Как върви захранването - част 9

• 14 822
  • 390
  •   1
Отговори
# 75
Мериа, благодаря ти за отговора  bouquet
Нели, аз захранвам с ранни моркови на Хип, имат абсолютно същият вкус-на тиква Sick
Домашни не съм приготвяла, но явно и техният вкус е такъв
Днес имаме напредък с пюрето, май взе да му харесва и да иска престъпно голямо количество Mr. Green.
Вчера взех оризова безмлечна каша в случай че и днес не пожеляе да яде моркови, но явно взе да посвиква, а и снощи коликите му не бяха обострени така както преди няколко дни.

# 76
Момичета, я кажете какво да правя - моята хубавица тъкмо беше започнала да хапва зеленчукови и плодови пюрета, и то с видимо удоволствие, и ето че педиатъра ни смени млякото. При което тя така се пристрасти към новото мляко, че сега вече нищо друго не иска. А пък специално си купих бейбикук и започнах да правя страхотни пюрета!! Sad

# 77
  • София
Аз мисля, че просто й харесва новото мляко, но ще й омръзне. Слагай по малко от него в пюрето.

# 78
  • Boston, MA
И аз искам да се запиша в тази тема, уж си изградих представа за захранването, но да чета и да питам, ако имам въпроси.
Моят син вчера навърши 5 месеца и от една седмица слагаме по малко оризово брашно в кърмата вечер преди лягане. Понеже се позапече от ориза, опитах да му дам круша - изобщо не я хареса и ще изчакам преди да я предложа пак. Трети ден обаче хапва по лъжичка-две сладък картоф и се поразхлаби.
На мен така и ме беше посъветвала педиатричната сестра - да редувам запичаща с разхлабваща храна.
На всички пожелавам ящни дечица!

# 79
chumbi, пиши в http://www.bg-mamma.com/index.php?board=16 , там може да получиш по-полезни отговори.

# 80
 Искам да питам, кога една храна се счита за въведена. Т.е. какво количество трябва да е изяла, защото повече от 2-3 лъжички не успявам да й дам.

# 81
това ме интересува и мен

три дни по три до шест лъжички картофено пюре считат ли се за въведен картоф и може ли да се предлага нещо следващо?
да уточня че това му е първото пюре ever...

# 82
Точно това ме вълнува и мен, 5 дена след началото на първата въведена храна може ли да се въвежда друго?

# 83
  • София
Минимума е три дни след храната да се въведе следваща.
Аз лично след първата храна изчаках две седмици,на всяка следваща по 3/4/5дни.

# 84

Т.е две седмици си давала  само това, с което си започнала?

# 85
  • София

Simple Smile аз давах 8 дни само моркови на хип+2 дни почивка след това - т.е. кърма - бяхме стигнали до 1/2 бурканче. По принцип  3-4 лъжички са малко. Понякога - макар и рядко може да се появи реакция от по-голямо количество, въпреки, че продуктът е въведен в по-малки количества. Та трябва да внимавате и в бъдеще - особено ако е някой продукт, който крие по-голяма вероятност да предизвика алергия.
А иначе следващете храни първия месец въвеждах по 6-7 дни всяка, следващия по 4-5, после по 3 дни - вече го разделям на 2 дни или ако е малко количество (малък процент от общото ) го давам наведнъж. Като обаче все още гледам да е по 1 ново нещо за ден...

# 86
По принцип ако е нова група храни е хубаво да се дава поне 3-4-5 дни.И ако всичко е наред да се продължава нататък. Но не е казано, че всеки плод трябва да го въвеждаш по 4 дни де  Peace

Примерно аз в началото давах 5 дни само морков, после 3 морков и картоф, после 3 морков, картоф и тиква и така Simple Smile Сега вече съм по-смела с плодовете и зеленчуците . Внимавам с месо, сирене и масло (и те са въведени де, но имам едно на ум ). А днес дадох за първи път жълтък и бях тотално "оплюта"  Joy

# 87
Zdr otnovo
ot utre 6te po4vame po malko da se zahranvame. Kupila sam purence ot tikva na HIPP, i 6te po4na s nego po malko. Tarseh orizova ka6a, no ne namerih bezmle4na, ima6e na Nestrle no za nas 6 meseca. Kupih da imam nqkakva na HUMANA-qbalkova, no nqma da e davam o6te, zasega po malko purenca. Iskam da pitam - na burkan4eto na purenceto ne pi6e kolko e godnosta sled otvarqne, vie znaete li.
Za sega ne se se6tam dr, no pak 6e imam vaprosi i 6te pitam kato se setq

# 88
  • София
здрасти - на хип пише годността от вътрешната страна на етикета - те трябва да го откъснеш - има пунктир по него...стандартно иначе 48 часа в хладилник, на хип май пишеше до 24 часа затворено в хладилника. А каша май безмлечна ориз на хип е от 4 месец..може и да се лъжа ще погледна като се накърмим Wink

# 89
  • София
Dobi81 -два дни.

Да,но аз го направих,за да вкарам елдата в 6-ия месец.По-рано не смеех.та затова се забавих с ориза.
Иначе не  е нужно да чакате толкова.Но все пак хубаво е първата храна,поне 6/7дена да е само тя.Да свикне стомахчето на бебчето./според мен де/

Бубу-да,след 4-ия месец е на хип.

Общи условия

Активация на акаунт