COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 020 314
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 135
Катерица, така нахвърляна информацията звучи несериозно. Жената е пенсионирана миналата година, иначе вероятно нямаше да говори публично.
Имаш ли аргументи "против" информацията, която тя изнася? Какво е твоето обяснение да се търсят носители на точно този вирус?
Какви аргументи да имам за една реч, в която ме осведомяват, че Тамифлу е силно отровно, че дъщеря й на Габи ( лаборантката) няма никаква ваксина и е още жива?
В момент, в който цялото човечество е в пандемия, тя не ми дава конструктивен съвет или насока как да се ограничи разпространението на Ковид, а обяснява колко голяма конспирация е всичко.
Дори и да приемем, че има някаква конспирация, би било добре да даде лек- решение- алтернативни мерки, а не деструктивно да заклейми всичко..
Скрит текст:
В момента този вирус ни създава проблеми - нов е, малко се знае, малко се може и последиците са неясни. Все едно някой да ти е донесъл в кошница някакво непознато животно или растение. Не го знаеш какво е и едва ли си го слагаш под възглавницата.

Катерица, вие не бяхте ли в Германия или изобщо някъде в чужбина?
Да,в Германия.

# 136
Гледайте днешното обръщение на д-р Николай Клинкачев към родителите на ученици. Няма да давам линк, всеки може да го намери. Мислете повече за здравето на децата и се освободете от страха.
Може ли по-точен ориентир какво да търсим, аз не намирам с дадените думи нищо.

# 137
В най-големия град на Нова Зеландия, Окланд, в събота бяха проведени големи демонстрации срещу ограниченията, наложени от правителството през август, във връзка с новото избухване на новия коронавирус.

Големи тълпи се събраха в Окланд, Нова Зеландия, за да протестират срещу суровите закони за социално дистанциране в страната, предаде Ройтерс.

Снимките показват как няколко хиляди души стоят близо един до друг в знак на протест.

Нова Зеландия, с нейните 5 милиона граждани, не е имала случаи на covid-19 за повече от 100 дни. Но след ново огнище в Окланд през август, правителството отново постави града под строги ограничения.

Сега хората започнаха да протестират срещу ограниченията.

В събота няколко групи се събраха, за да покажат своето недоволство.

- Днес всички сме тук, защото вярваме, че трябва да отстояваме правата си. Днес всички сме тук, защото вярваме, че е време да се изправим и да кажем „трябва да си върнем правата и свободата“, казва Джами-Лий Рос, лидер на партията „Адванс Нова Зеландия“ и един от организаторите на протеста.

През деня в Мелбърн, Австралия продължават протести. Това се дължи на тежките ограничения, които градът има по време на пандемията, съобщава ABC.

Протестиращите освен всичко друго са хвърляли плодове по полицията.

Това е вторият пореден ден, в който се провеждат протестите в града. В събота бяха арестувани 14 души. Днес се отчита значително по-голям брой, тъй като са арестувани 74 души.

Две седмици облекчени ограничения. Това е, което жителите на южнокорейската столица Сеул  очакват с нетърпение, съобщава The Guardian.

Сеул все още има доста висок процент на заразяване, но сега решава да облекчи малко ограниченията за две седмици, за да получи контрол над икономиката.

Освен това ресторантите ще бъдат отворени след 21:00, а фитнес залате и  кафенетата ще отворят отново.

На 28 септември се очаква ограниченията да бъдат въведени отново.

Хиляди хора протестираха в германските градове в събота срещу мерки, насочени към спиране на разпространението на вируса.

Според полицията около 8 000 са дефилирали в Мюнхен. Повечето протестиращи пренебрегнаха заповедта на града да се носи предпазител за устата.

По-големи демонстрации се проведоха и в Хановер и Висбаден.

Миналият месец десетки хиляди хора се събраха в подобни изрази на недоволство в Берлин.

Протестното движение се състои от различни групи. От самопровъзгласили се „свободомислители“ до поддръжници на антиваксините, теоретици на конспирацията и крайнодесни екстремисти.

В изявление германският канцлер Ангела Меркел заяви, че разбира, че някои хора имат проблеми с ограниченията. Докато е мирно, всеки има право да критикува правителството, смята тя.

