COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 998 772
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 22 185
  • в страната на чудесата
Според статистиките на Робърт Кох, училищата и офисите не играят никаква съществена роля в развитието на пандемията.
Така ли? Кажи ми повече, моля те. Може да е имало линкове, но съм пропуснала.

# 22 186
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не разбирам от цифри, но не мога да си обясня как в Нидерландия хоспитализираните в момента са 1900, от които 550 в интензивното. Населението е 17 милиона. Днес има увеличение на положителните тук и са около 6000. Министър председателят веднага излезе с мнение, че ако са тези цифри още няколко седмици, да забравим за празнуване на Коледа с голям брой хора.

# 22 187
Според статистиките на Робърт Кох, училищата и офисите не играят никаква съществена роля в развитието на пандемията, наред с ресторантите и хотелите.
Може би има значение и при какви противоепидемични мерки работят.
В училищата у нас изобщо имаше ли някакви мерки?

# 22 188
Не видях да е пускано това
https://m.dir.bg/dnes/burgas/mlad-mazh-pochina-sled-chasove-luta … bolnitsi-v-burgas
Млад мъж почина след разкатаваме по болници

# 22 189
Според статистиките на Робърт Кох, училищата и офисите не играят никаква съществена роля в развитието на пандемията.

Тук има графики, но под Arbeitsplatz имат предвид всякакво работно място. По-подробно бях чела, че офисите са безопасни колкото и училищата. Огромният брой хора се заразяват в домашна обстановка и най-вече сбирки.

https://m.tagesspiegel.de/wissen/die-gefahr-lauert-auch-im-priva … ona/26300966.html

# 22 190

Напълно възможно е да зависи от конкретната държава и мерките, които са наложени. Някой беше показал информация за висок процент заразени в магазини, мисля в UK, докато според друг магазините изобщо не са фактор (в друга държава).

Напълно възможно е в Германия офиси и училища да са обезопасени достатъчно.
Освен това зависи и от това, как се предава инфекцията. В България заразяването е дифузно в момента.

# 22 191
  • При семейството си
Калинка, какво има да разбирате. Някои работодатели, бизнеси в БГ се реорганизираха, с цел защита на хората. Друга част от хората се реорганизираха и се пазят и допълнително. Финансово и всякак се справят сами. На част от хората не им пука, на държавата, като такава, също.
Вие с връзки, познати уредихте болничен прием за близките си в БГ, част от нас нямат тези възможности.

# 22 192
Днес към 12 ч. посетих кварталния Лидъл. Не бях ходила там може би от 3-4 месеца. Такава навалица не съм виждала и по време на празници. На касата, дядо,  може би към 80-85 г. се залепи на гърба ми докато си плащах с картата. Покупките му на лентата, ама той мина напред и се бутна директно залепен за мен... Защо не знам. Бях и без думи да кажа нещо. А и се уморих от упреци и забележки, не е моя работа, а на тези, които ни казват как не спазваме мерките. Тогава те защо са? Защо ни е държава? Да упрекват, измислят вредни заповеди и да манипулират? В новините по Нова- в анонса: вирусът отслабвал в Западна Европа, в представянето  на новината- вирусът отслабвал в някои държави в Западна Европа, в кои и защо- не казаха. Пускам Бтв- тема за насилието над черните в САЩ. А ГОСПоДиНъТ джитка с джипката и се радва и натяква колко е велик.

# 22 193
  • София
Също ми прави впечатление, че вече никой не изчислява R за страната

някои изчисляват.

аз следя тук: https://www.facebook.com/glimz

според него, в момента
"Движим се над сценариите 0.9 и 1.0, вероятно между 1.1 и 1.2. Откакто са изготвени (https://www.facebook.com/glimz/posts/10160332750897785), имаме още една седмица с потвърждение от НСИ, че съотношението реални : регистрирани починали е някъде 3:1. Искам да видя броя за още една седмица преди да коментирам, но за сега фактор 3x изглежда реалистичен и съответно сме на път към горната граница на предвидените тогава 10-20 хил. починали вследствие на епидемията до края на годината."

# 22 194
  • София
Влязох в Аванти да си купя нещо, от повече от година не бях влизала. Ами и тримата продавачи бяха Без маски?!?!?!?

# 22 195
# 22 196
Италия, една от най-тежко засегнатите страни от коронавирусната пандемия, планира да започне мащабна кампания за ваксинация през януари, заяви министърът на здравеопазването Роберто Сперанца, цитиран от БГНЕС.

Ваксинирането "ще започне в края на януари, когато се надяваме да имаме първите дози", каза Сперанца на среща с фармацевти.
"Тази кампания ще бъде без прецедент ... ще изисква извънредно мобилизиране" на ресурси, каза той. Италия, подобно на своите европейски съседи, които се борят да се справят с опустошителната втора вълна на пандемията, е регистрирала около 1,3 милиона случая и жертви от близо 50 000, откакто коронавирусът започна смъртоносния си поход в началото на тази година.

Направени са глобални усилия за намиране на лечения и ваксини и по-рано този месец американският фармацевтичен гигант Pfizer и неговият германски партньор BioNTech съобщиха за пробив с ваксина, показваща ефективност над 90%.
Тази седмица компанията подаде заявление за разрешение за спешна употреба в САЩ и няколко други фирми се очаква да я последват, като първите ваксини ще бъдат пуснати евентуално преди края на тази година.
"Ваксините представляват огромен напредък в историята на човечеството", каза Сперанца, защитавайки използването им в страна, в която е налице видима опозиция срещу тяхното въвеждане.
https://bnr.bg/post/101377481

# 22 197
  • Русе
Хахаха, започнаха да правят все по-малко тестове, че да държат новите позитивни под 4хил. и после главанака да се похвали пред Брюксел, че кризата е овладяна. Интересна тактика...
Ама хоспитализираните и интензивните няма как да се скрият.

# 22 198
Peter Markov

Като продължение от това, което писах вчера, само искам да отбележа че междувременно България надмина Белгия и Чехия и от днес вече е на първо място в Европа по средна дневна смъртност от Ковид-19 на глава от населението. Смъртността от дадена инфекция е композитен показател, който съчетава в себе си нивото на предаване на инфекцията, нивото на заболеваемостта и нивото на смъртност от нея. Това е истински тъжен и потискащ рекорд. Той отчита провал в България на всяко от тези три нива. Провал в способността ни да овладеем и спрем заразяването, провал в способността ни да направим така щото високорисковите групи да се заразяват най-малко, и провал в това да лекуваме болните и да ги опазим живи. Това е. Няма квкво повече да се каже. Надявам се някой да чете и да му пука: БЪЛГАРИЯ Е НОМЕР 1 ПО СМЪРТНОСТ ОТ КОВИД-19 В ЦЯЛА ЕВРОПА.

# 22 199
  • София
Колко са тестовете?. Нали е събота , затова.

Общи условия

Активация на акаунт