И сега, като се оказва, че нищо не е подготвено, някои започват да обвиняват този и онзи (децата, летовниците, ония с почивките, ония с гуляите и т.н.), други откровено се ядосват. Защото най-мазната лъжа беше, че си стоим по къщите, понеже нещо някой ще подготви. Лъжа, която се изричаше по десет пъти на ден от всеки - от здравния министър до Мутафчийски.
За някои беше ясно, че мъртвец не се вдига от гроба и това с всички сили важи за здравната ни система, но мнозина, незнайно защо, са искрено учудени.
Върнах си брифинга да чуя министъра и не разбирам в кое не е прав. Познавам хора, които не ходят на зъболекар, защото според тях той зъболекарят само "пили зъбите и ги разваля, да може после да взима повече пари". Вие за превенция от коронавирус ми говорите. Прав е министърът - години наред бездействие и омаловажаване на лекарската професия и сега - ой. А и какво да направи Ангелов - да мине по улиците и да закове за бузите маските на хората ли? Повече от това няма как да очакваме.
Освен някаква мека форма на локдаун, което няма да е локдаун, разбира се, при която учтиво ще помолят хората да си седят вкъщи, ама само ако много обичат. И понеже прах на тъпан не седи, хората ще си се събират вкъщи, по вилите и по паланките. Прави са Коцето, Кунчев и сие, че мерки няма да спрат никого и в нищо, не знам защо мислите обратното. Този филм го гледахме пролетта, пак се цъкаше с език - как можело на църква, как можело около блока, как можело с фалшива декларация, как можело на село през КПП-то. Ми... може.