COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 003 296
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 995
Цитат
Ами да пренасочат персонала от дискотеките, на които държавата ще плаща.
Имаме хора без работа заради пандемията, на които плащаме всички.
И хора, които се скъсват от работа. Всички тези административни задачи, проследявания, уведомявани я и т.н. могат да се вършат от тези, чийто бизнес е временно затворен.
Аз също се надявам, че оттам ще дойдат доброволци, защото не виждам какво им пречи на бармани и сервитьорки на които ежедневието им ще е свободно да ударят едно рамо в борбата с вируса като се включат като доброволци във всички структури на здравните власти. Защото не само РЗИ търси отчаяно доброволци, болниците също, и то за дейности неизискващи мед. образование. И възнаграждение ще получават.

# 13 996
Тесла, само от спрени гимназисти спад не съм сигурна, че ще има. По-скоро още ще катери заради ефекта на присъствения старт, но вече сред другите групи в обществото. Помните Италия чак на третата седмица пълен локдаун смени вида на кривата. А тук пускат анкети сред родители, директори, а това дори не е в компетенцията на МОН. Там няма епидемиолози. Но имаха цяло лято да подготвят системата.

# 13 997
И какво: понеже РЗИ не си върши работата, дискотеки и гимназисти затворени, щото друго нямаме сили да наложим. Ами аз пък не съм ок, нито училищата да се нарочват за най-големите бациларници, нито децата да седят заложници на кризата.
То се вижда къде са огнищата - на работни места, в домове за стари хора, в бита.
Най- лесно е да затвориш училищата и да нарочиш тийновете. 😱
И ги поставяме в патова ситуация: ако спаднат случаите - заради тях е, ако скочат - ами не може да отворите - скачат.
Че даже и сигурно било как те носели заразата. Чудесна солидарност и взаимна подкрепа имаме в обществото.

И СЗО смята, че училища не трябва да се затварят
Цитат
On the other hand, we are also confident that children and adolescents are not considered primary drivers of COVID-19 transmission. Therefore, school closures are not considered to be an effective single measure and should continue to be a measure of last resort.

https://www.euro.who.int/en/media-centre/sections/statements/202 … -forward-together

# 13 998
  • София
Вечерният час за ресторантите ще е 23:30 ч. Смея се с глас...

https://news.bg/regions/vsichki-zavedeniya-v-sofiya-s-vecheren-chas-23-30.html

# 13 999
  • София

Симулиране на дейност. Големи са смешки с тези безумни заповеди и забрани

# 14 000
И какво: понеже РЗИ не си върши работата, дискотеки и гимназисти затворени, щото друго нямаме сили да наложим. Ами аз пък не съм ок, нито училищата да се нарочват за най-големите бациларници, нито децата да седят заложници на кризата.
То се вижда къде са огнищата - на работни места, в домове за стари хора, в бита.
Най- лесно е да затвориш училищата и да нарочиш тийновете. 😱
И ги поставяме в патова ситуация: ако спаднат случаите - заради тях е, ако скочат - ами не може да отворите - скачат.
Че даже и сигурно било как те носели заразата. Чудесна солидарност и взаимна подкрепа имаме в обществото.
Хайде по-полека с определенията. Нима искаш да кажеш, че деца прекарали няколко седмици в собствения си дом със собственото си семейство са заложници? Това вече е прекалено! Друг е въпросът ако някой не може да ги изтърпи вкъщи. И да, училищата в които не се спазват мерки са бациларници.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 18:50 от precious*

# 14 001
. Защо не 21.30.

# 14 002

И опростено ДДС за кетъринга.
Поне е ясно кой управлява държавата:)))

# 14 003
Опитват се отново да минат метър с леки полу-мерки, само че сега не сме март.

# 14 004
  • София

Не знам. Повечето ми любими ресторанти така или иначе затварят около 23 часа, а последни поръчки в кухнята приемат около 22 часа. Дори не мога да се сетя за ресторант, който да е до 23 часа и който не е част от верига.

# 14 005
Да,  веднъж ги затварят напълно по цялата страна, после ги пускат до 23.30 ч. Всеки ден нова заповед, като старата не е изпълнена!
Глупост след глупост!
"Ако всички контактни се затворят..." казва Бойко Борисов, но кои са контактните именно? Като не се знае кой е заразен? Болшинството от младежта си боледуват безсимптомно и никой не я изследва!

# 14 006
Цитат
Тесла, само от спрени гимназисти спад не съм сигурна, че ще има. По-скоро още ще катери заради ефекта на присъствения старт, но вече сред другите групи в обществото. Помните Италия чак на третата седмица пълен локдаун смени вида на кривата.
Не е сигурно че няма да има спад, според мен може и да има, в комбинация със затворените дискотеки. Италия там беше друга бира, мощно и останало незабелязано разпространение, заради скоростта си с която се разпространи вируса (репродуктивно число 3,5 на вируса без мерки доведе до катастрофата там). Тогава света беше на вълна просто грип и самите италианци отказваха да вземат мерки, тогава още живеехме в свят без маски и без никакви мерки. Което води до светкавично разпространение, при нас само 2% носят в момента вируса, защото мерките ни в мометна го ограничават на 1,56. 1 заразява средно 1 и половина човека.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 17:16 от Анонимен

# 14 007
Очаквах да е до 22 ч. за ресторанти и кафенета. След работа, 3 часа са достатъчни за среща с приятели, работна вечеря или просто семейна вечеря. /от 19ч. до 22ч./
Жалко, че иде зима и не може вече навън. Но пък  социалните контакти са полезни за психичното състояние на хората.

# 14 008
  • София
Че до 23.30 си става за късна дискотечка, бе,  кво се оплакват, ми то екстра! Навремето, който е набор, знае - имаше т.нар. "детски дискотеки" от 18 до 22 ч. Уж пускаха само тийнове, ама нерядко имаше и други. кой е казал, че купонът трябва да почва в полунощ? Напротив! Веселим се от рано, а в полунощ ставаме тикви и се прибираме по домовете. На другата утрин - свежи и бодри за работа, даже махмурлук няма да ни хване! Йевала!

# 14 009
и аз по-жалка мярка от тази за вечерен час от 23,30 не бях чела наскоро... с половин час се разминава с определението за сутрешен час

Общи условия

Активация на акаунт