COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 005 347
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 725
  • София
За децата на ДО е изключително важно да се планира физическа активност, ако е възможно спорт, а ако не упражнения и разходки на открито. Също и подходящо за целта хранене. Развлеченията те си ги намират, най-малкото с интернет никой не е наистина изолиран, а и навън могат да се виждат с всеки. Като една леличка да си кажа, защото и те като всеки страдат от липсата на някои неща, които обичат, но ако човек не може да има всичко е важно поне да се развива правилно, а не да завърши пандемията като депресиран слон.

# 13 726
  • София
За заповедта за моловете се вдига твърде много шум, при положение, че е само за Пловдив. В София има пет мола и е 2 млн. и никой не е казал да обмисля подобно нещо.
Въпросът не е да има ли мерки. Въпросът е какви.

# 13 727

Глоби, глоби, глоби- тогава ще се стресне българина, не че ще вдене, но все пак.
Не ги плашат, един куп медии качиха, че падали в съда.

# 13 728
  • София
Да има и да няма ДО пак огромна част от учениците ще бъдат глупави. Не е проблема във формата на обучение за няколко месеца, а в материала. Който ще излезе със знания от училище, ще си учи и от вкъщи.

# 13 729
  • София
Скрит текст:
Извинявам се, но не можах да намеря. Заповед за Моловете и тийновете ли има?
Аз съм твърдо ЗА такава забрана. Като не става иначе....
Какво значи гледате собствените си деца, не гледате другите?!

Значи, че ако твоето дете е добре информирано, запознато и спазва мерките, на други 10 родителите им вярват, че вирус няма.
Ами чудесно, значи забраната ще свърши работа именно за тях
Днес класната на дъщеря ми ги е информирала, че е с Ковид положителен тест от вчера. От началото на седмицата отсъстваше. Днес им е водила часа, вече няма температура. Чувства се отпаднала, но е направила усилие заради децата. Благодарна съм и много!
Днес Кантарджиев каза, че ако един ден си без температура, вече не заразяваш.

# 13 730
Не искам да ви притеснявам, но тези мерки като тийновете в мола са като да хванеш един пистолет и да стреляш напосоки. Все ще улучиш, ама дотогава ще изгърмиш маса патрони.
Причината е, че вие гледате собствените си деца, които, да речем, слушат, спазват мерките, карат си съвестно ДО-то, не излизат много, за да ограничат контактите. Но други деца като им е затворен молът, ще идат на кафе, като затворят кафето - ще идат на гости. Междувременно с подобни мерки доверието спада още и още...
И в крайна сметка кой ще е потърпевш от цялото това надлъгване? Хората кога ще разберат, че цялото това отричане, шикалкавене и тарикатстване накрая ще рефлектира върху тях и близките им.

# 13 731

Аз доколкото разбрах се  отнася за деца до 12 г.
 Но то и без ИП има закон , че дете до 12 г. не трябва да е само на улицата.

Няма такъв закон.
Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.
Децата още от втори клас се прибират сами от училище с декларация от родител, никой не е забранил да са сами на улицата преди 20,00 часа.

НО пък са длъжни да го придружават на обществени места след 20,00 ч., ако детето не е навършило 14-годишна възраст, съответно след 22,00 ч., ако детето е навършило 14-, но не е навършило 18-годишна възраст. Което изобщо не се спазва.

# 13 732
За сега в Испания училището не е сериозен фактор за напредването на вируса.
Логично, щом децата са винаги с маски освен, когато се хранят.

# 13 733
  • София
Някой гледа ли новините по Нова, говорят за Пирогов и отделението за Ковид там. В една от стаите лекарят преглеждаше пациента дори без маска? Аз ли нещо не съм разбрала или как изобщо е възможно това?

# 13 734
Балтов онзи ден го обясни това. Ако видим лекар без лпс,  то той е изкарал ковид.

# 13 735
Добре де, какво търси там? Да си купи нещо? Или да се шляе? Ще забранят, разбира се. Няма да са на училище, а ще са в мола! Откъде накъде? Ограничават контакти.
Какъв е този отпор? Ако имам тийнейджър бих била доволна от забраната. Един риск по-малко.
Ако имаш, но нямаш! Това е съществената разлика. Децата се срещат, не стоят затворени. По-добре в мола, отколкото на студ или в кафетата.
И тук да питам, нормално ли ви се струва момче, на възраст 15-19 г, да стои затворено у дома месеци наред, само с родителите си? Ми, не е нормално!
Много, много проблеми ще берем с бъдещите поколения. И от към образование, и от към психика!
Ами аз имам- дъщеря на 15 и син на 25. И двамата преживяха почти два месеца локдаун през пролетта, сега ще преживеят и шест седмици втори. Когато вкъщи никой не им промива мозъците с вирОс нЕма, 5G-та и маските ни задушават го приемат без тръшкане и по-спокойно от мнозина възрастни дори.

# 13 736
Балтов онзи ден го обясни това. Ако видим лекар без лпс,  то той е изкарал ковид.
Точно такъв ли намериха да снимат.

# 13 737
Точно такъв ли намериха да снимат.
Питай този, който е снимал.

# 13 738
  • на пъпа на Златията
100 000  новозаразени в УК!

Нямам думи .

https://pik.bg/%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%B … D-news972151.html

В Швеция  най големия процент от заразените са между 19-20 годишните .
БиБи е вдигнал ръце от младите  и вика . да пазим възрастните и болните.
То си е и така де . Те не могат да се справят
А който си има млад в къщи да си го прави каквото ще .
В къщи ще му занесе заразата .

# 13 739

Точно това се чудех, какво става с преболедувалите ковид? Ако отново са контактни, редовите граждани имам предвид, карантинират ли ги? Има ли промяна някаква, нов протокол, не само у нас, защото преболедувалите се увеличават като общ процент от населението.

Общи условия

Активация на акаунт