COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 998 858
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 22 170
  • Русе
За мен идеалния вариант си остава брой хора в магазина, излизат 3-ма, пускат 3-ма...какво толкова сложно има ? А виждам, че в белите държави са го измислил това и без човешка намеса. Иначе пред кварталния аз стоя като идиот, виждам,че вътре са 3-ма, викам да изчакам, нооо това само аз го мисля- хората като бърз влак ме изпреварват, защото били "само за едни цигари".

# 22 171
  • София
Има много безсрамни пенсионери, не обобщавам. Вече казах, че за мен коридорът е безсмислен в тези часове точно, но дано Повелителят на хаоса да се разпореди, защото става вече нетърпимо. Тесла поне се е обадил, а аз такъв гняв бях събрала, че "обаждането " ми щеше да ме  отприщи титанично, а прецених, че и без това ни е напрегнато на всички и само ще си създам още нерви, а всички знаем, че "болестите идват от ядовете, а ядовете идват от гадовете ".
Та - днес в кварталния магазин - висим чинно да студа в стройна редичка, пускат до петима. Един влиза, друг излиза.
 Вътре, естествено, всеки в магазина забира необходимото, без мотане, и пак сме на редичка на касата. 12 часа. Усещам някой отзад да ми гука и да ме попипва по прасците. Дете към 2 г. с бабка си - изрусена, накичена. Бабе, недей да пипаш лелята. А, извинете, може ли да ме пуснете. Може. И понеже е на високо, и другите я пуснаха. Отива на касата, детето го гушнала, а покупката и... една бутилка вино Flushed
Не могла да изчака до 13, 30, и бебе повлякла. За вино !
Сега ще ми кажете, ми кво толкова. Ми такова - нередно е. Несъобразително, нахално и безсмислено. Като провокация.

Добре, че чета тази тема, ако слушам само тв, направо щях да съм в очакване на края на този "грип".
Докога ще останем така, как мислите ?
Скоро болниците ще прелеят. Няма такава циркаджийска държава, колкото и да роптаят гражданите.
Поне ме зарадва, че са тръгнали на проверки, има и глобени в метрото. Поне.
Тайси, ходите ли по дела в тая обстановка? Ние мислим да отлагаме квото можем, макар и да са супер рядкост, но точно до Коледа са ги нацвъкали цели 5 Grinning....

# 22 172
Скрит текст:
Има много безсрамни пенсионери, не обобщавам. Вече казах, че за мен коридорът е безсмислен в тези часове точно, но дано Повелителят на хаоса да се разпореди, защото става вече нетърпимо. Тесла поне се е обадил, а аз такъв гняв бях събрала, че "обаждането " ми щеше да ме  отприщи титанично, а прецених, че и без това ни е напрегнато на всички и само ще си създам още нерви, а всички знаем, че "болестите идват от ядовете, а ядовете идват от гадовете ".
Та - днес в кварталния магазин - висим чинно да студа в стройна редичка, пускат до петима. Един влиза, друг излиза.
 Вътре, естествено, всеки в магазина забира необходимото, без мотане, и пак сме на редичка на касата. 12 часа. Усещам някой отзад да ми гука и да ме попипва по прасците. Дете към 2 г. с бабка си - изрусена, накичена. Бабе, недей да пипаш лелята. А, извинете, може ли да ме пуснете. Може. И понеже е на високо, и другите я пуснаха. Отива на касата, детето го гушнала, а покупката и... една бутилка вино Flushed
Не могла да изчака до 13, 30, и бебе повлякла. За вино !
Сега ще ми кажете, ми кво толкова. Ми такова - нередно е. Несъобразително, нахално и безсмислено. Като провокация.

