COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 003 305
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 21 675
Да, Кунчев каза, че може да има по-строги мерки, като в повечето страни в Европа.

# 21 676
Да, Кунчев каза, че може да има по-строги мерки, като в повечето страни в Европа.
Може! Ама друг път. Нищо не чакам да се предприеме вече, само ала-балистики и прах в очите: "може", "ще", "евентуално", "обсъждаме" , "очакваме", "възложили сме", "подготвяме" някога нещо...

# 21 677
  • София

Вече няколко седмици слушаме, че "Може", но кожа можето ще стане факт е друг въпрос. Вече има държави, в които карантината даде ефект. Явно само у нас няма как да се случи.

# 21 678
Това видяхте ли го? Може да е полезно за някой - https://nova.bg/news/view/2020/11/19/306063/%D0%B4%D0%BA%D1%86-% … -%D1%81-covid-19/
ДКЦ „Софиямед“-Люлин стартира телефонни консултации за пациенти с COVID-19

# 21 679
  • София
Много съм разочарована от брифинга сутринта. През половината време отговаряха на всичко друго, но не и на зададените въпроси и то така, че да не отговорят. Заинатили са се за тези коридори, разправят как пазели пенсионерите, а не знам дали и те си вярват. Кантарджиев какво заплашва с по-сериозни мерки - хайде, де да ги вкарат тези мерки най-после! И продължават със задочните диалози и да се драчат с Мангъров. Хубаво де, господин министре, нали Мангъров формално ви е подчинен, той е по-долу в йерархията, защо му ходите по акъла! И накрая, хоп, изследване си имаме как болшинството смята мерките за достатъчни!

# 21 680
..

https://www.faxinfo.fr/nl/les-premiers-resultats-dun-essa … es/    
Излязли са проучвания на използването на това лекарство, което се използва по принцип за ревматични възпаления. Дали го има в България? Дали го използват? Аз мога да го купя тук, но дали някой в българска болница ще обърне внимание...

Има го дори в протокола за лечение, спуснат до болниците..

В България ли? Ох, дано го използват. Тук първите клинични изследвания имат голям успех.

Протокол за лечение на пациент с доказана COVID-19 инфекция, с клинични и лабораторни данни,налагащи хоспитализация
https://clinica.bg/fls/protokol_za_lechenie_na_pacienti_s_dokaza … s_koronavirus.pdf

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 21:59 от bobby_me

# 21 681
  • София
Цитат
Протокол за лечение на пациент с доказана COVID-19 инфекция, с клинични и лабораторни данни,налагащи хоспитализация
https://clinica.bg/fls/protokol_za_lechenie_na_pacienti_s_dokaza … s_koronavirus.pdf
Прави впечатление следното от протокола:
Новата коронавирусна нуклеинова киселина може да бъде открита в назофарингеални тампони, храчки, секрети от долните дихателни пътища, кръв, фекалии и други проби, използвайки RT-PCR и/или NGS методи. По-точно е, ако се изследват проби от долните дихателни пътища (отделяне на храчки или екстракция от въздушния тракт). Пробите трябва да бъдат представени за тестване възможно най-скоро след събиране.
Защо в такъв случай у нас продължават да те ръчкат в носа само?

# 21 682
  • в страната на чудесата
Линкът не се отваря за мен. Може ли някой да ми го прати ако го има? Много благодаря Simple Smile

# 21 683
Роналд на дядо ми с бронхоскопия взеха проба от белия дроб.

# 21 684
  • София
Роналд на дядо ми с бронхоскопия взеха проба от белия дроб.
Валерия, това е много сериозен и тежък метод. Не може ли с храчка, както пише или с тампон в гърлото (като за секрет от гърло), а не с шишове в носа, се чудех....

# 21 685
То това се прави на по-късен етап, но съобразно клинична картина може и да не се наложи..

# 21 686
Да, така е. При него се случи след преместване в интензивното. Днес вече си каза министърът в прав текст, че ако клиничната картина е на лице отрицателният тест е без значение.

# 21 687
  • При семейството си
Мангъров им е толкова “удобна” фигура. Дали той наистина вярва в нещата, дали се е съгласил да държи тази позиция и роля, няма никакво значение. А който си мисли, че той е отговорен за каквото и да било или, че ако не беше угоден, нямаше отдавна да бъде спрян, е най-малкото наивен.
Също, както и една друга фигура, която се покри, не заради едно интервю и/или загрижен за психиката на народа.

# 21 688
В момента всички ангажирани с пандемията в България се опитват да оправдаят и замажат фантазиите на ЕДИН.
Защо го правят, не знам, да обяснят те самите. Зависими, независими, ограничени във възможности и т. н., но всеки има мисъл, съвест и морал. Някои и отговорност.
 В групата на ДГ- който е посещавал от понеделник е в карантина, родителите на работа. Подават данните на децата към РЗИ в момента . За родителите не се знае дали ще са с право на болничен.Децата, които не са били в ДГ от понеделник не са в карантина( ама децата няма как да ходят в ДГ, защото групата е под карантина). Съответно и родителите им няма да имат право на болничен, то за другите даже не е сигурно.А в тези семейства има и други деца ходещи на ДГ и училище. В същото време, децата под карантина нямат право да излизат,  и за тест, 10 дни.

# 21 689
Според този протокол използването НСПВС е ок, т.е ибопрофен е разрешен.
Сред лекарствата не видях тъй изписвания Азитромицин, защо?

Общи условия

Активация на акаунт