COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 006 841
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 7 245
Прочетохте ли за Швейцария.
За един ден двойно нарастване на случаите до над 2800.
Вече се замислям на думите на професор Аргирова от вчера, че вирусът е мутирал и е станал много по-заразен.
Такива резки скокове в страни с преобладаващо разумно население е доста плашещо.

# 7 246
  • При семейството си

В Търговище явно им отменят ДО в 21:30 с ефект следващия ден, пък аз си мислех че преди на Ананиев заповедите бяха бързо сменящи се и за последния момент Bowtie

И после...защо хората не вярват, защо конспиративни теории се разпространяват.

# 7 247
  • София
Мисля, че не каза точно това. Каза, че заради факта, че младите не се пазят и се заразяват точно те и го карат по-леко, заразяването става по-лесно. Тя каза, че тази мутация в Европа не е уханската мутация.

# 7 248
  • София
Току що изгледах интервюто с М. В едно от последните си изречения нарече ситуацията "световно бедствие"...., но нямало страшно.
Водещата го попита защо при положение, че в началото настояваше за масово тестване на населението на БГ, сега го намира за безполезно ... отговорът беше, че преди всяка грипна вълна се прави масово тестване и скрининг... пълна лъжа.

# 7 249
  • в страната на чудесата
Недоволна, все едно къде работиш, винаги е полезно да четеш задълбочено. Говорихме за повишената честота на болестите на щитовидната жлеза и Чернобил. Не на рака, за който писах аз. Сега дали ти се изясни?

# 7 250
  • на пъпа на Златията
Какво подхванахте Чернобил?
Чак пък масово да са пострадали хората у нас, изобщо не е вярно.
Някои знаем как е било, не вярваме на преразкази.

Да бе, затова мнозинството жени в България на моята възраст имат проблеми с щитовидната жлеза
Чернобил се свързва с повишената честота на рака на щитовидната жлеза непосредствено след аварията.
Днешните проблеми са предимно поради антигени от друг характер. Големи проучвания от САЩ и Бразилия в които не е имало Чернобил Simple Smile не е за тази тема.
Но подобни категорични изказвания са смешни.

Лейкаа, медицинско лице си явно, но извинявай, недей да бъдеш така категорична за неща, от които нямаш никакво понятие.
Аз съм прост инженер, но над 30 години работя в такава среда, и периодично имаме обучение и изпити (дори и по време на ИП). Не вярвам да работиш в НЦРРЗ.
След вътрешно облъчване, което имаме в някаква степен всички, които сме родени преди 86 година, злокачествените тумори започват да се проявяват 20 години след това и могат да се влачат още доста време. Е, има и случаи на много по-бързо развитие, но при жестоко облъчени.
Няма да давам повече информация, защото няма да се хареса на модераторите, а не пиша само в тази тема.

Точно .
Още като стана белята казаха че някои  следствия ще се  проявят след 20 г.

А дали не е свързано с днес . Ами свързано е защото сега хората не преживяват ковида  със придружаващи такива заболявания .А те не са малко .  .

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 22:15 от rorik

# 7 251
Andariel ,

Ето го интервюто на професор Аргирова.
Точно това казва, вируса е станал много по заразен. Не говори за млади стари, а че е мутирал до по заразен и на това се дължат резките скокове на много места.

https://nova.bg/news/view/2020/10/13/302198/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D … 0%B8%D1%80%D0%B0/

# 7 252
  • София
Andariel ,

Ето го интервюто на професор Аргирова.
Точно това казва, вируса е станал много по заразен. Не говори за млади стари, а че е мутирал до по заразен и на това се дължат резките скокове на много места.

https://nova.bg/news/view/2020/10/13/302198/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D … 0%B8%D1%80%D0%B0/
Аргирова една песен пееше през май, а и юни, как сме приключили с пандемията и лятото ще ликвидира вируса, преди това други неща говореше, сега това. Явно е била чудесен специалист, но май и тя е най-добре да спре да се излага из медиите.

# 7 253
  • София
Оказва се, че е въпрос на тълкуване точно изречението за "по-заразен", защото го казва доста неясно като смисъл. И тя малко хлъзгаво се изразява.

# 7 254
Аргирова беше изкукала бабичка и когато ни преподаваше преди 15 години. Къде къде по-големи имена, и то с всичкия си, твърдят, че няма такова нещо, че вирусът е със стабилен геном, но на нашите все мутации им се привиждат. Имате ли идея с каква скорост мутират вирусите? Това не означава , че различните щамове са кой знае колко различни.

# 7 255
  • София
Това, което стана в Търговище е абсурдно. Явно местните власти са се стреснали от ситуацията и са взели най-правилното решени да минат на ДО. Но пък от централната власт са ги ударили през ръцете как може да всяват паника, когато всичко ни е наред

# 7 256
  • в страната на чудесата
НЦЗПБ секвенира циркулиращите през лятото щамове и доколкото помня Иво Алексиев каза, че не се различават от европейските...
Август.
Тогава вероятно е натрупан пул от заразени и сегашните болни месец по-късно го отразяват.

# 7 257
Недоволна, все едно къде работиш, винаги е полезно да четеш задълбочено. Говорихме за повишената честота на болестите на щитовидната жлеза и Чернобил. Не на рака, за който писах аз. Сега дали ти се изясни?
А защо ли преди Чернобил не познавах никой с проблеми на ЩЗ? Не ми се коментира какво се случи няколко години след това. Знаеш ли колко радиоактивен йод 131 поехме тогава? И как навсякъде около нас имаше горещи частици, които изядохме или вдишахме? Колко човека знаеш, преследващи гад на мокета в спалнята с гейн брояч? Дни наред без ефект, после изчезна. Е, не е минало през спектрометър, или прахосмукачката накрая го е изсмукала, или е бил йод и се е разпаднал.
Както казах, няма да пиша какво знам със сигурност за ситуацията поради понятни причини. Не съм медицинско лице и не давам становища, но от радиация и въздействието й върху хората знам доста.
Но стига сме спамили темата.

# 7 258
Такива резки увеличения ги нямаше на първата вълна. Според мен е мутиръл. На предната вълна в Европа, покачванията започваха около месец, че даже повече, а сега бум, за няколко дни двойно, тройно се покачват. Да се надяваме и да е мутиръл в по ниска смъртност, че с тези цифри този път не камиони, а тирове ще трябват.

Япония какво стана, според Worldmeter май не тестват много, много. Кой знае и там какво става.

# 7 259
В Англия не е изключено да има пълен локдаун на цялата страна в продължение на 2 седмици. По този начин жертвите на вируса ще спаднат със 7 000 до края на годината.
https://www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-lockdown-u … tal-b1033373.html
Доклада е на учени съветващи правителството.

Общи условия

Активация на акаунт