Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 3

• 71 170
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
# 631
Чудя се ТСХ като е в норма , а FT4 пък и  FT3 върви надолу какво е туй чудо - хипотиреоидизъм? Знам, че трябва лекар, но едва ли ще се добера веднага до читав.

По моите скромни знания,Тсх не е в норма,това си е хипофункция за мен🙂

# 632
Въобще не е добре ТСХ, т.е. да в норма е по тези завишени граници, иначе трябва да е до 2-2,5 максимум. Хипофункцията е доста сериозна и двата щитовидни са на дъното.

# 633
  • под тепетата
Благодаря! Лошото е, че съм  с друго автоимунно заболяване.

# 634
Здравейте! Според вас каква може да бъде причината за следните стойности:
АсАТ      58       IU/l     0 - 32     IFCC
АлАТ      80       IU/l     0 - 33     IFCC
ГГТ                  209    IU/l     0 - 40     IFCC

# 635
Здравейте! Моля за коментар. Притеснява ме високият хемоглобин, който е в референтни стойности на лабораторията, но за жена май трябва да е до 140 (отделно съм непосредствено след менструация). И също така ниските левкоцити. Благодаря 🙂

# 636
Благодаря! Лошото е, че съм  с друго автоимунно заболяване.

Да ти си и с Хашимото, често при едно автоимунно се отключва и друго Sad , не знам кое ти е първото.

# 637
  • под тепетата
Първо е улцерозният колит. Заради него ендокринологът ми предишния път като бях с хипо ми изписа едни процедури , при които ми втриваха във врата с ултразвук лекарства, за да не ми се раздразва червото. Но тогава само ТСХ-то беше извън норма и един възел. Сега обаче едва ли ще мога да си запиша час при него, много е трудно. Ще отида при друг, ако не успея.

# 638
Здравейте! Моля за коментар. Притеснява ме високият хемоглобин, който е в референтни стойности на лабораторията, но за жена май трябва да е до 140 (отделно съм непосредствено след менструация). И също така ниските левкоцити. Благодаря 🙂

Не виждам нищо притеснително Hug

Много неща може да са, без подробности няма как да се гадае. Консултация с гастроентеролог ще е най-уместно.

# 639

Не виждам нищо притеснително Hug

Много неща може да са, без подробности няма как да се гадае. Консултация с гастроентеролог ще е най-уместно.

Става дума за жена на 50г, не пие никакъв алкохол, с повишен холестерол, тегло около 65кг, с високо кръвно налягане напоследък. Приема антидепресанти, но възможно ли е те да повишат толкова стойностите? Има час за консултация, но е чак след седмица, а притеснението ме побърква... Благодаря предварително, ако още някой даде мнение! 🌷

# 640
Става дума за жена на 50г, не пие никакъв алкохол, с повишен холестерол, тегло около 65кг, с високо кръвно налягане напоследък. Приема антидепресанти, но възможно ли е те да повишат толкова стойностите? Има час за консултация, но е чак след седмица, а притеснението ме побърква... Благодаря предварително, ако още някой даде мнение! 🌷
Да, възможно е да е от лекарствата. А по-вероятно е да има стеатоза, например, не е задължителна консумацията на алкохол за нея. Но не са само това възможностите, разбира се. Един преглед от личен лекар или гастроентеролог с ултразвук ще даде яснота.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 20:50 от bubanka

# 641
Здравейте! Наскоро роднина изкара коронавирус, имаше  CRP - 40 и CYE/ERS  - 60. Спаднаха на CRP - 11 и CYE/ERS на 16. Чувства се добре, но има hsCRP > 5, а пише, че нормата е до 3, най-добре до 1, иначе има висок риск от сърдечни проблеми. Каква диета е добре да се спазва в такъв случай ?

# 642
Здравейте извинете,че ви безпокоявам в форума видях,че имате изследвания високи чер.дробни изследвания Асат и Алат това са резултатите на вашата майка ли е?Питам защото моята майка е на 56г,1,60ръст,72кг,също има висок Асат и Алат ние консултирахме с гастроентерелог и каза,че има стеатоза.Вие консултирахте ли с лекар какво ви казаха?Благодаря ви

# 643
Здравейте, вчера пуснах тест за антитела за Ковид, но не мога да се ориентирам с резултатите. Миналия месец боледувахме с мъжа ми и детето. Тогава само мъжът ми си пусна тест и излезе положителен, от там предположихме, че и ние сме със същото, защото имахме симптоми.
Стойността е малка, но не мога да разбера дали изобщо съм го прекарала и аз и антителата са малко или изобщо не съм била с Ковид. Ако е второто не трябва ли стойността да е 0?
Ще помоля, ако някой може да ме ориентира. Благодаря!

# 644
Здравейте,след лошо падане,и болки в коляното отидох на снимка. След това обаче се оказа ,че всички ортопеди са в операция и няма кой да разчете изследването. Един лекар (в коридора на болницата) погледна написаното от рентгенолога,каза няма счупвания,прибирай се вкъщи и почивай.  Моля,някой компетентен да каже ,имали нещо притеснително в снимката. Благодаря предварително🙂

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 10:03 от CvetiPetkova

Общи условия

Активация на акаунт