COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 999 401
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 22 080
Бас държа, ча за празниците няма да се крием никъде.

Анди, не е лично. Враг съм на веригите и на ГТ.

# 22 081
  • София
Бил Гейтс вика, че сме достигнали пика и влизаме в плато до февруари, случаите реално са по около 18 хил. дневно - https://offnews.bg/obshtestvo/matematicheska-prognoza-za-kovid-d … evrua-740726.html
Не пише кога ще ни чипира...

# 22 082
  • София
Да, нищо лично, само дето на мен ми обясняваш къде се бутам! А аз го приемам лично, защото лично го живея това, което ти мразиш. При това същото го живеят поне половин милион хора само в София.

# 22 083
Цитат
Бас държа, ча за празниците няма да се крием никъде.

Анди, не е лично. Враг съм на веригите и на ГТ.

За Нова година, може би няма, но за Коледа, поне в близкото ми обкръжение няма да се прзнува Коледа както досега, всъщност няма да се празнува изобщо, просто е безумие в тази ситуация да се събират 3 поколения под един покрив. И мисля че така ще е за голяма част от хората в България. Освен ако наистина тогава затихва епидемията.

# 22 084
За коридорите аз съм съгласна да съществуват като разделят двата потока изцяло. Противно на министъра за мен българския пенсионер не е дисциплиниран. А мотивите, с които им ги въведоха такива са направо безумни-спели, гледали си филмите, избирали с часове.
 Аз също си мисля, че мерки повече не се въвеждат, след като масата не одобрява и сегашните. Като чета СРЗИ на какви пълни заведения се е натъкнало, какво да си мисли човек друго. Днес и аз пазарувах. Като изключим маските нищо различно като за това време на годината-предпразнично .

# 22 085
Ще събърем три поколения, пък ще видим.
Аз се чудя отсега каква ще им е стратегията на щаба/държавата/правителството, защото масови семейни събирания на Коледа на цялото население, ако се окаже че вируса не затихва по празниците, ще е пълна катастрофа от епидемична гледна точка при сегашната ситуация, при която имаме 500 000 които носят вируса, а след 1 месец ако продължи вируса да расте и бързо да вървим към стаден имунитет активните може да гонят и 700, 800 000, а си представи това какво означава за Коледа. Че имунен вал който да бави вируса ще е налице около Февруари, ще е добрата страна, лошата е че много хора ще са се простили с живота си дотогава.

# 22 086
  • София
Стратегия на държавата? Тесла, момче младо Simple Smile

# 22 087
  • София
Скрит текст:
Ще събърем три поколения, пък ще видим.
Аз се чудя отсега каква ще им е стратегията на щаба/държавата/правителството, защото масови семейни събирания на Коледа на цялото население, ако се окаже че вируса не затихва по празниците, ще е пълна катастрофа от епидемична гледна точка при сегашната ситуация, при която имаме 500 000 които носят вируса, а след 1 месец ако продължи вируса да расте и бързо да вървим към стаден имунитет активните може да гонят и 700, 800 000, а си представи това какво означава за Коледа. Че имунен вал който да бави вируса ще е налице около Февруари, ще е добрата страна, лошата е че много хора ще са се простили с живота си дотогава.

Още отсега ти казвам - стратегия няма да има. Те дискотеките едвам затвориха, народът не може да се спре да си кръщава децата в "тесен семеен кръг" от 90 човека, ако за Коледа някой се опита да въведе нещо... не ми се мисли. За Великден даже имаше КПП-та, пак не спряха чеверметата, агнетата и тъпкането на козунаци през ушите, че през устата вече не влиза.
Те коледни базари готвят, ти ми говориш да спрем хората да празнуват с роднини... То па по-добре с роднини, отколкото в гмежта...

# 22 088
Тесла, ако животът беше математика, ти щеше да си милионер или милиардер.
Сега започват да се колят прасета, към Коледата особено. Това си е всенароден празник.
Най-много Андрей Райчев ще излезе прав. Да го изкараме и да приключваме.

# 22 089
  • София
Като изключим маските нищо различно като за това време на годината-предпразнично .

Извинявай, но като изключим маските и учениците, неходещи на училище има ли друго, което съм пропуснала?
И тъпите коридири, които насила събират повече хора на едни място.
Една, само една реално действаща и работеща мярка ми кажи. Не се заяждам, просто съм любопитна.

# 22 090
  • София
Нотарис, ти сериозно ли ги пишеш тези неща, ми като е нищо работа, купИ ми кола, какво само ме съветваш! Тогава ще те послушам. Сигурно ще ме посъветваш и работата да си сменя. Все някой трябва да работи с тези деца, нали.

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 17:07 от Andariel

# 22 091
Цитат
Още отсега ти казвам - стратегия няма да има. Те дискотеките едвам затвориха, народът не може да се спре да си кръщава децата в "тесен семеен кръг" от 90 човека, ако за Коледа някой се опита да въведе нещо... не ми се мисли. За Великден даже имаше КПП-та, пак не спряха чеверметата, агнетата и тъпкането на козунаци през ушите, че през устата вече не влиза.

Е, нещо трябва да направят. То на Великден нямаше голям смисъл да пречат на хората да го празнуват, защото 1-во вируса беше муха в сравнение със сега, и 2-о там времето позволява и хората да се съберат на открито, сега Коледа ще се празнува в условия просто идеални за вируса. Ако вируса имаше интелект си представям как отсега потрива ръце и се радва на наближаващите празници, където за него трапезата ще бъде най богата. Въпроса е дали ще е само призив, хора, молим ви, тази година да няма Коледа, и да се събирате семейно, че иначе през Януари ситуацията ще бъде неописуема, или пък директно ще отменят Коледа, като въведат някакви мерки с които да ограничат събиранията, което не ми се вярва, пък и ето това вече си зависи от хората, защото пък и да въведат, няма как да светят на хората, ако искат те пак ще си се съберат. Пък и да речем ,има хора и цели семейства които са изкарали вируса, и за Коледа ще имат имунитет и няма причина да не отидат при възрастните си родители заедно с внуците да отпразнуват Коледа.

# 22 092
  • София
В Капитализма, на власт винаги ще е капиталът. Който и да изберем, финансовият елит го купува. Умните правителства държат такъв % доволни от управлението, че да не ги свалят от власт.

# 22 093
  • София
А ще има и служебни коледни партита, ако сте забравили традицията.  И коледните базари тръгнаха,. На фона на това смесване семейните събирания ще са цвете.

# 22 094
Пак ще сложа графиката на починалите по седмици в Швеция според датата на смъртта. Най-смъртоносна седмица 15, пада се втората седмица през април, когато са регистрирани 664 смъртни случаи. Е, без локдауни и само с препоръки се влачихме до първата седмица на юли. В шведския форум коментираха, че Швеция е имала най-дългата първа вълна, защото нямаше строги мерки.

Смъртните случаи бавно, бавно падаха през две седмици със 100-на бройки и достигнахме 85 починали за седмица едва през седмица 28 (това е първата седмица на юли). От 664 смъртни случаи през втората седмица на април до 85 смъртни случаи до първата седмица през юли или ни трябваха 14 седмици да стигнем до 85 починали на седмица.

https://covidstatistik.se/avlidna#avlidendatum

Общи условия

Активация на акаунт