COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 005 511
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 710
Реално - при нас мерките трябва наистина да са по-строги (на теория и по разписание ) за да имаме едно 50-70 % спазване в действителност, което с надежди би смъквало кривата надолу...ама мноооого постепенно.

# 13 711
  • София
Скрит текст:
Извинявам се, но не можах да намеря. Заповед за Моловете и тийновете ли има?
Аз съм твърдо ЗА такава забрана. Като не става иначе....
Какво значи гледате собствените си деца, не гледате другите?!

Значи, че ако твоето дете е добре информирано, запознато и спазва мерките, на други 10 родителите им вярват, че вирус няма.
Ами чудесно, значи забраната ще свърши работа именно за тях
Днес класната на дъщеря ми ги е информирала, че е с Ковид положителен тест от вчера. От началото на седмицата отсъстваше. Днес им е водила часа, вече няма температура. Чувства се отпаднала, но е направила усилие заради децата. Благодарна съм и много!

# 13 712
Мерките са пуснати за хора, които биха спазвали духа на закона. Такива са малцина, главно хора, препатили преди или по време на пандемията.

# 13 713
Нощните заведения намериха цаката на заповедта на министъра

# 13 714
  • София
Подобни мерки вършат работа само за хора, които оценяват ситуацията. Ако мама и тате не вярват, че има някакъв си коронавирус, то детето ще отиде в мола. Като му хлопнат мола под нося - ще иде на кафе, на пица, на сладкарница. Като хлопнат сладкарниците - ще се съберат у някоя от дружите "на домашно".
С други думи - много движение, малко постижение.

# 13 715
Ще назрявар всякакви бунтове .. студентите ги скубят по една шапка пари на семестър и накрая ДО.
Не знам в какви училища и университети учат децата ви, но масово има практики или лабораторни упражнения, които трябва да се вземат присъствено, защото трябва да се види всичко на живо.
Не искам да ме лекува студент завършил дистанционно, да ми поправя колата завършил ПГ също..

Да се смея или да Ви порицавам заради невежество? Засега медицинските университети в България ще удължат учебната година. Няма да Ви лекуват лекари, завършили дистанционно. Никой не казва, че е приятно, но не проектирайте недоволството Ви от мерките и върху обучението на медиците. По-скоро се притеснявайте дали като завършат ще останат в България.

# 13 716
Нова разновидност на коронавирусът:
https://m.dir.bg/dnes/svyat/nova-raznovidnost-na-koronavirusa-se … tranyava-v-evropa

Аз вече имам познат с ковид. Бил с приятели, в новооткрито заведение. Сакън да не пропусне нещо. Един от приятелите бил болен, ама само кашлял, нищо не е. Е, сега, 5 от 6 са с вирус.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 17:46 от laurentin

# 13 717
  • София
И все пак има ли такава заповед?

# 13 718
Ех, ако всичко беше както трябва в съзнанието. Не да ходят кихащи и кашлящи или не съвсем тамън на работа. Миналата година също не беше ок това, но сега е повече от безотговорно.

# 13 719
И все пак има ли такава заповед?
Само за Пловдив Валенце

# 13 720
Цитат на: Barsa link=topic=1251182.msg4164334

[quote author=W link=topic=1251182.msg41643186#msg41643186 date=1603983977
Добре де, какво търси там? Да си купи нещо? Или да се шляе? Ще забранят, разбира се. Няма да са на училище, а ще са в мола! Откъде накъде? Ограничават контакти.
Какъв е този отпор? Ако имам тийнейджър бих била доволна от забраната. Един риск по-малко.
Ама нямаш тийнейджър, з да знаеш... Не всички тинейджъри пият, пушат гуляят...
[/quote]

Нямам, ама съм имала, та знам какво е. Не теоретизирам. А това за пушенето и гуляенето какво общо има с темата за забрана на влизане в моловете?

# 13 721
Затова вчера казвах, че каквито и мерки да се налагат, ако хората не желаят да ги спазват, няма да има ефект. Трябва адекватно поведение и убеждаване. С назидателен тон от екрана няма да стане. И все тая ако 20% спазват, а 80% са се разпищолили.

Абсолютно съм съгласна с това мнение. С риск да ме намразите, ще споделя отново какво се случи при нас. Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо в продължение на 111 последователни дни (съботи и недели включително, колко хора могат да издържат на това темпо?) даваше брифинги относно развитието на епидемията, положителни, хоспитализирани, починали, мерки, брой на респиратори, защитни облекла, доброволци и търпеливо , без ирония и заяждане отговаряше на въпросите на журналистите. Обясняваше на разбираем език медицински въпроси дори по-добре от д-р Зукър (завеждащият мед. въпроси към щата Ню Йорк). Успокояваше хората и вдъхваше надежда, хвалеше ги за силата и старанието да изпълняват мерките.

Не ме разбирайте криво, не соча с пръст. Искам само да напомня, че решение има.

# 13 722
Да им имам крехката психика на младежите, дето не могат да изкарат 1 месец без... мола. Ми да ходят на разходка в парка, и по улиците на открито да се мотат е по-добре отколкото в търговски центрове. Щели да настинат навън, вие сериозно ли? Не ви е страх да хванат КОВИД, но ви е страх от малко вятър и дъжд навън? 

Приоритети: деца да имат достъп до мола и нощните заведения да работят. Laughing Екстра

П.П. Като нищо младежите преоткрият съществуването на сезона - есен.

# 13 723
Днес нашите в училище ги питали дали имат устройства, раздавали някакви пароли за тиймс, до седми клас е училището.
Имаме заразен учител, седем карантинирани ученика, отделно- цял седми клас карантинирани.
Учителката, починала в Севлиево, е била с наднормено тегло. Не че има значение, споменавам го като факт, мир на душата й и сили на близките.

Глоби, глоби, глоби- тогава ще се стресне българина, не че ще вдене, но все пак.

# 13 724
Ще назрявар всякакви бунтове .. студентите ги скубят по една шапка пари на семестър и накрая ДО.
Не знам в какви училища и университети учат децата ви, но масово има практики или лабораторни упражнения, които трябва да се вземат присъствено, защото трябва да се види всичко на живо.
Не искам да ме лекува студент завършил дистанционно, да ми поправя колата завършил ПГ също..

Бунтовете на студентите със сигурност не са заради ДО. Основно са, защото преминавайки към ДО трябва да си отидат при мамини, а там трябва да пазят поведение. А на тях им се иска да въртят гюбеци по дискотеките, да киснат по кафетата и да се напиват по общежитията. Та заради това им е мъката на тях. Не на всички разбира се, но на повечето

Общи условия

Активация на акаунт