COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 002 437
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 21 810
Аз и сега не седя затворена. Все ми е тая кой ще се ваксинира и кой не. Пред това да си сложа мРНК ваксина  и да се ваксинирам по естествен път, предпочитам второто. И не, няма да си трая.
Защо? Каква е разликата между мРНК и другите ваксини, които не знам на каква база са направени, но явно не е този принципа.

# 21 811
Габито, а знаеш ли какви са дългострочните ефекти от ковид? Не знаеш. Но това не ти пречи да желаеш да се "ваксинираш по естествен път" , както и мнозинството също да се ваксинира с вирус, за който дори краткосрочно знаем, че води до смърт.

# 21 812
Скрит текст:
Аз и сега не седя затворена. Все ми е тая кой ще се ваксинира и кой не. Пред това да си сложа мРНК ваксина  и да се ваксинирам по естествен път, предпочитам второто. И не, няма да си трая.
Защо? Каква е разликата между мРНК и другите ваксини, които не знам на каква база са направени, но явно не е този принципа.

Разликата е, че досега няма одобрена ваксина по тази технология. Тази ще е първата. Предпочитам да изчакам да видя дългосрочните ефекти.

Лили, може ли аз да решавам за себе си? Благодаря!

# 21 813
  • София
Е нали си го изкарал , ако детето се зарази защо аз да продължавам карантината , при положение че вече съм оздравяла . Детето е ясно , че остава в карантина. Нещо не мога да схвана.
Защото си с близък контакт с болен -- ти поемаш от вируса, не се заразяваш, но не е доказано дали не го разнасяш.
Айде пак - изяснихме го това, ако не си заразен (изкарал си го, ваксиниран си), няма как да го предадеш.
И не, не оставаш в карантина в горния случай, детето остава.
Беше изяснено в темата, да. Просто някои не са прочели и си пишат едно към гьотере, ама буквално. И последното, заради което Бо Джо е в изолация, е щото можел той да заразява. По-скоро, защото не е доказано колко е имунитета, а неговите антитела май намаляват или направо ги няма, вероятно.

Gabito, ако имаш време, бни ли дала инфо защо не се доверяваш на mРНК ваксина - само защото ще е първата по рода си...или?

# 21 814
Скрит текст:
Е нали си го изкарал , ако детето се зарази защо аз да продължавам карантината , при положение че вече съм оздравяла . Детето е ясно , че остава в карантина. Нещо не мога да схвана.
Защото си с близък контакт с болен -- ти поемаш от вируса, не се заразяваш, но не е доказано дали не го разнасяш.
Айде пак - изяснихме го това, ако не си заразен (изкарал си го, ваксиниран си), няма как да го предадеш.
Беше изяснено в темата, да. Просто някои не са прочели и си пишат едно към гьотере, ама буквално. И последното, заради което Бо Джо е в изолация, е щото можел той да заразява. По-скоро, защото не е доказано колко е имунитета, а неговите антитела май намаляват или направо ги няма, вероятно.

Скрит текст:
Gabito, ако имаш време, бни ли дала инфо защо не се доверяваш на mРНК ваксина - само защото ще е първата по рода си...или?

Написах какви са правилата в UK и защо.
Това, че в темата е изяснено нещо, не означава, че и учените са го изяснили.

# 21 815
Габито, разбира се, че можеш. Просто се опитвам да разбера защо ваксина, от която никой досега не е умрял е опасна, а вирус, от който досега има над милион жертви е безопасен. И в двата случая дългосрочните ефекти все още не са напълно ясни.

# 21 816
С ваксината и аз искам да изчакам, специално с тази.
Иначе се ваксинирам, за грип всяка година.

# 21 817
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:

Кьорфишеци на Бо Джо са това, лично аз се съмнявам да е научно обосновано. На него и без друго му е трудно покрай брекзит - дюшеш му идва тая карантина, пък и дава личен пример, най-малкото, дори и пресилен.

# 21 818
  • София
Изобщо не мисля да си слагам тази ваксина. За мен вредата би могла да е много по-голяма от ползата. Доверието ми в нея е много ниско, защото виждам, че въпросът се политизира и дълбоко с съмнявам, че оценката й ще е достатъчно обективна. С тези интереси във фармацевтичния бранш съм много, много скептична.

За протокола - в семейството ми минахме през ковид вече.

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 16:14 от Клер

# 21 819
Още е много рано да се говори и да се прецени дали да си слагаш ваксина или не. Ма поне обещаха да ни е безплатна, а за безплатните неща нали знаете .....

