не е само той де.
В отделните американски щати има контрол, не е е без хич.
Имам приятелка в Чикаго, чието дете доскоро беше на дистанционно обучение. Сега е тръгнало вече на училище, с разделени класове и не всеки ден. Приятелката ми и нейният съпруг са в хоум офис.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 10:34 от Бибит

# 12 579
Хелоуин пък какво място има в България?
Може пък отмяната му тук да ни се отрази пречистващо.

А, значи декрети и закони чакаме за забрана на празника ли? А кой на първо време го привнесе тоя празник? Не помня да е имало наредби за празнуването му.
Празнуват го хората, който иска участва, който иска се маскира и се забавлява! Кога ще спрете да се месите в чуждите работи от лично естество, вместо да почнете да се притеснявате за мерките, които засягат цялото общество?

# 12 580
  • Немция
Куре, ти вместо да даваш тоз акъл започни ти да си следваш сам съветите. Остави нас ограничените и паникьорите да си носим " парцалите ". Какво точно предлагаш не разбрах ? Всички да хвърлим маските , да се влеем в редиците на " дискотечните " фенове и да чакаме на опашка пред някоя задъхваща се болница ? Не ми отговаряй, остани си със здраве !
Нищо не предлагам, просто ви предупреждавам да не си правите илюзиите, че като носите маски няма да се заразите. Щом лекарите се заразяват масово, носейки постоянно висок клас маски, представете си за какво става въпрос, като носите един обикновен парцал от плат на устата си - абсолютно нищо не правите.
Въпросът е доколко лекарите носят стриктно маски и спазват общите мерки. Защото четейки тук, по болници и кабинети вирусът масово се неглижира и много са свидетели на голяма небрежност.

# 12 581
Носят маски, но са ежедневно изложени на огромни количества вирусен товар, все пак. Лекар и обикновен човек не са в еднакъв риск

# 12 582

Всъщност е единствен избор при широко разпространение, на много места го играха това. Вирусът е навсякъде, така че не стават особен източник, защото и без това пациентите им са или с ковид, или И с ковид.

# 12 583
  • София
Нашата педиатърка както и сестрата са без маски!

# 12 584
  • в страната на чудесата
Хелоуин пък какво място има в България?
Може пък отмяната му тук да ни се отрази пречистващо.

А, значи декрети и закони чакаме за забрана на празника ли? А кой на първо време го привнесе тоя празник? Не помня да е имало наредби за празнуването му.
Празнуват го хората, който иска участва, който иска се маскира и се забавлява! Кога ще спрете да се месите в чуждите работи от лично естество, вместо да почнете да се притеснявате за мерките, които засягат цялото общество?
Easy,  Лурдес, по-кротко. Празнувай само в семеен кръг.
Това са част от мерките.
И ако се научите да четете, няма да е никак зле за идните месеци.

Общи условия

Активация на акаунт