Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 3

• 71 156
  • 779
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте мами може ли някой ако разбира тези изследвания да ми разчете мисля си че е нещо лошо според това че пише препоръка колпоскопия

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 15:23 от bubanka

# 661
Здравейте, днес мъжът ми си пусна кръвни изследвания. До колкото виждам всичко е в границите, само този Холестерол hdl ме притеснява, че е нисък. Някой запознат може ли да каже на какво може да се дължи и опасно ли е? Как може да се повиши? Следващата седмица ще може да ги изпрати на личната си лекарка. Благодаря предварително!

HDL се повишава с повишаване на физическата активност (минимум по-бързо вървене, разходки), и консумация на здравословни мазнини в менюто - ядки, авокадо, риба, рибено масло като суплемент, зехтин за салатите, кокосово масло. АКо има наднормено тегло, работа в посока намаляване.
Благодаря! Мъжът ми спортува и не е с наднормено тегло. Ще наблегне на храните тогава.

# 662
  Здравейте,пусках тест за антитела -резултата задоволителен ли е? Каква е вероятноста от повторно заразяване с вируса?

# 663
  • София
  Здравейте,пусках тест за антитела -резултата задоволителен ли е? Каква е вероятноста от повторно заразяване с вируса?
Е, това за повтарянето на вируса никои не го знае Simple Smile Иначе резултата ви е много добър.

# 664
Eli91, резултатът не е достатъчен. Добре е да е над 1050. При такъв резултат се замислете за ваксина.

# 665
  • София
Eli91, резултатът не е достатъчен. Добре е да е над 1050. При такъв резултат се замислете за ваксина.
Незнам да препоръчват ваксина над или над определен резултат!!

# 666
Здравейте мами може ли някой ако разбира тези изследвания да ми разчете мисля си че е нещо лошо според това че пише препоръка колпоскопия

Коя група е цитонамазката?
Трябва да проведете лечение за вагиналната бактериоза, след което да се повтори наново и тогава ще е ясна картината. За момента просто флората е изцяло нарушена и изследването не може да е напълно обективно.

# 667
  • В страната на бурите
Четох, че този титър е измислен от Рамус и не е показателен. Гледах и интервю с лекар, който каза, че над 500 резултатът се счита за висок, а преди време бях чела препоръка от лекар, че над 400-500 можеш да даряваш плазма при нужда. Обикновено над 400 са хората след първа ваксина, но има с по-малко, има с повече. Тежко изкаралите вируса обикновено са с по-високи резултати - над 2000 до 40000 макс. Но няма гаранция за това колко и дали изобщо е защитен човек.

# 668
Колпоскопията не е нещо лошо, болезнено и т.н. Просто дава друг, по- обстоен поглед. Едни неща се виждат на ехограф, други- с колпоскоп.

# 669

Коя група е цитонамазката?
Трябва да проведете лечение за вагиналната бактериоза, след което да се повтори наново и тогава ще е ясна картината. За момента просто флората е изцяло нарушена и изследването не може да е напълно обективно.
надявам се всичко да бъде наред просто незнаех закакво е това изследване колпоскопия и прочетох в интернет за ранно диагностициране на рак...

# 670
Здравейте! Оплакванията ми започнаха още в осми месец от бременността и сега два месеца след раждането продължават. Имам постоянно главоболие, свистене в легнало положение, няколко пъти ми се случи да имам треска, температурата ми беше 35.5, остра болка в корема и диария, както и обилно изпотяване и бодежи в сърцето. Хемоглобинът винаги ми е бил нисък, а сега изведнъж скочи на 130. Притеснява ме и стойността на еротроцитите. Какво мислите за кръвната картина?

# 671
Здравейте! Изследванията са пуснати заради увеличени лимфни възли. Притеснителни ли са завишените моноцити?
Скрит текст:
[\spoiler]

# 672
  • Sofia
Здравейте!
Може ли разяснение отностно това изследване?
Еднократно ли ще е взимането на кръв?

# 673
Здравейте! Изследванията са пуснати заради увеличени лимфни възли. Притеснителни ли са завишените моноцити?
Скрит текст:
[\spoiler]
Изчакайте изследването за мононуклеоза, може да сте изкарала нещо. Иначе лимфни възли при много състояния може да се увеличат.

# 674
Здравейте!
Може ли разяснение отностно това изследване?
Еднократно ли ще е взимането на кръв?

КЗП е кръвнозахарен профил - трикратно вземане на кръв (в 8, 12 и 15 ч., но в лабораторията ще Ви кажат точно в колко часа го правят).
IRI доколкото знам е инсулин на гладно.

Общи условия

Активация на акаунт