COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 006 445
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 9 750
  • София
И аз смятам, че са необходими драстични мерки. За съжаление нито вирусът е ясен, нито лечението нито такива мерки могат да се приложат.

# 9 751
Значи пак да кажем мерките са безпредметни ако не се спазват. Това се наблюдава масово във Франция и Испания... т.е  стигаме до логичният извод за единствено решение като локдаун, което ще е пак временно решение с високо ниво на инфекции. Имаме за пример Сърбия, лятото доста се оцапаха, но сега са почти добре на фона на други държави в региона и въобще. Идеята да се натисне надолу епидемиологичната крива се осъществява само със строги бързи мерки ... с половинчати няма да се получи, примери бол.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 23:30 от pehoko

# 9 752
Локдаунът има за цел освен намаляване на броят инфекции чрез изолиране на индивидите, но главно да се даде глътка въздух на здравната система. Защото щетите са главно в нелекуването на много пациенти заради натиска на ковид, болниците нямат изгода да се занимават с ковид. Сложил съм маркер 2000 човека, да видим до къде ще стигне акъла на нашите управници.

# 9 753
Тук на 9 октомври отвориха дискотеките. През изминалите петък и събота е имало масови проверки от съответните органи. В една дискотека тук в Стокхолм е било толкова претъпкано, не са били спазени препоръките на Агенцията за обществено здраве (да се допускат само толкова клиенти, колкото са седящите места), че проверяващите директно са изгонили всички клиенти и затворили нощния клуб. Grin

В социалните мрежи се появиха кадри от претъпканите нощни клубове, съвестни хора са подавали масово сигнали към съответните органи за неспазване на препоръките с настояване да се разтурят тези развъдници на корона.

Ще има проверки всеки петък и събота в нощните клубове и ако не се спазват препоръките - ще се затварят.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/AldwxA/fortsatt-festande-pa … klubb-fick-stanga

# 9 754
  • София
Изумена съм какво чета. Само се надявам да не ми се отнеме правото да живея. Заради измислени отнети права и репресии   Леле. Какво толкова се случва. Има проблем. Глобален. Вземат се мерки. За да не изпопукаме. Каква толкова свобода се отнема с една маска на лицето да сложил да не дишаш плюнките заразни на някой непознат!! Не в парка, а на улицата. Общо казано на открито. Защото ако се тръгне с детайли ама на кое открито. Ама според кой е открито и т.н. става невъзможно за контрол и угодия.
Изумена съм.
Вие нямате ли деца заради, които да трябва да сте живи. Родители и близки, които да ви е страх за тях.
Какви хора сте.
Вие ми отнемате правата. А не маските на вас.

# 9 755
А какви мерки предлагате тогава, щом едни маски не може да се носят без съпротива?

# 9 756
  • При семейството си
Изумена съм какво чета. Само се надявам да не ми се отнеме правото да живея. Заради измислени отнети права и репресии   Леле. Какво толкова се случва. Има проблем. Глобален. Вземат се мерки. За да не изпопукаме. Каква толкова свобода се отнема с една маска на лицето да сложил да не дишаш плюнките заразни на някой непознат!! Не в парка, а на улицата. Общо казано на открито. Защото ако се тръгне с детайли ама на кое открито. Ама според кой е открито и т.н. става невъзможно за контрол и угодия.
Изумена съм.
Вие нямате ли деца заради, които да трябва да сте живи. Родители и близки, които да ви е страх за тях.
Какви хора сте.

Паркът на закрито ли е, детската площадка, децата, поне до определена възраст, ще бъдат ли освободени  от това задължение? До момента, опитът в БГ е: не.

# 9 757
  • София
Хора, живеем във времена на пандемия, ако не сте се събудили, се събудете. Защото въобще не е розово.

# 9 758
Да, а ако се забрани и мисленето, особено на открито съвсем ще се минимизира риска.
Всъщност най - отблизо си говорят хората с маски по мои наблюдения. Просто не се чуват. Да не говорим, че прословутите маски у повечето хора създават лъжливо чувство за сигурност и желание да са по - близко до другите, "щото нали предпазен и отговорен съм".

