Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 3

• 71 163
  • 779
  •   2
Отговори
# 645
  • София
Здравейте, вчера пуснах тест за антитела за Ковид, но не мога да се ориентирам с резултатите. Миналия месец боледувахме с мъжа ми и детето. Тогава само мъжът ми си пусна тест и излезе положителен, от там предположихме, че и ние сме със същото, защото имахме симптоми.
Стойността е малка, но не мога да разбера дали изобщо съм го прекарала и аз и антителата са малко или изобщо не съм била с Ковид. Ако е второто не трябва ли стойността да е 0?
Ще помоля, ако някой може да ме ориентира. Благодаря!

Нямаш антитела. Резултатът никога не излиза нула.
А минаха ли 40 дена от първите ви симптоми? Лаборантка ми е казвала, че тогава се прави тест. По-рано няма смисъл.

# 646
Здравейте, вчера пуснах тест за антитела за Ковид, но не мога да се ориентирам с резултатите. Миналия месец боледувахме с мъжа ми и детето. Тогава само мъжът ми си пусна тест и излезе положителен, от там предположихме, че и ние сме със същото, защото имахме симптоми.
Стойността е малка, но не мога да разбера дали изобщо съм го прекарала и аз и антителата са малко или изобщо не съм била с Ковид. Ако е второто не трябва ли стойността да е 0?

Нямаш антитела , но трябва да са минали поне 45 дни преди това изследване .
Аз имам , мъжа ми не , та не  е задължително и двамата да се били болни .

# 647

А минаха ли 40 дена от първите ви симптоми? Лаборантка ми е казвала, че тогава се прави тест. По-рано няма смисъл.

Благодаря!
Да, от 8-ми март са първите симптоми. Минали са 40 дни.

# 648
  • София

Благодаря!
Да, от 8-ми март са първите симптоми. Минали са 40 дни.

Значи може би не сте се заразили с него.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 10:35 от I.R.

# 649
  • Sofia
Какво означава завишения фосфор?
Как може да се свали?

# 650
  • София
Кои показатели са най-важните е за изследване при мъжкия косопад освен тестостерон?
Защо има калций серум и йонизиран калций или примерно тестостерон исвободен тестостерон разликата е два-три пъти цената.
При човек с нормално тегло, непушач има ли смисъл от hsCRP или само crp

# 651

Здравейте, някой може ли да ми обясни резултатите, трябва ли да си правя днк за хламидия, и при какъв специалист да отида ?

# 652
Мисля, че трябва да потърсите венеролог.

# 653
Здравейте,

Моля ви, някой може ли да ми каже относно резултата за глюкозата, това висока стойност ли е?

# 654
Висока е. Добре е да се проучи по-подробно. Само това изследване не е достатъчно, за да се правят заключения. Може да има проблем, а може да е инцидентно.

# 655
Здравейте, днес мъжът ми си пусна кръвни изследвания. До колкото виждам всичко е в границите, само този Холестерол hdl ме притеснява, че е нисък. Някой запознат може ли да каже на какво може да се дължи и опасно ли е? Как може да се повиши? Следващата седмица ще може да ги изпрати на личната си лекарка. Благодаря предварително!

# 656
Според мен всичко му е ок Simple Smile

# 657
Вчера си пуснахме изследване с мъжът ми за антитела след прекаран ковид ,това в моят резултат на снимката ,а при него резултата е 15.4,немогат да се ориентирам и защо имаме такава разлика ?

# 658
Вчера си пуснахме изследване с мъжът ми за антитела след прекаран ковид ,това в моят резултат на снимката ,а при него резултата е 15.4,немогат да се ориентирам и защо имаме такава разлика ?
Няма обяснение - някои хора формират повече антитела от други. Зависи от реакцията на имунната система.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 18:23 от bubanka

# 659
Здравейте, днес мъжът ми си пусна кръвни изследвания. До колкото виждам всичко е в границите, само този Холестерол hdl ме притеснява, че е нисък. Някой запознат може ли да каже на какво може да се дължи и опасно ли е? Как може да се повиши? Следващата седмица ще може да ги изпрати на личната си лекарка. Благодаря предварително!

HDL се повишава с повишаване на физическата активност (минимум по-бързо вървене, разходки), и консумация на здравословни мазнини в менюто - ядки, авокадо, риба, рибено масло като суплемент, зехтин за салатите, кокосово масло. АКо има наднормено тегло, работа в посока намаляване.

Общи условия

Активация на акаунт