COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 007 214
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 9 735
Днес референдума в бнт е със силни участници, струва си да се гледа. Контрастира обаче водещата със слабите си въпроси.Интересен факт мед.сестрите у нас са 26 000 или 3 пъти по-малко от 1989г.
И още ще намаляват (ме), защото труда на медицинската сестра в България никога не е бил достатъчно добре заплатен, а работата е тежка и изключително отговорна, особено в отделенията!
Много от колежките ми заминаха да работят в чужбина, заради в пъти по-високите заплати и много по-добри условия на работа. Сега всички те можеше да са тук в помощ на всички болни, вместо да се раздават за други държави, но...
Добре, че дойде коронавирусът, та да се оцени колко важни са лекарите и медицинските сестри.

# 9 736
Разберете, че маската на открито е също толкова наложителна, колкото и носенето и на закрито. Повярвайте, че налагането на подобна мярка не го е измислил нашия министър или нашия щаб. Като им нямате доверие на тях, поне имайте на френските, немски и британски власти. Да, не е перфектния вариант, но е едно добро начало. Да и дадем шанс и да не съсипваме и малкото, което има за момента.
Пак ще попитам, испанците ги носят от средата на юли НАВСЯКЪДЕ, защо имат толкова нови случаи?

# 9 737
  • в страната на чудесата
А шал може ли Wink

# 9 738
Одобрявам и винаги нося маска на закрито. На открито съм по-скоро със смесени чувства, особено в парка или някъде, където няма хора около теб. Ще чакам да видя как точно ще е разписана заповедта.

# 9 739
Нямам нищо против маските и на открито и това ще преживеем, ама ако ходя да протестирам с още 1000 човека маски на протестите някой ще следи ли има, ли няма ли?

Ами няма да протестираш....
Може би точно това е целта на мярката. Защото Молове, дискотеки, кафенета и барове на закрито ще си работят и хората вътре ще могат да са без маски, поне там, където се консумират храни и напитки. И в училищата не са задължителни маските. Безумно и нелепо ми се струва да трябва да нося маска ако съм сама в парка и няма жив човек в радиус от 5 метра.

# 9 740
Май не е незаконно защото се казва face covering, у нас трябва да се прецизират дефинициите за думи които се ползват в закони наредби....

# 9 741
  • София
Виж съни, с тази мярка няма да ликвидираме вируса, тя е една от всички, които ще помогнат да го ограничим. Нямам представа какво се е случило с испанците, но щом наблюдаваме да се въвежда в много европейски страни, значи трябва най-малко да се доверим. Ще го повторя отново, не сме в състояние да отказваме каквато и да е мярка, защото сме потънали много сериозно.

# 9 742
  • Под сянката на разлистените кактуси
Днес референдума в бнт е със силни участници, струва си да се гледа. Контрастира обаче водещата със слабите си въпроси.Интересен факт мед.сестрите у нас са 26 000 или 3 пъти по-малко от 1989г.

Ами чудно е, че и толкова има. Аз не съм била медицинска сестра в България, но съм говорила с колежки, хич не звучи добре положението...

# 9 743
Не съм изненадана, че има хора, които подкрепят носенето на маски на открито, но честно казано - не ги разбирам. Колко заразявания стават навън, за да има ефект от подобна мярка?

Личното ми мнение - както и пролетта, така и сега - отвратена съм, бясна и отчаяна от некадърното, нескопосано и лишено от всякакъв смисъл управление на ситуацията. Въвеждането на тази безмислена, но за сметка на това репресивна мярка, просто преля чашата.

# 9 744
Разберете, че маската на открито е също толкова наложителна, колкото и носенето и на закрито. Повярвайте, че налагането на подобна мярка не го е измислил нашия министър или нашия щаб. Като им нямате доверие на тях, поне имайте на френските, немски и британски власти. Да, не е перфектния вариант, но е едно добро начало. Да и дадем шанс и да не съсипваме и малкото, което има за момента.
Пак ще попитам, испанците ги носят от средата на юли НАВСЯКЪДЕ, защо имат толкова нови случаи?
Явно нещо друго са направили, семейни сбирки, купоони, фиеста, и т.н., малко повече джагали и те така.  Ето инфо от Германия, например:
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/10/20/4129180_moiata_goliama_l … ef=home_NaiNovoto

# 9 745
Скрит текст:

Наложителна? Поради какви причини?

# 9 746
Не съм изненадана, че има хора, които подкрепят носенето на маски на открито, но честно казано - не ги разбирам. Колко заразявания стават навън, за да има ефект от подобна мярка?

Личното ми мнение - както и пролетта, така и сега - отвратена съм, бясна и отчаяна от некадърното, нескопосано и лишено от всякакъв смисъл управление на ситуацията. Въвеждането на тази безмислена, но за сметка на това репресивна мярка, просто преля чашата.

Аз съм ЗА носенето на маски на закрито, но носенето им на открито има смисъл само ако хората са в много близък контакт, като примерно по време на парад, концерт или спортно мероприятие (за зрители говоря). И за мен тази мярка е абсолютно безсмислена, конкретно в България, където вместо да вземат разумни мерки, замазват очи. Интересно, аргументираха ли се, когато я въведоха?

# 9 747
Колко заразявания стават навън, за да има ефект от подобна мярка?
Колко?

# 9 748
Днес разбрах, че един близък до нас магазин бил глобен - 300 лева за магазина и 300 за клиента вътре, който е бил без маска. Днес собственичката още от вратата видях, че предупреждава за маските.  Grinning

# 9 749
  • София
Наложителна по същите причини, както и на закрито, написал съм го. Замисляли ли сте се колко пъти ви се е налагало да общувате с познати, или други, докато сте навън. А замисляли ли сте колко хора още го правят. Защо приемате престоя си навън като една права самотна улица, целяща да стигнете от точка А до точка В. Защо приемате престоя на останалите като едно просто пътуване между две точки. Да, вече захладнява, но загледайте се докато сте навън утре колко контакта ще забележите между хора. Всичкия този контакт може да завърши с потенциално заразен. Защото когато сме на разстояние един срещу друг, това че сме на открито не ни дава гаранция, че сме защитени от евентуален контакт с болен. Именно с тази цел се въвежда тази мярка-да не позволяваме на вируса да се разпространява когато сме в комуникация с някой дори извън офиса или дома.

Общи условия

Активация на акаунт