COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 005 275
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 785
Е така ще стане, като 8м не можаха един протокол на действие да се издаде. Сега телефоните на спешните прегряват, ами дано не прегреят други.

Casa всичко е от гугъл. Мен редовно ми се случва, много е досадно. А иначе фейсбук и аз ще спра да ползвам, писна ми да чета, как всичко било измама. Вчера върха на простотията, мернах един пост, как от 1млн внесени тестове в държавата, сме имали 2млн тествани.

# 13 786
  • София
Скрит текст:
Тесла,  може ли повече информация за повторно запазените? Казваш "почнаха да валят", за това питам.

До 26 октомври в света са известни 24 доказани случая на реинфектиране - https://www.washingtonpost.com/business/can-you-get-covid-twice- … 6e138b_story.html
Това тотално противоречи на твърдения като "заразените повторно почнаха да валят".
rorik, то хубаво... ама... ние не сме на север.
Че те в България са само 2-ма от тия 26 случая - заместник-кмета на Русе и ямболски лекар. Сега, дали са взети предвид в статистиката по-горе...
Мен ми е чудно друго - пише, четох, че в Бергамо пак има доста сериозен брой, пак като най-сериозен регион със заразени се очертава, там бяха стигнали до доста сериозен групов имунитет. Върти ми се изследване сред 1000 души - в 57% имало антитела. Ако се пак се пълнят отделенията, не означава ли, че скоро ще очакваме да "валят" данни за повторни случаи и от там....

Възможно е, но дори и по 100 да умножа 26 - отново не мога да кажа, че "повторните случаи валят". Не го казвам, за да се заяждаме, просто тук има моменти, в които тонът е... излишно истеричен.
Повторните случаи валели, имунитет не се изграждал (въпреки че редица имена в науката са на обратно мнение), ваксина няма да има, защото той вирусът много мутирал (няма доказателства за сериозни мутации до момента). Не може на всяко едно такова твърдение някой да минава, да вади доказателства, че хич не е така, а немалко потребители вече са се панирали необратимо.
Бергамо ще е образец какво става, когато вирусът удари два пъти едно и също място и може би ще видим какво е и ще се поучим, защото за мен реално в момента ни удря истинска първа вълна, а не втора.
Междувременно науката ще си свърши работата. Всяка медия гледа да изскочи със сензация - заразен за втори път, заразен за трети път, шок, бомба, само при нас четете!!! На мен ми е по-важно какво казват науката и числата.
Съгласен съм. За жалост обаче, все повече се възприема, че имунитетът е до 3 месеца, преди като че ли бяха по-категорични в дългосрочността му.
Действително, по Бергамо, Мадрид, донякъде Франция и Англия ще се ориентираме за имунитета.
В България си е първа вълна, в доста държави - втора, в САЩ не е спирала първата вълна.

# 13 787
  • Другата България
Никой, който се обажда за линейка, не звъни директно в Спешна помощ.
Не мога да повярвам, че все още има хора, които не са наясно с това, но това не им пречи да категоризират и коментират поредните неща, от които нищо не разбират.

Звъни на 112.
Оттам оператор свързва човекът, който се обажда, със СП.
Където също работят оператори, но вече на ЦСМП.
Които преценяват случаите, записват адресите и предават сигналите на СПО, откъдето се изпращат линейките.
Това е и логиката на "глупостта" на тези телефони, на които ще се прехвърлят обажданията на гражданите, да има лица с медицински познания, пък било те и само студенти засега.

# 13 788
Д-р Марков каза, че групов имунитет се постига с ваксини, не със заболяване. Абсурдна била идеята за групов имунитет чрез заразяване с толкова опасна болест.
За нашия М е важно, да се образова.

# 13 789
Боже, пълна глупост! Защо студенти по медицина? Да не би в 112 да работят само мед. лица/
Много е важно точно там на телефона да работят медици, защото точно те правят триаж според подадените данни. Не става за съкратени бармани и сервитьорки.

# 13 790
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Тесла,  може ли повече информация за повторно запазените? Казваш "почнаха да валят", за това питам.

До 26 октомври в света са известни 24 доказани случая на реинфектиране - https://www.washingtonpost.com/business/can-you-get-covid-twice- … 6e138b_story.html
Това тотално противоречи на твърдения като "заразените повторно почнаха да валят".
rorik, то хубаво... ама... ние не сме на север.
Че те в България са само 2-ма от тия 26 случая - заместник-кмета на Русе и ямболски лекар. Сега, дали са взети предвид в статистиката по-горе...
Мен ми е чудно друго - пише, четох, че в Бергамо пак има доста сериозен брой, пак като най-сериозен регион със заразени се очертава, там бяха стигнали до доста сериозен групов имунитет. Върти ми се изследване сред 1000 души - в 57% имало антитела. Ако се пак се пълнят отделенията, не означава ли, че скоро ще очакваме да "валят" данни за повторни случаи и от там....

