COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 007 477
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 9 720
Ние сме като жабата в гореща тенджера. Всеки ден преминаваме някакви психологични граници. Кога се стряскай е на 300, а вече минахме 1000 на ден. Утре сигурно нов рекорд 1200-300 и така.. бавно свикваме със сгорещяващата се реалност. Докато не се сварим. Без да осъзнаем.
А, осъзнаваме , че "горим в ада" с този Ковид. Горим, варим... все тая, напрежението е факт. Може не за всички, но за доста.
Психологическите граници се оказаха еластични... на мен вече няколко пъти ми гърмяха бушоните, ама дерзая...

# 9 721
  • София
ColorIndex Ако продължите с тези приказки ще имат обратен ефект, да. Знаете, че това, което единствено правят онези, според които всичко е измама, е да четат и слушат какво им казват другите. За това не им давайте подобни възможности. Много неща можеше в момента да седят по друг начин, но щом стигнахме до тук значи всички сме виновни. До вчера се тръшкахме, че не се предприема нищо, днес вече имаме мярка. Да се надяваме, че утре ще имаме нова. Видно е, че от страх не знаят какво правят. Дано след днес им е дошъл акъла. 1 винаги е повече от 0, да гледаме положително.

# 9 722
Добре бе, сто страници как маските не помагали, как нямало смисъл да се носят на открито. Това ли ви вълнува в тоя момент? Щото мен повече, че започват да връщат от болници задушаващи се хора с Ковид. Утре може всеки от нас да е в това положение. Достатъчно притеснително е, че при сериозни симптоми никой няма да може една слушалка да ти удари в гърдите и ще те лекуват по телефона в най-добрия случай, че може и да нямаш този лукс.

# 9 723
Да погледнем от положителната страна - насочва се вниманието към спецификата на ситуацията и се повдига нивото на бдителност. У повечето хора поне.

# 9 724
  • на пъпа на Златията
[
Скрит текст:
quote author=Wild_rabbit link=topic=1251182.msg41587921#msg41587921 date=1603220024]
Разберете, че маската на открито е също толкова наложителна, колкото и носенето и на закрито.

Разбираме! Но, на закрито, все още няма задължение за носене навсякъде!
[/spoiler]
Да така е, звучи абсурдно. Но до сега нямаше задължение на открито и закрито. Именно за това е стъпка напред.

Ами, хайде да започнем от закритото...
[/quote]
 Представете си че баровете и  дискотеките  не са внесли лев в хазната и работят на загуба . За да ги затвори държавата трябва да им плаща неустойка . Защо??Щом работи на загуба  значи ще си затвори сам .
Мерките  за компенсации за сега важат до края на годината . Не се знае след нова година как ще е .
Защо държавата да му плаща??
Или искате вие да му плащате?

# 9 725
Добре бе, сто страници как маските не помагали, как нямало смисъл да се носят на открито. Това ли ви вълнува в тоя момент? Щото мен повече, че започват да връщат от болници задушаващи се хора с Ковид. Утре може всеки от нас да е в това положение. Достатъчно притеснително е, че при сериозни симптоми никой няма да може една слушалка да ти удари в гърдите и ще те лекуват по телефона в най-добрия случай, че може и да нямаш този лукс.

Взаимносвързани са нещата. С мярката маски на улицата болниците ще продължат да се препълват и да връщат пациенти.
И  опашките през частните лаборатории са притеснителни. Скоро и те няма да могат да поемат.

# 9 726
  • София
Сега пък насочването на вниманието стана положително. И трябва да благодарим за алогичната "първа" мярка, защото след нея следвала втора.
Stuck Out Tongue Winking Eye

# 9 727
[
Скрит текст:
quote author=Wild_rabbit link=topic=1251182.msg41587921#msg41587921 date=1603220024]
Разберете, че маската на открито е също толкова наложителна, колкото и носенето и на закрито.

[/spoiler]
Да така е, звучи абсурдно. Но до сега нямаше задължение на открито и закрито. Именно за това е стъпка напред.

Представете си че баровете и  дискотеките  не са внесли лев в хазната и работят на загуба . За да ги затвори държавата трябва да им плаща неустойка . Защо??Щом работи на загуба  значи ще си затвори сам .
Мерките  за компенсации за сега важат до края на годината . Не се знае след нова година как ще е .
[/quote]
Не става с "представете си". Има отчети за тази работа. Ако миналата година е с 20% по високи обороти от текущата, може да кандидатства за безвъзмездно финансиране.

# 9 728
Защо сте се притеснили за маските на открито? Нима мислите, че ще следят и глобавят поголовно? Че нали сега е задължително на закрито и в ГТ - чудо голямо! Колко народ въобще не се съобразява.
Абсолютно излишен е този спор.

# 9 729
  • София
Не сме се притеснили. Аз поне. Ядосана съм. Защото ми омръзна да ме правят на идиот.

# 9 730
  • При семейството си
Защо сте се притеснили за маските на открито? Нима мислите, че ще следят и глобавят поголовно? Че нали сега е задължително на закрито и в ГТ - чудо голямо! Колко народ въобще не се съобразява.
Абсолютно излишен е този спор.

Защото всъщност масата съфорумци, поне, очаквахме адекватни мерки, мярка.
Нищо, де, те може да отменят тази до четвъртък и да я заменят с друга подобна.

# 9 731
Чудят се какво да правят и преписват от другите държави. В повечето я има.

# 9 732
  • София
Аз съм един от най-стриктно носещите маски на закрито хора, защото вярвам, че има резон в това. Но навън, докато си разхождам кучето или ходя по улиците, абсолютно минавам на вариант подбрадник. По-безсмислена и тъпа мярка няма и нищо, ама нищичко няма да промени. Вместо да преливат от пусто в празно, да бяха котролирали маските на закрито, защото там е основният проблем. Но как да очакваш от глупаци да управляват кризи..

# 9 733
Скрит текст:
[
Скрит текст:

[/quote][/spoiler]
[/quote]
[/quote]
Не става с "представете си". Има отчети за тази работа. Ако миналата година е с 20% по високи обороти от текущата, може да кандидатства за безвъзмездно финансиране.
[/quote]
Може и да може, ако си е плащал данъците. Нещо, което мен лично много, ама много ме съмнява.

# 9 734
Да, не трябва да има задължения. Обаче от известно време се следи стриктно за плащанията и се въведоха строги мерки.

Общи условия

Активация на акаунт