COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 005 872
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 755
Д-р Кембъл е оптимист за дълготрайния имунитет в новото си видео:
https://youtu.be/awc0bN07Aac
аз лично обаче се чудя с тези мутации какво ще се случва и ваксините дали ще са ефикасни когато се появят.

# 13 756
Балтов онзи ден го обясни това. Ако видим лекар без лпс,  то той е изкарал ковид.
Точно такъв ли намериха да снимат.
Тази версия на Балтов доста издиша. Нали уж няма траен имунитет (месец-два се спрягаха), а и повторно заразяване се тиражира широко.
Силно се съмнявам да е това причината. Вече пореден човек казва, че доста от докторите в Пирогов не носят маски. Според мен просто са небрежни и Балтов не ги и кара да носят.
Въобще не искам да ги упреквам, да носят каквото и както искат. Те са лекари и могат най-добре да преценят. Но и Балтов да не ни пуска такива опорки, защото не сме чак толкова глупави.

# 13 757
Стига сте дъвкали докторите от Пирогов, това е една от болниците, които поемат най-големия удар. Каза го Балтов ако не сте чули и разбрали - болни лекари в лека форма на Ковид лекуват пациенти. Остава и маска да сложат докато работят, не стига че не могат да дишат добре. Най-вероятно е това, никой няма да си рискува здравето и живота, особено лекар без предпазна маска.

# 13 758
Тъкмо се зачудих, че толкова рано са стигнали 100к в ОК. Нали това им беше песимистичният сценарий за след няколко месеца.

Сега като вкарат в локдаун Западна Европа, доста българи работещи там пак ще хукнат към България , защото ще останат без работа.
Но вместо да се иска пср от тях, те пак ще се връщат кашлящи и кихащи, но този път и нашите болници са пълни.
Това е очаквано, ще последваме и ние Европа с малко закъснение. Дано да сме една идея по-добре, както през първата вълна. И да ги тестваме, къде ще сложим позитивните - у дома при мама и тати, както и позитивните, които се връщат не от чужбина, а от магазина.

Дългосрочно май трябва да планират лятна икономика, лятно училище и зимен сън.
Това е пагубно за икономиките в Европа. Разбира се в момента Европа действа правилно с оглед настоящата ситуация, но в дългосрочен план не действат според мен правилно. Вече ако запада просто е неспособен да се справи с вируса дълготрайно, така както са способни на изток,... пълната неспособност на запада да се справи с един обикновен вирус. Това чудо не е извънземно. На изток го доказаха.
Тесла, за мен е много рано да хвалим толкова Изтока. Лично аз очаквам втора вълна и при тях до няколко месеца. Изводи можем да правим в края на пандемията, а дотогава доста неща ще се променят.

Лекарите в Пирогов могат да си позолят да ходят без маска - дори и да е нетраен имунитет, ще издържи за пика. Още повече, че Пирогов им е осигурил място, където да бъдат лекувани.

# 13 759
Припомнете ми първата вълна колко продължи - два, три месеца, повече?

# 13 760
В тракъра на BNO са само абсолютно доказаните с генетично изследване случаи на повторно заразяване, че става дума за  2 различни вируса. Но самото доказване е доста трудно, трябва да имаш проби от първия и от втория път, за да сравниш, така че има доста повече случаи от тези. Все още не е масово, но това, което е най-притеснителното в случаите на повторно заразяване е, че при не малка част от тях всъщност втория път е по-зле. Дори в България един от случаите е такъв. Това не е добре и не е типично.

# 13 761
Преди малко чух, че били доставили около 2600 дози ремдесивир и ги разпределили по болниците днес.
Направи ми впечатление, че щяло да стигне за около 260 болни с усложнения.
Значи около 10 флакона отиват за човек , което прави около 7-8 хиляди лева на човек само за него.
Държавата била поръчала за следващите месеци по 6 хиляди дози, което струвало 21 милиона.

# 13 762
Припомнете ми първата вълна колко продължи - два, три месеца, повече?
Различно, по-скоро 3+. В Иран май не е спирала.

# 13 763
  • Пловдив
Четох, четох и единственото, което разбрах, че хората повече се притесняват за комфорта си, а не за бизнеса. Разбрах, че е важно МОЛ-ът да работи, за да има къде да се разхождат децата, а не да се пазарува. Темите за онлайн пазаруване изобилстват от съвети, иди го пробвай в Дъглас и се почва едно ровене и пазарене, къде онлайн е с 34 стотинки по-евтино. Същото е с дрехи, маратонки...... и плюнки по гадните търговци. Но в тази тема, бизнесът над всичко. Гади ми се от това лицемерие и "загриженост" за бизнеса. Всичко е параван на егоизма и панаир на суетата. Каквито и да са посланията на управляващите, ако и да ги имаше, нямаше да имат ефект. Тези хора, с тези нагласи, не са учили дистанционно. Жалко, защото нищо не са научили. Родителите са абдикирали от ролята си, защото детето вкъщи, означава отговорост, която не са научени да поемат. Друго си е друг да ти гледа детето и вината да е в учителите и училището, че е неграмотно. Винаги друг трябва да е виновен. Лесно е. Не знам, не мога, не искам, не трябва.....Хиляди оправдания, за да не поемеш отговорност. Сами ще се затрием. Вирус не ни трябва.

# 13 764
  • на пъпа на Златията
Ми аз съм отимитично настроена .
Ми възрастните  са разумни и  се пазят .
От тях икономиката не зависи , само доколкото са  консуматори на храна и лекарства.
Животът им зависи от младите .
Ми да правят каквото искат младите  , отговорността е тяхна за семействата им .Да заразяват семействата си .

Щом доктора в Пирогов е бил без маска , надявам се това да е било  заради снимката .
Едва ли ходи без маска  , даже и в магазина . 
Но е престъпление  да умират лекари и други хора  заради тях .

# 13 765
  • София
Аз ли нещо не разбрах или плахо-плахо има послание и децата да носят маски? По БНТ нещо ми се мярна в репортаж преди новините, чух нещо гласа на Мира.
На някои места учителите стриктно са с маски, също там и доста деца съвсем доброволно са с маски в клас. Няма драми за задушаване, няма нищо. Обаче и заразени почти няма.

# 13 766
  • Пловдив
Ако си прекарал вируса още 2-3 месеца IgG е положителен. През това време да се заразиш повторно е много малко вероятно. Подозирам, че все повече медици, преминали благоприятно през вируса, в следващите месеци могат да си позволят да работят без предпазно облекло.

# 13 767
  • София
Аз лично категорично не одобявам да дават по национална телевизия лекар, лекуващ пациент от Ковид да е без маска, пък иначе Кантарджиев сутринта не спря да говори за маските. Това и моето мнение, не карам никого да се съобразява с него.

# 13 768
Скрит текст:
Някой гледа ли новините по Нова, говорят за Пирогов и отделението за Ковид там. В една от стаите лекарят преглеждаше пациента дори без маска? Аз ли нещо не съм разбрала или как изобщо е възможно това?

Наистина ли? На мен ми каза един познат, който беше пациент в Пирогов, че в ковид отделение са без маски, но не ми се вярваше...

# 13 769
  • София
Както писах, обясниха, че това е етажът с подобряващите се, но да, беше без маска.

Общи условия

Активация на акаунт