Австрийският канцлер Себастиан Курц предупреждава, че страната навлиза в нова фаза на пандемията на короната и призовава населението да се придържа към ограниченията.

"Това, което изпитваме в момента, е началото на втората вълна. Броят на инфекциите се увеличава всеки ден", каза той в писмено изявление до австрийската агенция APA.

Преди две седмици в страната се съобщаваше за около 350 нови случая на ден. Броят сега се е увеличил до над 850, съобщава Kurz.

"Особено драматично е развитието във Виена, където се отчитат около 50 процента от всички нови случаи на инфекция в Австрия. Скоро ще докладваме по хиляда нови случая на ден", казва той.

Разпространението на инфекцията във Франция се увеличава лавинообразно. През последните 24 часа са регистрирани над 10 000 нови случая на корона.

Според Franceinfo има точно 10 561 души, за които е потвърдено, че са заразени.

И това, разбира се, означава засилен натиск върху здравната система в страната. Общо в IVA (интензивното) се обгрижват 417 души, с 28 повече, отколкото в петък.

Франция съобщи и 17 нови смъртни случая, а делът на заразените спрямо тествания брой е 5,4 процента, съобщава Franceinfo. Франция не планира да затвори страната, въпреки факта, че разпространението на инфекцията сега отново се увеличава.

Израел съобщи за 4038 нови потвърдени случая на инфекция през последните 24 часа, което е най-големият дневен брой , които страната е виждала от началото на пандемията.

Страната е на път към двуседмично спиране след решение на правителството.

Общо за 146 542 души е потвърдено, че са заразени с вируса в Израел от началото на пандемията. В момента са активни 33 920 случая, а 489 от тях са тежко болни, от които 134 получават интензивно лечение с респиратор.

# 138
  • София
Добре, де, какво става в Израел? за мен вече е абсолютно необяснимо високото число.

# 139
  • Linz
Когато чуя някой да ме убеждава как трябва да се освободя от страха, определено започва да ме хваща повече страх. Както се казва в нашенската поговорка - мен от "не бой се" ме е страх.
Защо? Свикнала си да живееш в страх и паника?  Чувстваш се един вид комфортно само като има за какво да се притесняваш, нужна ти е драма... защо предпочиташ страха пред това да се информираш защо я има тази пандемия? Не ми отговаряй на мен...

Sparkles, https://www.facebook.com/1827198606/posts/10214310830644454/?ext … =zTOxfgDn2AzXgiuq

# 140
Ох, пак се почна с агресията срещу инакомислещите.
Ще задам контравъпрос: а вие бихте ли се ваксинирали с руската ваксина? Нали ви е страх от Ковид? Вместо да ни обличате с маски и шлемове, сложете си ваксина, за да не носим маски вече. Проявете разбиране и емпатия..🤣
А пък ние Ковида ще си го изкараме: със/без парти.
Sarania, остави, не си струва времето и нервите да им обясняваш..🤪🤭

Ти ли, бе?
Ти си 10000000000000000% сигурна, че никога, ама никога, до теб няма да достигне вирусна частица.
Иначе няма да си толкова ербап.
Може ли хм.. да си пооправиш тона?
Не съм сигурна в нищо, карала съм хиляди неща и още много ще изкарам, най-вероятно и Ковид също.
Даже може вече и да съм, знае ли се.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 18:14 от Анонимен

# 141
каква точно сега е новата версия от видеото на някаква германска Габи? че този вирус винаги го е имало в нас, просто на някой му е хрумнало да създаде pcr тест за него и да го откриват масово? след това пак на някой (кой?) ще му хрумне да създаде тест за друг вирус и да обяви пандемия от него, така ли?

# 142
Тези в Нова Зеландия пак са някакви антиваксъри, конспиратори и 5G обсебени. Явно във всяка държава ги има,  а в България май са повече от нормалното.

However, protesters also took the opportunity to voice opposition to 5G and vaccines, or claim the virus was a hoax - just days after a government warning misinformation could impede progress to alert level 1.

https://www.rnz.co.nz/news/national/425935/police-right-to-not-s … nce-denial-expert

SaRaNia, може би не е лошо да последваш собствения ти съвет и да се отървеш от страха, че ще се разболееш и ще умреш, ако носиш предпазна маска.