Добре, че чета тази тема, ако слушам само тв, направо щях да съм в очакване на края на този "грип".
Докога ще останем така, как мислите ?
Скоро болниците ще прелеят. Няма такава циркаджийска държава, колкото и да роптаят гражданите.
Поне ме зарадва, че са тръгнали на проверки, има и глобени в метрото. Поне.
Тайси, ходите ли по дела в тая обстановка? Ние мислим да отлагаме квото можем, макар и да са супер рядкост, но точно до Коледа са ги нацвъкали цели 5 Grinning....
Ходим и още как.
Ще снимам някой път какво стълпотворение става пред залите на СРС. Цял декември съм във всички почти работни дни в зала. Слагам маската, и толкова. Поне започнах да чувам през параваните, че преди нито ми се разбираше какво ломотя, нито насреща какво става. Иначе мерките се спазват. Дори сега и система ни въведоха за елекронно подаване на документи, съвсем тулуп ще стана Satisfied

# 22 173
Във фургоните също преглеждат и дават назначения и рецепта освен ако не трябва рентген и друго решение.

и тук да попитам, че в другата тема никой не ми отговаря - има ли такива работещи фургони в неделя в София и къде точно?

# 22 174
Кой ги отлага ?
Аз лично - не.
Но често противникът излиза с номера, че е  контактен на контактен, симптоматичен на симптоматичен  и други глупости. Без документ от РЗИ, без нищо. Болнични с ОВИ с неуточнен произход. Всякакви смешки.
И съдиите са виновни , че уважават такива молби.

# 22 175
  • в страната на чудесата
Антеа, пред Пирогов и на бариерата на Александровска, както и пред Токуда работят уикенда. За другите не знам.

# 22 176
Никой ли не знае за работещи фургони в неделя?

# 22 177
Във фургоните също преглеждат и дават назначения и рецепта освен ако не трябва рентген и друго решение.
Не навсякъде е така. В 17-та ДКЦ ти казват за терапия да попиташ ЛЛ и изобщо не дават документ за теста. Също така, аз не разбрах как се издава това направление за фургоните. Трябва да идеш да висиш с всички пред кабинета на ЛЛ, очаква се той да те посети или да дойде близък от семейството да го вземе, който също е потенциално заразен?

# 22 178
Е той от Токуда се оплаква...да иде в друга болница...дори не ми се коментира...

# 22 179
Прави впечатление от черната статистика, че 40годишните твърдо вече навлизат в нея.
Само за днес починалите между 40-49г са 9, и още един на 36.
10 от 129 починали са под 50г!!!
Или 7.77%
Не знам в световен мащаб дали има друга държава, където близо 8% от починалите да са хора на 40!!!
А властта продължава вечния рефрен колко добре се справяме с кризата...

# 22 180
  • София
Ако се върнем на сметките при почти 120 000 заразени би трябвало да имаме 24 000 хоспитализирани, нали така, 20%? Дори да приемем, че на са отметнати като оздравели някаква част, пак хоспитализираните ни са твърде малко. Или бъркам? И да уточня, не се съмнявам в броя заразени, те вероятно са доста повече, но какъв процент от нуждаещите се от хоспитализация остават без такава? Също ми прави впечатление, че вече никой не изчислява R за страната, нито следи фокус групите от 1000 полицаи и 1000 не помня какви други, които трябваше да се тестват всеки месец от пролетта насам.https://

# 22 181
  • в страната на чудесата
Мисля, че трябва да гледаш само активните случаи... излиза около 7.5%
Което отразява според мен реалността - в болница отиват предимно много тежки и кислород зависими. А 20% го карат с умерено-тежка симптоматика, вероятно има немалко такива българи у дома.
При смъртност 1%, ние имаме 2.5 почти. Или сме много зле или имаме двойно повече случаи.
Не ми се смята де, грубо, но разбирам твоята идея.
Вероятно в болниците са 5-те процента много тежки...

# 22 182
Не хоспитализират всички. При нормални обстоятелства хора, които по 20 дни са с пневмония и температура, щяха да бъдат на болнично лечение.
За черната статистика - моята лична статистика е, че първи се изпозаразиха семействата с деца в училищна възраст.
Поне така е сред моите близки и познати с ковид, те са в тази възрастова граница 40-50 и с ученици.

# 22 183
  • в страната на чудесата
Нова, От семействата, които имат деца и ковид, които познавам, нито едно дете не беше с положителен тест (над90% ги тествахме), а нямаха и антитела впоследствие. За мен офисите са много голям бъг, особено държавните.
При липса на данни обаче всички изкривяваме инфото през собствения опит и си става ежк Simple Smile

# 22 184
Според статистиките на Робърт Кох, училищата и офисите не играят никаква съществена роля в развитието на пандемията, наред с ресторантите и хотелите.

Общи условия

Активация на акаунт