COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 003 197
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 21 885
Неко, честито! Много здраве и късмет. Heart

Когато аз търсих педиатър преди години беше трудно, представям си сега какво е. Наистина много неприятно, дано скоро да намерите.

# 21 886
Скрит текст:
LADA спада към тип 1. MODY се счита за отделен тип, гестационният диабет и той се води отделно.

Според всички клинични гайдлайнс (как му викат на български?), има два основни типа диабет. Тип 1 и тип 2.
Малко разбирам от диабет, да ви кажа.

Не знам как точно се превежда на български.
Класификацията, която посочих, е на база класификациите на СЗО и на АДА. Специално проверих за всеки случай ,за да  не си говоря наизуст. Като към третия тип, към който спада MODY, има и други форми на диабет: например диабет при Къшинг, причинен от медикаменти и т. н. В Германия се ползва тази класификация, нямам идея при вас как е.

# 21 887
Повече от 250 000 души в UK доброволно са участвали в изпитвания за ваксини срещу COVID-19 според Регистъра на NHS.
Доброволците са с различен етнически произход, възраст, като има и хора с дългосрочни хронични заболявания.

# 21 888
  • София
А, да, и да се оплача - заради тъпите коридори страшно много народ се струпва пред хипермаркетите. Днес имах удоволствието да стана свидетел какво се случва в един Лидъл, при това на два пъти минах. Стоят двама охранители пред магазина и пушат и връщат клиенти. Само докато измина няколкостотин метра, преброих поне 20 човека, които бяха върнати. Естествено, върнаха и мен. Това някъде към 2 часа след обяд. Пенсионери почти нямаше, вътре полупразно, две каси работят с по един човек на каса. А една възмутена гражданка беше окупирала охранителите и само се възмущаваше, все едно те са я измислили тази заповед. Когато се върнах два часа по-късно, вече имаше поне 20 човека пред магазина. Пенсионери почти не влизаха, нито излизаха и в този час. Сещате се какво се случи, когато започнаха да пускат и нас, при това в петък след обяд - за отрицателно време се напъни магазинът, като манифестация беше. Тези коридори са глупост на квадрат, нищо и никого не пазят. ДанО от веригите да натискат повече и да отпаднат коридорите, защото те губят много. Колко оборот ще направят пенсионерите? Щом аз като обикновен гражданин само за няколко минути видях колко пенсионери влязоха и излязоха и колко "млади" бяха върнати, представете си какво е всеки ден за по два часа и нещо!

# 21 889
Ето ви преките последици на Ковид.
6ти ден търся педиатър. Педиатърът, на който разчитах закри практиката. От болницата звънях на който се сетите на близо и далеч.
Минахме през 4 поликлиники, звънях на 10 частни практики, на всеки в близките 5 квартала.
Отговорите : " Претоварени сме."
"Преглеждам постоянно Ковид пациенти, не мога да рискувам бебета. Всички колеги сме така."
"Не записваме бебета, имаме много"
"Не издържам на работата, работя по 12 часа на ден, за да смогна"
"Закривам практиката"(от две места)

Не издържам, психически се сринах. Да дойде Ангелов сега да ми запише бебето. RageRageRage  Очаквам обаждане до понеделник, последна надежда. След това не знам...

Неко, честито бебче! Да сте живи и здрави.
От собствен опит знам, че когато вече си най- отчаян, решението на проблема идва от самосебе си. Сигурна съм, че ще намериш педиатър. Успех.

# 21 890
Най-любимото ми е, когато няма много хора в хипермаркета, но работят 2 каси от 9, и клиентите си гукат задушевно на касата.

# 21 891
  • 1st floor
Защо да губят оборот? Клиентът няма да отиде в друг магазин, защото и там няма да го пуснат.  Просто се измества пазаруването в друг час.

# 21 892
Неко, честито бебче! Heart
Здравичко да е и да спи нощно време! Heart Eyes
Фаастък, учудвам се, че питаш за диабета. Многократно е споменато в темата.
Вирусът вирее добре в условия на висока кръвна захар. А отделно създава и проблеми с панкреаса и секрецията на инсулин.

# 21 893
Същата работа днес и при мен но с аптека два пъти ходих след часът за възрастни и двата пъти пред атеката струпани 10-на човека отвън и 2-3-ма вътре

# 21 894
А не е ли заради микровъзпаленията, които диабетът придизвиква? Връзката с адипозитета и съдовите проблеми също е там.

# 21 895
  • Под сянката на разлистените кактуси
LADA спада към тип 1. MODY се счита за отделен тип, гестационният диабет и той се води отделно.

Според всички клинични гайдлайнс (как му викат на български?), има два основни типа диабет. Тип 1 и тип 2.
Малко разбирам от диабет, да ви кажа.

Гестационен, според СДС пак:
https://www.cdc.gov/diabetes/basics/diabetes.html

# 21 896
  • София
Какво означава, че няма да отиде в друг магазин? Много хора ще се откажат, защото ще решат, че не е чак толкова важно да купят нещо, а има и много такива, които ако сега не могат да влязат, после няма да си направят труда да излязат отново. Да не говорим, че когато се изнервят клиентите правят и задръствания и много по-трудно и по-бавно се обслужват. Примерно, аз като обикновен клиент, след днешното чакане купих наполовина по-малко неща, отколкото купувам обичайно, защото беше невероятна навалица и гледах да мина през магазина по най-бързия начин и купих минимума на минимума.

# 21 897
И на мен ми бъркат работата коридорите.
Тази вечер излизах към 18.
Иначе щях в 15, на връщане от работа.
А сега като е тъмно, хич не е приятно вечер.

# 21 898
  • София
Неко, честито бе, слънчева! Здраво и щастливо да расте!

Иначе, разбира се, че това с коридорите е безсмислено, и както ви казвах - особено големите вериги ще търпят сериозни загуби. Пък иначе нали всичко правим, за да Върви икономиката!
Веднага давам пример със себе си - слизам преди билата в 13.35 за едни фъстъци (да, да, ясно ми е, че моите пикливи фъстъци не хранят икономиката, но няколко хиляди с пакетче фъстъци И бутилка уиски към тях правят нелош оборот), разбира се охраната ми казва - макар да няма кьорав човек, че не може. Отивам към отсрещния Relay, дето има цигари и фъстъци понякога, а сега нямаше, обаче. Както казва Andariel, рекох си - ами, друже днес си без фъстъци.

# 21 899
Неко, честито! Здраво, красиво, умно и щастливо да расте!

Иначе, разбира се, че това с коридорите е безсмислено, и както ви казвах - особено големите вериги ще търпят сериозни загуби. Пък иначе нали всичко правим, за да Върви икономиката!
Големите вериги не знам дали ще търпят загуби, но до нас има малко семейно магазинче. Основно пазаруват ученици. Ако се спазват тези коридори, ще фалира.

Общи условия

Активация на акаунт