Възможно е, но дори и по 100 да умножа 26 - отново не мога да кажа, че "повторните случаи валят". Не го казвам, за да се заяждаме, просто тук има моменти, в които тонът е... излишно истеричен.
Повторните случаи валели, имунитет не се изграждал (въпреки че редица имена в науката са на обратно мнение), ваксина няма да има, защото той вирусът много мутирал (няма доказателства за сериозни мутации до момента). Не може на всяко едно такова твърдение някой да минава, да вади доказателства, че хич не е така, а немалко потребители вече са се панирали необратимо.
Бергамо ще е образец какво става, когато вирусът удари два пъти едно и също място и може би ще видим какво е и ще се поучим, защото за мен реално в момента ни удря истинска първа вълна, а не втора.
Междувременно науката ще си свърши работата. Всяка медия гледа да изскочи със сензация - заразен за втори път, заразен за трети път, шок, бомба, само при нас четете!!! На мен ми е по-важно какво казват науката и числата.
Съгласен съм. За жалост обаче, все повече се възприема, че имунитетът е до 3 месеца, преди като че ли бяха по-категорични в дългосрочността му.
Действително, по Бергамо, Мадрид, донякъде Франция и Англия ще се ориентираме за имунитета.
В България си е първа вълна, в доста държави - втора, в САЩ не е спирала първата вълна.

Гледам, че общият консенсус е за имунитет от 3 до 7 месеца, някои лекари все пак споменават влиянието на Т-клетките и надеждата, че те може би пазят по-дългосрочно. Хубаво е, че имаме нови и нови данни. Аз разбирам хората, които решиха, че се създава траен имунитет - този за ТОРС трае 2 до 3 години, а тъй като ТОРС вече няма, няма кой да пробва дали не е и повече.
Но, да, ваксината чакаме...

# 13 791
  • Там,където се събуждам щастлива.
Днес много ми се ходеше до тоалетна и само притичвах набързо, когато ме спря колега и ми каза, че не трябва да съм без маска. В момента непрекъснато следим. Една от шефките стои в 8 на вратата и раздава маски на децата, които са забравили.
Днес ми направи впечатление, че имах ученици, които стояха с маска в часа. Не съм ги карала.

За два месеца училище имаме две деца болни и един колега.
Дано устискаме така.

# 13 792
Цитат

В Ломбардия бяха на път да изградят стаден имунитет по мангъровият начин. Там починалите бяха 16 000 по време на 1-вата вълна, (близо половината от всички починали в Италия по време на 1-вата вълна 34 000)  което с оглед населението на Ломбардия 10 000 000 и IFR  на вируса около 0,5% това означава че 1/3та от населението на Ломбардия би трябвало да е с имунитет срещу вируса.  Защото те както бяха най тежко засегнатите бяха и първите тежко засегнати (което е много важно, защото ако имунитета е нетраен вече е започнал масово да изчезва от населението). И това че почват да катерят в момента и отново да са най засегната област показва че имунитета е нетраен.
https://news.bg/world/blizo-25-000-zarazeni-s-koronavirus-v-italiya-za-den.html
При 5-7 000 новоразени дневно, там има много повторно заразени, които няма да влязат в никаква статистика. Което е напълно възможно ако имунитета е само няколко месеца. Ако имунитета е година и половина Ломбардия не трябва да е в момента отново най засегнатият регион в Италия, а тя е.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 22:12 от Анонимен

# 13 793
Д-р Марков каза, че групов имунитет се постига с ваксини, не със заболяване. Абсурдна била идеята за групов имунитет чрез заразяване с толкова опасна болест.
За нашия М е важно, да се образова.
Moже и със заразяване, но с много жертви. Всъщност ако не излезе работеща ваксина това остава единственият вариант, който може да се проточи много във времето като десетки години.

# 13 794
Нямаше ли инфо за Италия и 2% нещо ми се върти... какъв стаден имунитет. Дори в най засегнатите райони, май не е минал 15%.. То и Мадрид уж ги удари първата вълна, но сега си ги удря втора.

