COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 000 479
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 21 975
Над 40% новозаразени!!!  И това без да се отчитат тези, които не с антигенен тест и тези, които не се изследват въобще!

# 21 976
  • София
Янаки Стоилов нищо ни каза освен подредени думи на човек свикнал нищо да не прави.
Този дУпетат изкара целия си трудов стаж в Парламента. Знаете ли, откога е там? От началото на 90-те. 30 години лапане на държавната пАра и нищоправене в "името на народа".🤬
А министърът на здравеопазването е от вчера на поста си. Ангелов в лош момент седна на горещия стол. Сега, ще му се изсипят на главата всичките проблеми на системата, заложени от години. Дори и да подаде оставка, следващия няма да е по-добър. Трябва адекватна здравна система! Създаването й, ще струва години. Няма да стане от днес за утре. Лошото е, че виновниците за сринатото здравеопазване пак ще се скрият.

# 21 977
Снощи имаше репортаж в БТВ новините за статистиката на заболелите.
Казаха, че интереса към ПСР спада и само 60% от положителните бързи си правели след това ПСР. Така че имаме ориентир колко са реално заразените.

От Рамус казаха, че подават и положителните бързи на РЗИ, но те не влизали в статистиката. Надявам се, че щаба все пак ги отчита.

# 21 978
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Бързите се отчитат, но не ги вкарват в статистиката. Онзи ден мернах новина, че бързите тестове само в София са над 500 положителни. Отделно към 1100 PCR-а и реалните новозаразени дневно само в София вероятно са към 3-5 хиляди. И това ако подходим песимистично към бройката, щото иначе нали казват, че хващат 1 от 10 с тестовете.

# 21 979
Ей, тази Панорама от снощи,  различни гледни точки, според  кой къде е в обществото и управлението в момента.
Сачева беше подкована в цифри, статистика за безработицата,  за групите хора засегнати от пандемията и как ще бъдат подпомогнати и екскурзоводи, дори занаятчии в етнографски комплекси, само, че от изговорените милиони при пресмятане се получава сума от 1000лв., което е минимална заплата и половина. Дежурното увеличение на минималната заплата.
Надбавки за всички деца,  тези които не влизат в ставката чрез данъчни облекчения. Това и е работата, разбираемо, оскъпяването на живота в пъти над доходи е изпитание за потърпевши и пресмятане  от други.

Стоилов 8 мандата в парламента, едва ли някой качил се във властта се връща заварчик. От позицията на опозиция, каза и очевадни истини.
И един доктор, който се бори на първа линия.

В рамките на 15-те минути, които хванах,  всеки да се пази, носи отговорност и спасява сам е призива.

# 21 980
В рамките на 15-те минути, които хванах,  всеки да се пази, носи отговорност и спасява сам е призива.
Това го знаем/разбрахме, но някак си хората се чувстват безпомощни, защото няма как всеки един да живее изолирано и независимо от останалите. Не може да се скрие.
Обстановката си е стресираща отвсякъде.

# 21 981
  • София
На брифинга в четвърток Фандъкова каза за тестовете - 29 процента от бързите тестове в София са положителни. Тя спомена и общата бройка направени антигенни за София до срядата, обаче не я запомних. може да го вземем за някакъв ориентир, защото не ни казват колко антигенни се правят в София за денонощие. Изобщо, информацията е толкова непълна и откъслечна, че каквото и гадаене на числа да направим, дори най-консервативното, пак няма да изглеждат нещата добре.

Хората се чувстват безпомощни, затова се изнервят допълнително. А чия е заслугата всички можем да предположим.

# 21 982
Еми вече ми попаднаха реклами на пакети извозване и лечение в Турция. Вероятно е много скъпо. Но който има пари, вероятно ще се възползва.

# 21 983
Happy, това сигурно е от големи болници, които могат да си го позволят, като част от медицински туризъм, но едва ли биха пренебрегнали техните болни заради вносни:)
И при тях е затегнато, вечерен час, храна само за вкъщи,  придвижване с основание в забранените часове.

# 21 984
  • При семейството си
Турция, като ги гледам, и те катерят в момента:

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/turkey/

# 21 985
  • София
Еми вече ми попаднаха реклами на пакети извозване и лечение в Турция. Вероятно е много скъпо. Но който има пари, вероятно ще се възползва.
Това е абсурдно! Covid-19, не е онкологично или друго заболяване, което да позволява разтакаване във времето - дни и седмици. Един пациент със задух, няма как да понесе транспорта до Турция. Наземния с лашкането в тясната линейка или пък въздушния, който много трудно би бил понесен. Още повече, част от пациентите се влошават в рамките само на няколко часа. Аман от здравни търговци!

# 21 986
  • Пловдив
Добро утро. Някакви социални антрополози казаха по телевизията, че грип е имало и винаги ще има. След този грип, ще дойде друг грип, защото на този грип му се вижда края. Дето се вика останаха едни 15-20 човека, които трябва да се разболеят и приключваме. И, не не сме на първите места по смъртност, а някъде на 15-16......Нямах повече нерви да им следя мисълта. В 9.00 да се явяваш в нетрезво състояние по националната телевизия. Защото трезвен да плещи подобни глупости......

Неко, честито. Много се радвам. Kissing Heart

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 09:29 от dazel

# 21 987
Neko.fukakai, да сте живи и здрави с новото попълнение, много радост да ви носи!

Но трябва да ти кажа, че проблемът с педиатрите (поне за София) изобщо не е от Ковида насам. Преди 14 години, когато аз родих моето дете, изпаднах в същата ситуация - един ми обеща и се отказа в деня на изписването, втори беше претрупан, трети нам кво и накрая буквално с връзки едвам се съгласи една от педиатърките в кварталното ДКЦ.
Педиатри няма, това се пише отдавна.

И аз преди 12г. намерих с връзки педиатърката на дъщеря ми😁. Моята лична лекарка ходатайства за нас пред нейна колежка, за да ни вземе. Сега, понеже ЛЛ си закри практиката попитах педиатърката, дали ще вземе и мен при нея, но тя категорично ми отказа.

# 21 988
Ох, този Андрей Райчев ми идваше да го трясна с нещо тежко в тиквата! Rage
СЗО била извършила престъпление, че държи в страх цяла година хората, да стават и да лягат с хапчета заради психоза, какво било един грип да изкарат?!
Ако Левски и Ботев били казали, че здравето е най-ценното, какви герои щели да бъдат?!
Не мога да слушам подобни безумия на фона на всичко, което става. Rage

# 21 989
  • София
Хванах ги накрая двамата, ще гледам повторението след един час. Обаче от това, което чух ми иде да го питам той какво кисне в студиото, а като един истински учител не е в класната стая. Ама си е на топло вкъщи, защото университетите са дистанционно, нали! Като е професор, да вземе да доброволства в някое софийско училище, и без това гимназистите се връщат, а може и в началните класове да отиде, тъкмо децата ще могат истински професор да ги учи! Тъй де, нали да се жертва господин учителят - ей го на, жив професор, нека го изиграе един жертвоготовен Левски, та да го запомним!

Фандъкова и тя какво ми приказва - мерки, пък имаме инициативи на общината! Тъкмо да се струпват хората. Обаче имало задържане на бройките. Какво задържане, нали хората вече поне половината от антигенните не си правят писиари, ето ти го задържането! Уф!

Общи условия

Активация на акаунт