# 9 759
  • При семейството си
Вие сериозно ли?! Хората се заразяват по улиците, говорейки? С кой пък толкова говорите по тези улици? Не при струпване на много хора в близък контакт, не при няколко часов контакт, не в трудовите колективи, не другаде, ами говорейки със съседката на пътеката към блока или пред оградата на къщата.

# 9 760
"Каквото и да ви говорят, става въпрос за пари." Маските на открито са една мярка, за която държавата няма да похарчи пари, дори може да спечели от глоби.  Най-лесно им е и затова я въвеждат. Значи просто като се умори човек от носене на маска навън, влиза в някое заведение и там вече може без, нали. Учениците, групите по занимания и те без маски. Е, за какво ще се мъчим ние навън? За съжаление ситуацията няма лесно решение. Не може всички да са доволни.

Колко щеше да е хубаво да имаше лекарство. Ето пак прочетох за поредното, което може би помага, но колко имаше такива и накрая нищо.
 "Лекарство за язва е ефикасно срещу коронавируса"
https://www.bgonair.bg/a/4-world/206456-ucheni-dokazaha-lekarstv … shtu-koronavirusa

Дайте малко надежда. Има ли обещаващи лекарства? Работи ли някой по въпроса? Имаше някакво българско даже по едно време. Какво стана с него?

# 9 761
От юни досега народа беше оставен да се предпазва по собствена преценка и се оказа, че преценката му е грешна.

Ми, не. Всъщност от март до сега се взимат погрешни решения на базата на известни и неизвестни интереси и на въпросния народ никой не си направи труда да му обясни нормално какво се случва и как е редно да реагира.

Този спор е излишен. Ако не можете да ме убедите с факти (защото аз съм от хората, които смятат, че вирус има и опасността, която създава е голяма), че има полза от носенето на маски навън, няма да можете да убедите никого. Още повече с назидателен тон и недомлъвки.

# 9 762
Какви хора сте.
Silver birch, мярката е абсолютно безсмислена, изобщо няма да повлияе, дори минимално на разпространението, противоречи на здравия разум и затова дразни безумно. Аз спазвам много строги мерки, които повечето хора не биха си причинили доброволно - синът ми е на ДО, ходя на работа през седмица с маска, не ходя никъде по заведения, избягвам ГТ, доколкото мога. Мисля,, че всяко едно от тези неща е в пъти по-ефективно от маски на открито. На улицата се разминаваш за секунди с някой, винаги можеш да спазиш дистанция при разговор с познат и т.н. Малоумно е да няма задължителни маски за работните места, където си 7-8 часа, но да ти обясняват, че е важно да носиш навън. Сега е време не за дразнене на хората с подобни тъпотии, а за наистина сериозни и ефективни мерки. Аз пак ще я нося тази маска, но с ясното съзнание, че е пълна бутафория и само допълнително неудобство.

# 9 763
  • София
Преди малко моя бивша съученичка писа във ФБ. Мед. сестра е. Пише, че се лекува от Ковид в болница и че не знае дали някога ще види близките си.
Под поста и пише жена, явно пак мед лице, нещо от сорта на: " Аз съм до теб, в съседната стая. Ще преборим тая гад!"
Толкова мъчно, страшно ми стана.
На 41г е съученичката ми. Не, че ако беше на 60,щеше да е по-приятно....
Не вярвам на властта. На никого не вярвам. Просто искам това да свърши. Като всички.

# 9 764
  • При семейството си
Преди малко моя бивша съученичка писа във ФБ. Мед. сестра е. Пише, че се лекува от Ковид в болница и че не знае дали някога ще види близките си.
Под поста и пише жена, явно пак мед лице, нещо от сорта на: " Аз съм до теб, в съседната стая. Ще преборим тая гад!"
Толкова мъчно, страшно ми стана.
На 41г е съученичката ми. Не, че ако беше на 60,щеше да е по-приятно....
Не вярвам на властта. На никого не вярвам. Просто искам това да свърши. Като всички.

До момента все пак 17 153 човека са я преборили тази гад. Дано и познатите ти са от тях.

Общи условия

Активация на акаунт