Стилът ни според възрастта - тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 2)

• 57 251
  • 832
  •   1
Отговори
# 390
Хубава рокля на хубава жена.

Аз толкова дълга рокля съм носила само по повод - сватба. То не беше повдигане, прихващане и т.н. Повече не я облякох.
В момента най дългата ми пола е тази:
Скрит текст:
Купих ѝ /на полата/ блуза и кожено яке - показвах го тук, умишлено късо до кръста, мааалко под. Мисля, че късите якета стоят добре на поли и рокли.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 21:30 от Sweta

# 391
Мисля, че късите якета стоят добре на поли и рокли.
И аз така мисля 😊 Вчера бях с тъмносиня рокля на бели цветчета и късо, светло-синьо дънково яке. Съжалявам, че нямам снимка да илюстрирам.

# 392
Света, много ми хареса полата!
Агент, благодаря за видеото, такива яки много съм носила навремето, ако открия някоя снимка ще кача - вярно е, че всичко се връща, а хубавото е, че сега се носи абсолютно всичко и е лесно да се облечеш. С каквато и фигура да е една жена, с повече размах и въображение може да изглежда прекрасно. Когато бях тийн, като кажеха цикламено - това беше цветът, като се носеше късо, не ставаше да се появиш с дълго - модата беше задължаваща и до голяма степен ограничаваща, а за момичетата с нестандартни фигури, често направо мъчителна. Сега единствено е важно от хилядите възможности да прецениш, кое е за теб и кое не е.
Хубаво е, че можем да си избираме стил, че и да го сменяме, ако решим. Днес принцеса, утре рокер - каквото ни харесва. След няколко отгледани деца - на кой му пука от малко коремче!

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 23:27 от silver pearl

# 393
След няколко отгледани деца - на кой му пука от малко коремче!
На мен Sad Цял живот съм била пълна в долната част на тялото, но със залепнал за гърба корем и промените след 40-те, склоността към натрупвания в корема ме побъркват и измъчват допълнително на фона на безкрайната ми борба с килограмите.
За съжаление стилът ми след 40 не се е променил много. Казвам за съжаление, защото изгубих младостта си да се крия под широки и безформени дънки и тениски. Да израснеш по времето на Клаудия Шифър, Синди и Наоми и да си дебел и нисък в моите очи беше както каза някой мъчително.
По-късно просто смених широките дънки с нормални, но тениски, ризи и скучни, безлични комбинации не мога да преодолея. Ако опитам нещо по-разчупено не се харесвам и не го нося Simple Smile Е имам и някои качествени рокли, но на вид са доста обикновени, па макар и COS.

# 394
Ех, Птиците ...
Цитат
Да израснеш по времето на Клаудия Шифър, Синди и Наоми
, според мен си е прекрасно. Любими са ми, и някак и след толкова години си остават еталон за женска красота нямащ много общо с повечето съвременните модели (най - често намръщени , прекомерно слаби или с някакво видимо заболяване от рода на витилиго например). Нямам нищо против всеки да се чувства добре в тялото си, но не ми допада налагането на изключенията като правило за подражание. И мисля, че всеки би могъл да изглежда добре съобразявайки се с даденостите си 1,2, 3.
Наистина е по - лесно, ако не ти се налага  борба с килограми, особено ако не са причинени от ежедневно  прекаляване с торти например. Но искрено вярвам, че след откриване на причината за повишаване на кг.,  човек би могъл да постигне режим на хранене, с който  да поддържа оптимално здравословно тегло.  В съчетание с умерен спорт (или друга двигателна активност, която  му доставя удоволствие), със сигурност ще има положителен резултат.

