COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 999 491
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 22 125
  • В заешката дупка
Европа последните 2 седмици:

Процент положителни тестове.

Регистрирани случаи на 100 000.

# 22 126
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не разбирам защо нашите медицински лица дават някои съвети срещу тестване или отлагане на медицинска помощ. Това в добавка с разпространеното мнение "конспирация" води само до трагедии. Майка ми премина през това и добре, че беше вече приета в болницата, когато получи микроинфакт, като вследствие от Ковид. До последно беше тя, а и ние убеждавани да не я вкарваме в болница.

Ставащото в България ме плаши.

# 22 127
В момента показват по бтв заведение,където снощи не са пуснали проверяващи във връзка с изпълнението на заповедта да не работят заведения след 23ч.Вътре е имало 200 души.И така в много заведения.Глоби,глоби,глоби и масово затваряне.Това трябва!Колкото до възрастните хора,не им адвокатствайте.Не се пазят сами,а коридора създава неудобства на останалите хора.Днес един се беше изтъпаниял в 12,30ч. пред хипермаркет.Спори с охраната,крещя.В крайна сметка го пуснаха.

# 22 128
Като затворят цялата фирма, пари откъде?
Ако една фирма не може да издържи 2-3 седмици затворена, значи е е.ати и фирмата смешна. В тази ситуация не мисля, че трябва да се мисли за пари на първо място. Когато ни затвориха март месец и не бяхме на работа 9 дни, поради факта, че никъде нямаше маски и дезинфектанти, а това си беше изискване за всеки търговски обект, получихме си пълните заплати, не са ни орязали. Всеки един човек би трябвало да има заделени някакви пари за черни дни, а не да живее от заплата до заплата. Знам, че за повечето хора е трудно даже до заплата да изкарат, но реално всичко се случва, утре може да останеш без работа, дори и без пандемия.

# 22 129
Чехия надмина Швеция по брой починали на 1 млн. души (двете държави са с по 10 млн. население)

Чехия на 30 септември е имала 673 починали, а Швеция на същата дата 5 863 починали.

И само 50 дни по-късно, Чехия не само стопява тази огромна разлика, но и изпреварва Швеция, достигайки 7021 починали, цифрата на Швеция е 6 406 към днешна дата.

Източник: worldometer

# 22 130
  • на пистата
Като затворят цялата фирма, пари откъде?
Ако една фирма не може да издържи 2-3 седмици затворена, значи е е.ати и фирмата смешна. В тази ситуация не мисля, че трябва да се мисли за пари на първо място. Когато ни затвориха март месец и не бяхме на работа 9 дни, поради факта, че никъде нямаше маски и дезинфектанти, а това си беше изискване за всеки търговски обект, получихме си пълните заплати, не са ни орязали. Всеки един човек би трябвало да има заделени някакви пари за черни дни, а не да живее от заплата до заплата. Знам, че за повечето хора е трудно даже до заплата да изкарат, но реално всичко се случва, утре може да останеш без работа, дори и без пандемия.
Това сме го писали още март месец.Как я мислите тая за хора рабатещи на минимална работна заплата?
Нашето семейство почти 3м нямаше работа пролетта.Сметките си вървят..как мислите се живее.

# 22 131
А ако и двамата бяхте останали без работа едновременно по други причини, а не ковид, тогава пари откъде и кой щеше да е виновен за липсата им?
Защото на мен ми се случи преди години да останем и двамата с приятеля ми без работа едновременно, бяхме и под наем.

# 22 132
Е, дано не ставам свидетел, но не вярвам да ме лъже жената.
Досега каквото ми е споделяла за заразени и положението в града ни е била права.
Специално в нашето Инфекциозно съм лежала с детето в " по- добри времена", и знам какъв е ад.
Само Вип стаята е с тоалетна чиния и нормална баня.
Те какво да правят санитарите по- напред- да чистят, дезинфекцират, разнасят колички, та, склонна съм да вярвам.

