Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 3

• 71 133
  • 779
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте. Пуснах си ПКК заедно с антитела след ваксинация срещу Ковид (01.03.2021) и изследвания за щит. жлеза.
Нямам никакви Еoзинофилни левкоцити, а Моноцитите са понижени.
До сега винаги са ми били в границите. В петък ще пусна още един път. Не съм боледувала...
Чудя се дали да запазя час при хематолог.

# 691
Здравейте, колко време след прием на желязо (малтофер) мога да си направя реални изследвания?
Имах нисък феритин 3.23 (реф. ст-ст 4.63-204) Пих желязо под формата на малтофер и след около седмица феритина ми се беше покачил на 11.04, но лаборантката ми каза, че трябва да има пауза след приема на желязо за да е обективно изследването.
Колко трябва да е паузата - 10 дни или повече? Спрях приема на желязо по време на МЦ и искам да си пусна контролни изследвания, които да са с коректни резултати.

# 692
Първо желязо се пие по-дълго време за лечебен резултат, а не 1-2 седмици.
И да, трябва спиране на приема поне 10-14дни преди изследването. Хубаво е освен феритин да пускате и желязото, за да не се предозирате. Защото може да имате нисък феритин и желязо в норма.

# 693
  • у дома
Притеснителни ли са резултатите на урината.
Какво е това Са70?
Бъдете здрави!

# 694
Какво е това Са70?
Бъдете здрави!

Нищо не се вижда от снимката, толкова е малка

# 695
                  здравейте, това са ми резултатите от първия скрининг в 13 г.с. притеснява ме последната стойност free beta hcg като при мен е 10.3. Знаете ли какви са нормите и при мен не е ли много ниско?

# 696
Здравейте!
Молбата ми е да ми съдействате за разчитане на тези резултати:

Благодаря!

# 697
  • у дома
Какво е това Са70?

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 16:20 от dgidgi

# 698
Penelope, резултатите значат РМЖ (рак на млечната жлеза). Действайте и не чакайте! Има тема специално за това във форума, дамите ще са полезни със знанията си там.

dgidgi, имате малко повече левкоцити в урината. Не изглежда притеснително, ако нямате оплаквания. Направихте ли добър тоалет преди да вземете пробата? Стерилна урина пуснали ли сте?

# 699
  • у дома
Penelope, резултатите значат РМЖ (рак на млечната жлеза). Действайте и не чакайте! Има тема специално за това във форума, дамите ще са полезни със знанията си там.

dgidgi, имате малко повече левкоцити в урината. Не изглежда притеснително, ако нямате оплаквания. Направихте ли добър тоалет преди да вземете пробата? Стерилна урина пуснали ли сте?
Не знаех,че ще се пускат изследвания и е дадена урина късния след обяд без тоалет.
Стерилна ще давам утре пак,че пробата била замърсена.
CRP e14 при норма 6 ,разбивах камък в бъбрека преди 6 мес. и всичко беше наред,сега в провинцията уролог вижда два и ми едно притеснено.........
Имам болки в лявото подребрие,минават назад,слизат към таза и отпред в ляво-затова търся каква и от къде е причината.ПКК и диференциалното броене са добре.Утре искат да повторя црп то и да пусна тест за антитела.
Тия болки са след 15 дневен курс на АБ

# 700
                  здравейте, това са ми резултатите от първия скрининг в 13 г.с. притеснява ме последната стойност free beta hcg като при мен е 10.3. Знаете ли какви са нормите и при мен не е ли много ниско?
Тези резултати участват в оценката на риска при скрининга и не се тълкуват самостоятелно.

# 701
Добър ден, може ли коментар на резултатите, на 8м бебе, на антибиотик клацид. Благодаря ☺️

# 702
Здравейте. Пуснахме на мъжа ми изследване на 60 общи показателя. Излизат някои завишени стойности свързани с черния дроб.  Някой може ли да ги погледне, притеснителни ли са стойностите?

# 703
Направете консултация с ендокринолог. Резултатите навяват мисълта на затлъстяване на черния дроб, инсулинова резистентност и протичане на хронични възпалителни процеси в организма.

# 704
Консултация с гастроентеролог и ехо на коремни органи (черен дроб) при тези чернодробни и холестерол според мен е задължително. Най-вероятно е стеатоза.

Общи условия

Активация на акаунт