# 143
След като някой е разрешил това
https://www.facebook.com/margaritka.bg/videos/2815093452051801
да си говорим за локдауни и носене на маски в час е абсурдно!
И да добавя, че това е събитие в София, там където се спазват мерките и хора без маски няма

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 17:41 от скаридка

# 144
Заразих се с ковид-19 през март. Шест месеца по-късно все още не съм добре.

Чарли Ръсел на 27 години е един от около 600 хиляди души във Великобритания, който страда от пост-ковид симптоми.

Изминали са 182 дни откакто Чарли се е заразил с ковид-19, но той все още не прави това, което обикновено правят хората на 27 години. Той не тича 5 километра 3 пъти в седмицата, както го е правил преди това, не ходи в кръчмата, не работи и не се подобрява.

"Ако знаех, че ще бъда толкова болен, щях да приема нещата много по-сериозно през март. Но всичко, което чувахме тогава е, че ако се заразиш и ако си млад човек, най-вероятно няма да имаш симптоми, или ще преболедуваш за няколко седмици и това е."

Вместо това Ръсел страда от болки в гърдите, много силни мигрени, тежък задух, виене на свят и умора, един от многото хора, които дълго време след ковид продължават да имат симптоми.

В момента много млади хора се разболяват във Великобритания. Повечето от тях няма да имат нужда от хоспитализация, но медицинските експерти и хората от long-Сovid групите са разтревожени, че значителна част от тях ще завършат с инвалидизиращо състояние, което учените все още не могат да разберат.

https://www.theguardian.com/world/2020/sep/13/i-was-infected-wit … n-im-still-unwell

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 20:19 от LillyM

# 145
СЗО: Ще победим вируса, не с ваксина, а научавайки се да живеем отговорно с него

http://www.moreto.net/novini.php?n=426027
Цитат
Струва ми се, че ще бъде много трудно да се обясни на учениците, че трябва да са с маски в клас и на учителите, че трябва да са с шлемове. Необходимо ли е на всяка цена?

Отново зависи от епидемиологичната обстановка в страната. Колко е отговорен класът, може ли да се спазва дистанция? Но крайната дума е на местните здравни власти и на Министерството на образованието. СЗО и УНИЦЕФ разработиха глобален наръчник, в който ясно е отбелязано на каква възраст трябва да се носи маска, в каква ситуация и как. Но маските са само едната страна на нещата. Редовно трябва да си мием ръцете. Вентилационната система в класните стаи също трябва да се проверява след всеки час. Климатиците, ако има такива. И спазването на дистанция. И да се направи всичко възможно учениците от отделните класове да не се смесват, защото това може да доведе до разпространението на вируса, ако имаме заразен.

Защо Световната Здравна Организация препоръча маски за децата над 12? А за тези под 12?

Позволете ми да уточня. СЗО и УНИЦЕФ препоръчаха децата над 12 годишна възраст да носят маски. Защо го направихме? Защото данните, с които разполагаме до момента, показват, че децата над 12 годишна възраст могат да се заразят и да разпространят вируса. Но и могат да носят маските правилно, дори и без зоркия контрол на възрастните. Защото са подрастващи и разбират.

# 146
  • Linz
каква точно сега е новата версия от видеото на някаква германска Габи? че този вирус винаги го е имало в нас, просто на някой му е хрумнало да създаде pcr тест за него и да го откриват масово? след това пак на някой (кой?) ще му хрумне да създаде тест за друг вирус и да обяви пандемия от него, така ли?
Версията е, че да се правят тестове на здрави хора е безсмилено, те са само за болните. И на база положителни тестове не се обявява пандемия.

# 147
В такъв случай поради близката симптоматика и нетестването преди март 2020г спокойно може да се предположи, че починалите от грип, диагноза поставена на база симптоми без тестване, всъщност са починали от ковид.

# 148
Кантарджиев по бтв. ще има ваксина и ще е безопасна.

# 149
  • София
Кантарджиев по бтв. ще има ваксина и ще е безопасна.
Да, вероятно е така. Но кога, това никой не знае.

Общи условия

Активация на акаунт