# 21 820
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

Кьорфишеци на Бо Джо са това, лично аз се съмнявам да е научно обосновано. На него и без друго му е трудно покрай брекзит - дюшеш му идва тая карантина, пък и дава личен пример, най-малкото, дори и пресилен.
Това, че ти се съмняваш е твое право,
но за NHS Test and Trace няма никакво значение кой си и дали си преболедувал. Има значение дали си бил в близък контакт с положителен за повече от 15 мин.

Незабавно се самоизолирайте, ако:
     имате някакви симптоми на коронавирус (висока температура, нова, продължителна кашлица или загуба или промяна на обонянието или вкуса)
     сте с положителен тест за коронавирус - това означава, че имате коронавирус
     живеете с някой, който има симптоми или е с положителен тест
     някой във вашия балон за подкрепа има симптоми или е положителен тест
     ви е казано да се самоизолирате чрез NHS Test and Trace или приложението NHS COVID-19
     пристигате във Великобритания от страна с висок риск от коронавирус
https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/self-isolatio … e-and-what-to-do/

# 21 821
  • София
Борис Джонсън твърди, че "прелива от антитела" и че се самоизолира, защото следва препоръките на здравните власти - https://globalnews.ca/news/7464965/boris-johnson-antibodies-coro … avirus-isolation/ . Одобрявам това, което прави - дава пример. Политически ход е, но е хитър и показва как се прави на подобен пост.
Иначе Хеликаза мисля, че обясняваше, че при имунитет не разнасяш вируса - хващаш го, тялото ти го унищожава и няма как да бъде предаден. Предполагам, че това е обяснението, защото в противен случай щяхме да си въртим още куп болести въпреки ваксините...

# 21 822
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

Това, че ти се съмняваш е твое право,
но за NHS Test and Trace няма никакво значение кой си и дали си преболедувал. Има значение дали си бил в близък контакт с положителен за повече от 15 мин.

Незабавно се самоизолирайте, ако:
     имате някакви симптоми на коронавирус (висока температура, нова, продължителна кашлица или загуба или промяна на обонянието или вкуса)
     сте с положителен тест за коронавирус - това означава, че имате коронавирус
     живеете с някой, който има симптоми или е с положителен тест
     някой във вашия балон за подкрепа има симптоми или е положителен тест
     ви е казано да се самоизолирате чрез NHS Test and Trace или приложението NHS COVID-19
     пристигате във Великобритания от страна с висок риск от коронавирус
https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/self-isolatio … e-and-what-to-do/
Лейди, съвсем правилно си разбрала, че мнението си мое, разбира се. Както е и мое мнение, че ако горното важи за прясно преболедували, с антитела, ойде коньо у ряката, дето се вика.. За какво да си слагаме ваксини, след като самоизолациите и карантините, по тази логика, ще продължат и години след ваксините....
Но както казах, аз смятам, че на Бо Джо така му отърва, пък личният пример е най-важен. Някои други, знаете, им свалиха карантината на втория ден, след което хвърчаха оставки де, ама... след дъжд качулка.

# 21 823
UK
Хората, които са преболедували Covid-19, са "много малко вероятни" да се разболеят от болестта поне шест месеца, показват ранните открития.

Изследователи от Университета в Оксфорд и Оксфордските университетски болници NHS Foundation Trust установиха, че здравните работници, които са положили тестове за антитела към Sars-Cov-2, вирусът, причиняващ Covid-19, не развиват отново симптоми на заболяването.

Изследването, което предстои да бъде рецензирано, се основава на мащабно проучване, включващо 12 180 здравни работници, заети в болницата.

По време на проучването 89 от 11 052 служители, които не са имали антитела, са развили нова инфекция с Covid-19 със симптоми. Екипът установи също така, че никой от 1246 здравни работници с антитела не е развил симптоматична инфекция.

Професор Дейвид Ейър от Университета на Оксфорд, отдел за здраве на населението в Нафилд, каза: „Това е наистина добра новина, защото можем да сме сигурни, че поне в краткосрочен план повечето хора, които получават Covid-19, няма да го получат отново."

Изследването ще продължи да проследява участниците, за да разбере колко дълго може да продължи имунитетът за тези с антитела.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-55013064

# 21 824
  • Пловдив
Починал е един от известните лични лекари в Пловдив, д-р Еленски. Предполагам и доста други са чували за него, често даваше интервюта. Криво ми стана.
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/D-r-Elenski-izduhnal-za- … -da-mu-po-1023229

Общи условия

Активация на акаунт