Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-9

• 65 992
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
Петната може и да са хормонално, не от слънцето.

Кои хормони, как се разбира? Аз такъв отговор не мога да приема, защото никой не казва какво да се изследва или да набеди определени хормони за петносването. Не познавам такъв дерматолог. Ти, имаш ли конкретни отговори?
Не , нямам.Кожата реагира на хормоналните промени през бременността  , не знам мерят ли се хормони в този случай или просто се определя вида на петната.След бременност хормоните са различни, а и не виждам начин да се третират, за да няма петна.
Моя близка с последната си бременност стана като петниста хиена, което се махна само с IPl процедури.
Аз също си влача една мелазма оттогава, която не се маха.Просто там се е натрупал екстра меланин и това е.Вече е свършен факт!

# 196
И аз петносах по време на последната бременност, но това беше преди 13 години. Никой не ми е предлагал изследване на хормони, а само пилиг. За протокола- все още съм петносана и комплексирана.

# 197
И аз петносах по време на последната бременност, но това беше преди 13 години. Никой не ми е предлагал изследване на хормони, а само пилиг. За протокола- все още съм петносана и комплексирана.
Май няма какво да им се изследват, то вече петната са налице.
Аз имам напредък известен с най-изявените петна след продължително мазане на серум с витЦ, малко киселини през седмицата, и крем с хидрохинон.Вечер  ретиноли, ретиноиди.Правих и един CO2
За нещастие мен пивече ме мъчат пъпките, които подтоянно излизат и оставят нови и нови петна, които са много по-упорити:

# 198
Е, ако знаем кои хормони действат, може да се опитаме с добавки да им противодействаме.....Но, при мен са без успех и добавките, които пия на своя глава.

# 199
Е, ако знаем кои хормони действат, може да се опитаме с добавки да им противодействаме.....Но, при мен са без успех и добавките, които пия на своя глава.
Те хормоните са направили белята и вече смятам, че и да знаем кои са, няма какво да се направи, защото е било е момента л
през бременността.

# 200
А според мен е добре да се знае, за да им противодействаме докато е време. Примерно направим си пилинги, избелим си петната, но за да е за по- дълго този резултат, бих предпочела да знам къде и какво да добавя или огранича.

# 201
А според мен е добре да се знае, за да им противодействаме докато е време. Примерно направим си пилинги, избелим си петната, но за да е за по- дълго този резултат, бих предпочела да знам къде и какво да добавя или огранича.
Не знам ...нали казват за мелазмата, че увреждането е в дълбочина и просто петното никога няма да изчезне, само леко тушираме интензитета.
Тези, които се махат сами си изчезват.
Прези 6-7 получих мелазма над горна устна и имах като мустаци, ужас.Само се махна това .Но тези от бременността не, а преди 3г ми се появиха нови и на другата скула.
На младини не съм се пазела от слънцето, защото не знаех, че трябва.Явно тогава са нанесени щети по кожата също.
Комплексна работа е премахването им.

# 202
И аз така с пъпките, ужасни петна. Взех си преди две седмици белекс и го препоръчвам. Има видимо подобрение, но не е нещо уаау.

# 203
# 204
А моите петна се местят. Не петната, а имам чувството, че кожата се разтяга. Първо бяха под очите (да речем на скупите). Какво ли не правих, махане нямат. След години се изместиха посока уши и бакенбарди. Имах и петно над носа, между очите. Е, там сега е чисто и бяло но петното се размърда и сега е по- голямо, като мишена, но на първоначалното място петно няма.

# 205
Май няма какво да им се изследват, то вече петната са налице.
Аз имам напредък известен с най-изявените петна след продължително мазане на серум с витЦ, малко киселини през седмицата, и крем с хидрохинон.Вечер  ретиноли, ретиноиди.Правих и един CO2

Какво имате в предвид под: "Вечер  ретиноли, ретиноиди."
Аз имам мастни хапчета ретинол и се чудя дали да не пробвам някаква маска домашна с няколко капки. Вие какво правите?

# 206
Здравейте,  дами, някой ползвал ли е новият серум за изчистване на петна на Ести Лаудер? Какви са коментарите ви? Относно Експигмент, бях поръчала чрез приятели две опаковки.  Мазах се два пъти и беше точно преди една бизнес среща,  на която изглеждах ужасно - толкова беше зачервена кожата на мястото,  което бях третирала, че доста се уплаших. Повече не повторих и след време хвърлих и двете опаковки.. Иначе съм ползвала серуми с Витамин Ц, но нямаше никакъв ефект. Дано този серум на Ести е добър.

# 207
Здравейте,  дами, някой ползвал ли е новият серум за изчистване на петна на Ести Лаудер? Какви са коментарите ви? Относно Експигмент, бях поръчала чрез приятели две опаковки.  Мазах се два пъти и беше точно преди една бизнес среща,  на която изглеждах ужасно - толкова беше зачервена кожата на мястото,  което бях третирала, че доста се уплаших. Повече не повторих и след време хвърлих и двете опаковки.. Иначе съм ползвала серуми с Витамин Ц, но нямаше никакъв ефект. Дано този серум на Ести е добър.
така действа кремът, не в трябвало да го хвърляте.Аз се чудя как да си го намирам ит Турция.

Ivelina Pancheva, ползвам различни неща.Серуми, кремове с рвтинол, третиноин.
mariat, явно твоите са някакви различни от това, което на мен се случва.
Препоръчаха ми лекар в Токуда, д-р Къчева.Сигурно си ходила, но да кажа...🤗

# 208
https://biomiray.eu/mobile/product/details?Id=331&langId=0
от тук не става ли да се поръча?

# 209
Благодаря! За първи път го виждам в гакъв сайт и на тази цена.Иначе познати ми го носят от Турция като пътуват, там е около 9лв. по спомен

Общи условия

Активация на акаунт