# 395
Ами, и от торти да е, не е по силите на всеки да се справи. На тези години, всяка от нас знае много добре с какво е успяла, или пък не е успяла да се справи - поне да живеем с кеф. Малкото килограми не осигуряват щастие - примери около нас има колкото щете.
Най - добрата ми приятелка беше пухкава сладурка с ръст 152 см. Като се появиха ластичните дънки, окуцяваше от носене на най - високите токове, които можеха да се открият. След толкова години и четири бременности е още по - пухкава, но нямате представа колко позитивен човек е, с много приятели, активен живот и разнообразни интереси, не съм срещнала човек, на когото да не е симпатична с прекрасния си характер. Облича се семпло, с някакъв красив аксесоар - бижу или шал и отдавна се е приела такава, каквато е, не се измъчва излишно. Обича живота, тортички също.
Птиците - ти сама си открила какво е подходящо за теб. COS е чудна марка - семли, изискани, от прекрасни материи дрехи.
Горе главата, зарежи я Наоми.Joy

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 00:27 от silver pearl

# 396
  • Виена
Коментари от типа "не бих облякла такова нещо ако имам и минимално шкембенце" винаги ми напомнят една история с мама и сестра ми в Милано. На витрината на скъп магазин са изложени изящни сандали с много тънък висок ток и фини каишки. Цената надхвърля няколко минимални заплати, обаче пък сестра ми иска да си ги купи. Мама започва-- такъв сандал може да носи някой с фин глезен, перфектен педикюр, бебешки пети и дълъг крак... Сестра ми й обясни, че такива сандали носи който може да си ги позволи и точка.

# 397
Харесва ми загащено, ако дрехите са подбрани според фигурата. За коремите са измислили стягащо бельо, и кросбоди чанти, за дупетата е малко по-трудно  Smiley

# 398
Кросбоди чантите си мислех, че са правени за майки с породени деца. Laughing
Поне чак тогава ги оцених.

Обожавам дълги до земята рокли и поли, чувствам се Жена в тях, удобно в кожата си. Придържам ги по стълби и ескалатори, няма начин.

В милата ни родина има и едно вторачване и преекспониране на телесни недостатъци (понякога въображаеми), и тяхното преувеличаване до баснословни пропорции. Това с глезените например, или как някой направил "мускули" с йога. Rolling Eyes
Бодишейминга и насаждането на срам ако не си перфектен е доста добро средство за поддържане на жената в подчинение и постоянен стрес.

# 399
  • София
Аз пък си харесвам тялото, даже и сега. Ето с кросбоди, да скрием корема. Обаче не се вижда коженият ефект на панталона.

# 400
Dez, подписвам се под всяка твоя дума!
И специално искам да цитирам отново тези:
В милата ни родина има и едно вторачване и преекспониране на телесни недостатъци (понякога въображаеми), и тяхното преувеличаване до баснословни пропорции. 
Бодишейминга и насаждането на срам ако не си перфектен е доста добро средство за поддържане на жената в подчинение и постоянен стрес.

# 401
В милата ни родина има и едно вторачване и преекспониране на телесни недостатъци (понякога въображаеми), и тяхното преувеличаване до баснословни пропорции. Това с глезените например, или как някой направил "мускули" с йога. Rolling Eyes
+100

# 402
  • София
Тук се чувствам длъжна да отговоря, тъй като аз първа писах за шкембенцето.

Харесвам тялото си, мое си е. Било е в по-добра форма, както и в доста лоша.
Познавам си го и знам в кой момент коя дреха е подходяща за него и коя не.
Знам коя дреха би подчертала някой недостатък и коя би го скрила. Със сигурност не винаги съм изглеждала идеално, може би дори често съм изглеждала зле.

Показаният панталон бе имитация на кожа с ластик на талията. Това категорично не стои добре на тяло с объл корем. Особено при 7/8 дължина.

И не е нужно да споменаваме типични български думи като бодишейминг. Достатъчно е да имаме реална представа за това как изглеждаме.

# 403
  • София
Съгласна съм с ъс Змия. Мога да добавя и че в бг доста жени, без оглед на възраст, килограми и прочие просто "си нямат огледала", както казваха в Бургас едно време.

# 404
Ама стига с тези шкембенца, на нашите години всяка си го има.
 Дори и аз, понякога като преям или се подуя хормонална, си го имам. Поради тази причина вече почти не слагам опънатите и ластични дрехи, с които цял живот ходя.
Според мен, много по-важна е стойката, с която се движим, от колко това дали се вижда шкембенце/корем или дебел глезен.

Общи условия

Активация на акаунт