# 13 795
  • София
Цитат

В Ломбардия бяха на път да изградят стаден имунитет по мангъровият начин. Там починалите бяха 16 000 по време на 1-вата вълна, което с оглед населението на Ломбардия 10 000 000 и IFR  на вируса около 0,5% това означава че 1/3та от населението на Ломбардия би трябвало да е с имунитет срещу вируса.  Защото те както бяха най тежко засегнатите бяха и първите тежко засегнати (което е много важно, защото ако имунитета е нетраен вече е започнал масово да изчезва от населението). И това че почват да катерят в момента и отново да са най засегната област показва че имунитета е нетраен.
При 5-7 000 новоразени дневно, там има много повторно заразени, които няма да влязат в никаква статистика. Което е напълно възможно ако имунитета е само няколко месеца. Ако имунитета е година и половина Ломбардия не трябва да е в момента отново най засегнатият регион в Италия, а тя е.
Точно така е, за съжаление, аз друго обяснение нямам. Ако беше толкова траен имунитета - да, там щеше да има пак вирус, но не и с такава скорост, си мисля.... освен ако избирателно не е решил да удря останалите, незаразени  до този момент. Просто малък абсурд. Всъщност, голям.
И ние в Бг щом сме хванали двама доказано повторни, си е фактор. Малки сме като население, не правим много тестове, не сме гъсто населени, ама никак, така че....

# 13 796
[В Ломбардия бяха на път да изградят стаден имунитет по мангъровият начин. Там починалите бяха 16 000 по време на 1-вата вълна, което с оглед населението на Ломбардия 10 000 000 и IFR  на вируса около 0,5% това означава че 1/3та от населението на Ломбардия би трябвало да е с имунитет срещу вируса.  Защото те както бяха най тежко засегнатите бяха и първите тежко засегнати (което е много важно, защото ако имунитета е нетраен вече е започнал масово да изчезва от населението). И това че почват да катерят в момента и отново да са най засегната област показва че имунитета е нетраен.
Не всички провинции на регион Ломбардия бяха засегнати по еднакъв начин при първата вълна. Например Милано и около Милано не бяха, сега са по силно засегнати. Също Варезе сега е силно засегната. Бергамо провинция беше силно засегната, не толкова самият град Бергамо в сравнение с останалата част от провинция Бергамо.
Тук може да се види в официалния сайт на Ломбардия за ковид ежеденвния бюлетин, който публикуват и да се видят назад данните назад във времето:
https://www.lombardianotizie.online/coronavirus-casi-lombardia/

# 13 797
Ако не излезне ваксина, ще имаме циклични епидемии от ковид, както и от останалите вируси, срещу които нямаме ваксини, освен ако не решим да го ликвидираме с други средства. Няма нужда да си епидемиолог, за да разбереш, че вирус не може да изчезне чрез преболедуване, нито останалите коронавируси, които регулярно обикалят са изчезнали, нито някой друг вирус след десетки, стотици или хиляди години. Само ваксина или мерки.
Това е вярно само частично. Има стотици вирусни патогени които са в "латентно състояние" или са в изолирани райони и въобще не обикалят планетата циклично, някои не са регистрирани от десетки години. Не е задължително ковид да се в слага в графата на респираторните заболявания, които може да ни навестяват сезонно или на вълни.

# 13 798
Обаче ковид вече обикаля успешно цялата планета. Ето мнението на д-р Пол Офит, топ учен и един от създателите на ротавирусната ваксина:

https://twitter.com/laoneill111/status/1300681488720113664?s=20

# 13 799
  • При семейството си
Четох, четох и единственото, което разбрах, че хората повече се притесняват за комфорта си, а не за бизнеса. Разбрах, че е важно МОЛ-ът да работи, за да има къде да се разхождат децата, а не да се пазарува. Темите за онлайн пазаруване изобилстват от съвети, иди го пробвай в Дъглас и се почва едно ровене и пазарене, къде онлайн е с 34 стотинки по-евтино. Същото е с дрехи, маратонки...... и плюнки по гадните търговци. Но в тази тема, бизнесът над всичко. Гади ми се от това лицемерие и "загриженост" за бизнеса. Всичко е параван на егоизма и панаир на суетата. Каквито и да са посланията на управляващите, ако и да ги имаше, нямаше да имат ефект. Тези хора, с тези нагласи, не са учили дистанционно. Жалко, защото нищо не са научили. Родителите са абдикирали от ролята си, защото детето вкъщи, означава отговорост, която не са научени да поемат. Друго си е друг да ти гледа детето и вината да е в учителите и училището, че е неграмотно. Винаги друг трябва да е виновен. Лесно е. Не знам, не мога, не искам, не трябва.....Хиляди оправдания, за да не поемеш отговорност. Сами ще се затрием. Вирус не ни трябва.

Ти работиш ли, хоум офис или?
Колко деца имаш?

Общи условия

Активация на акаунт