Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-9

• 65 975
  • 767
  •   1
Отговори
# 180
И на мен Експигмент ми действа така,зачервявам се. Аз мажа цялото си лице  и то само вечер, през деня не слагам, защото от слънцето може да стане по-зле. Определено има ефект.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 21:22 от Andji_1

# 181
Днес там, където се намазах вчера, ми е зачервено все още - като изгоряло от слънцето. Достраша ме да се мажа втори път, честно казано.

# 182
Днес там, където се намазах вчера, ми е зачервено все още - като изгоряло от слънцето. Достраша ме да се мажа втори път, честно казано.
Гака ще стои, червено и после ще се обели.Но все пак Вие си знаете най-добре.

# 183
При мен реакцията към Експигмент е със зачервяване, но и сърбеж и леко подуване на мястото. Аз го отчитам като алергична реакция заради сърбежа. За съжаление се отказвам от него.

# 184
  • софия
здравейте, не пиша често,но следя.Много съм благодарна на si за насоката за клиника lege artis. Те вече имат филиал в София(ако някой не знае).Започнах терапия с техния крем с хидрохинон.
Сега, моля за съвет от момичета, които са правили лазер.Знам, че са противоречиви мненията, но ако някой има добър ефект, моля, нека сподели от какъв тип - къде и как. Предлагат след това  Q switch лазер ,  но без гаранции за пълен ефект,също малко ме смущава и цената. Не знам как върви в София, в тази клиника цената е 360 лв. Можете и на лични да ми помогнете с решението, благодаря!!!!

# 185
Здравейте, от години ползвам слънцезащитен крем и го нанасях при гримиране преди излизане от вкъщи и мислех, че всичко правя правилно. Докато не ми се появиха петна при третата бременост въпреки мазането. И се замислих, че ефект от крема има 1-1,5 часа най-много. И сега аз смятам да пробвам някои от споменатите кремчета.
Въпросът ми е вие как процедирате със слънцезащитния крем, като вече сте се гримирали т.е. вече имате нанесен фон дю тен и т.н. Как нанасяте отгоре и колко често?

# 186
Здравейте, от години ползвам слънцезащитен крем и го нанасях при гримиране преди излизане от вкъщи и мислех, че всичко правя правилно. Докато не ми се появиха петна при третата бременост въпреки мазането. И се замислих, че ефект от крема има 1-1,5 часа най-много. И сега аз смятам да пробвам някои от споменатите кремчета.
Въпросът ми е вие как процедирате със слънцезащитния крем, като вече сте се гримирали т.е. вече имате нанесен фон дю тен и т.н. Как нанасяте отгоре и колко често?
Аз затова си взимам тонирана слънцезащита, но все още не мога да намеря моята. Или е много тъмна, или цвета е добре, но ми идва тежка консистенцията.

# 187
При тази защита не е ли пак за определено време да действа?

# 188
Да, на всеки 2-3 часа нанасям, но цвета им не е толкова наситен и плътен като на фон дьо тена. На работа нямам условия да почиствам старата слънцезащита постоянно,затова слагам сутрин и в 10ч и на обяд само избърсвам с дегримиращи кърпички и пак започвам да нанасям в 12ч,в 14ч и в 16ч нанасям и се прибирам.

# 189
Петната може и да са хормонално, не от слънцето.
Иначе над грим
ползвам слънцезащита на спрей , а някои дами ползват пудра с фактор, доколкото съм чела.

# 190
Вече мина почти година от раждането и не се махнаха Sad, така че предполагам вече и възрастта се отразява.
На коя марка ползвате спрей?

# 191
Вече мина почти година от раждането и не се махнаха Sad, така че предполагам вече и възрастта се отразява.
На коя марка ползвате спрей?
Аз не мисля, че
ще се
махнат.Поне моят опит това говори.
На Ларош Посе и Юриаж са спрейовете.

# 192
Аз да се похваля, че си изчистих пигментните петна с крема на д-р Люси Попова, който някой беше споменал по-назад в темите. Не знам какво точно съдържа, но мисля, че има хидрохонин 4% в него. От този крем обаче не се зачервям като от турския Expigment. С турския се намазах точно два пъти, защото много се зачервих, петната ми потъмняха и се уплаших. С другия крем, който ми даде Люси Попова, нямах този проблем и петната ми се изчистиха за около месец. Може би има много малки остатъци от тях, едва забележими. Много съм доволна.

# 193
Има и грим с висок фактор. Аз ползвам Clarins Everlasting спондж/къшън или както и да се казва Simple Smile за опресняване SPF 50, който е същия цвят като фон дьо тена.

# 194
Петната може и да са хормонално, не от слънцето.

Кои хормони, как се разбира? Аз такъв отговор не мога да приема, защото никой не казва какво да се изследва или да набеди определени хормони за петносването. Не познавам такъв дерматолог. Ти, имаш ли конкретни отговори?

Общи условия

Активация на акаунт