В Благоевградската болница също е било така, кофите до леглото, но  през лятото. Информацията ми е от приятелка, която се лекува почти месец в ковид отделение там.Сега не знам как е.

# 22 133
Не знам в коя паралелна вселена живеем. Току-що гледах поредният митинг пред парламента. Няколко стотен ковид идиоти нагъчкани един в друг и крещят... Маски - само на полицаите. Репортерът се бута в тълпата без маска, Най-вероятно ще го отнесе.
Пълен кошмар. Може да съм много крайна, но ако успеят да ги разпознаят по охранителните и други камери, трябва да ги изгонват без лечение и изследване от всякъде! Изобщо не съм фен на управляващите, но това е пълно безумие!

# 22 134
  • на пистата
А ако и двамата бяхте останали без работа едновременно по други причини, а не ковид, тогава пари откъде и кой щеше да е виновен за липсата им?
Защото на мен ми се случи преди години да останем и двамата с приятеля ми без работа едновременно, бяхме и под наем.
Пишете абсолютни глупости.По всяко време преди можеше да се намери работа.По време на пандемия,когато почти всичко лопна кепенците къде работа.

# 22 135
И по време на пандемия се намира, не е дошъл края на света. Следях джобс и тогава, обяви имаше колкото искаш. Дори и при нас търсехме хора. Там се наблюдаваше друго интересно явление - появяваха се бивши съкратени сервитьори, хостеси и прочие, които нямаха никакъв опит за позициите, но пък имаха претенции за заплати от по 2К. Човек като види зора, винаги ще намери какво да работи. В 21-ви век има доста професии, които позволяват и дистанционна работа, стига да имаш какво да предложиш като умения.

# 22 136
  • Mediterraneo
Протести, митинги, заведенията са пълни, детски партита, коледни базари... Животът си върви! Чак все едно слушам за някоя паралелна реалност.

# 22 137
  • на пистата
И по време на пандемия се намира, не е дошъл края на света. Следях джобс и тогава, обяви имаше колкото искаш. Дори и при нас търсехме хора. Там се наблюдаваше друго интересно явление - появяваха се бивши съкратени сервитьори, хостеси и прочие, които нямаха никакъв опит за позициите, но пък имаха претенции за заплати от по 2К. Човек като види зора, винаги ще намери какво да работи. В 21-ви век има доста професии, които позволяват и дистанционна работа, стига да имаш какво да предложиш като умения.
Ами представете си,че има и прости хора които искат да работят.Света има има нужда и от общи работници.Не може всички да са умни и да работят на стол.Майка ми работи в дом за възрастни хора на две смени по 12часа.Гледа вашите родители,баби и дядовци ,които отворени,образовани и богати като вас са хвърлили там други да ги гледат.Бъргария не е София драга...проумейте го.Мен не ме мислете,аз мога да живея 10г без да работя,ще помагям и на родителите си.Имам и достатъчно верни приятели,които винаги ще ми пададат ръка.Колко хора в днешно време могат да си позволят да са месеци без работа.Ама верно пишете глупости

# 22 138
  • Пловдив
Много моля да ме извините за коментара, както и не е упрек към конкретния форумец, но не вярвам, че някой е способен да не види родителите си “от януари”, за да ги пази. За мен това не е нормално, както щете го разбирайте.

Не говори с толкова лека ръка за притесненията и тревогите на хората. Ограничили са срещите с родителите си от загриженост, а не че така им харесва. През лятото не работех, но откакто съм на работа, виждам родителите ми веднъж седмично, защото работя в затворено помещение с хора и се притеснявам да не ги заразя. Когато идват вкъщи, предварително отварям прозорците, но съм по-спокойна, като се виждаме навън. И това изобщо не ми е комфортно, дори се ограничавам да ги прегърна и това ми тежи.

# 22 139
  • София
Silverstone, в 12 и половина в магазина би трябвало да пускат абсолютно всички и без да се крещи...

Общи условия

Активация на акаунт