Отговори
# 555

Доколкото знам думата за "рай" е cennet/ дженнет.
Не открих нищо в нета за смисъл на дума или име "Еда".

Когато напишеш в преводач "едем" на български език, която дума е синоним на "рай" /вж. по-долу извадката от Уикипедия/, ти излиза едната форма на турски език - Eden, еdan -i (< ивр. eden – градина; земен рай)

Рай
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Рай или Едем е библейско място, градина създадена от Бог. В Едем първоначално са живеели Адам и Ева и там те са можели да общуват пряко със своя Създател преди да познаят що е зло.

# 556
  • София
Честит празник момичета!

Хубав, слънчев и усмихнат празничен ден! Nature Sunny

# 557
Още не е излязъл 11-ти епизод, а нямам търпение за 12-ти. Всички са много хубави. Bowtie

# 558
Намерих значението  на името Еда. Сайтът е турски , с автоматичен превод , но се чете идеално. Името е арабско и означава поведение. Има го в корана.
Характеристики на името Еда: Те са редки хора, които живеят в любов. Те живеят за любов и умират заради любовта. Те много обичат свободата си и категорично отказват да прекрачат линията, която са поставили за свободата си. Те обичат живота и живеят. Предпочитат да прекарват времето си с приятелите си, вместо да прекарват времето си сами. Те гледат на събитията от много различни прозорци и имат способността да виждат и оценяват различни аспекти на събитията.Те не оставят обективност.

Те имат солидни привързани личности. Те обичат да бъдат силни. Те добре знаят къде и кога да използват силата си срещу кого. Когато сгрешат, не закъсняват да разберат грешката си. Обичат да бъдат перфектни и да бъдат забелязвани. Обичат да бъдат под натиск и са доста успешни дори под натиск. битието е много важно за тях. Понякога обаче може да ги направи упорити хора. Те знаят как да преодолеят трудностите.
Има квалификация за лидерство и е естествен лидер. Той има свои собствени възгледи и мисли.Не взема решения, като влияе на други хора. Не се колебае да поеме отговорност и дълг. Те са смели хора. В някои случаи обаче те трябва да контролират смелостта си и да не вземат решения веднага, да бъдат гъвкави и да вземат предвид чуждите мнения.

Heart мисля , че идеално пасва на нашата Еда Heart

Бърборанка, благодаря  за напомнянето, че не трябва  да пускам  последователни постове, знам го , но не се сдържах Joy

П.П. Когато искате да сложите текст в спам пишете таговете ръчно [spoiler.][/spoiler.] ( Без точки накрая )

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 17:40 от mikipoli

# 559
Определено ще има сватба. А Ферит е още с Халка.

# 560
mury9 Simple Smile

Скрит текст:
"В древните митове обаче тя свързва противоположностите в умереността, условие за всяко равновесие и хармония. Тя може да отрови, но и да лекува. Атрибут е на медицината, (но не е лечител)."
Лечителите са обикновено богове, например Асклепий и неговите дъщери. А в горния цитат ключова дума е "умереност", т.е. изкуството всеки път да се открива подходящата мяра, при което едно вещество може да лекува, а не да отрови. По аналогичен начин Аристотел обяснява човешките добродетели - като мяра, средина между две крайности, противоположности. Например: мярата, средината между алчност и прахосничество е щедростта.
Благодаря за значението на името Еда. Такова се оказва, че има и Серкан и двете много си пасват на героите.

# 561
mikipoli, Hug благодаря за значението на името Еда. Аз много обичам да им чета значенията на имената, а специално по сериалите ми прави впечатление, че ги подбират с умисъл и са свързани с характера, и съдбата на героя (поне в повечето случаи). Ще ти бъда благодарна ако сложиш линк към този сайт, който си намерила (може и в спойлер). Тези, които аз намерих не дават такава обширна информация за името, а и доста имена липсват. Confused

Добре е, че утре е сряда, но аз отсега нямам търпение да видя и следващата серия. Това ми е най-тегавото на гледането в реално време - да чакаш по цяяяяяяла седмица за нова серия. Иначе като ми хареса някой сериал си правя такива среднощни маратони Flushed.
Да видим сега признанието на Роботбой и после чакаме да оженим Селин, и да дойде баба. В тази връзка дали Айдан ще успее да излезе сама от имението? Стегнала се е официално, едва ли ще пропусне сватбата на мечтаната снаха. Или ще се надява до последно Селин да бие отбой и да зареже Феро.

# 562
Разбрах, Катя.Hands Plus1

Скрит текст:
А в горния цитат ключова дума е "умереност", т.е. изкуството всеки път да се открива подходящата мяра, при което едно вещество може да лекува, а не да отрови.

Благодаря за допълнителната информация. Значи с прости думи е "лекарство", а не лечител. Има винаги нещо ново, което човек може да научи.. .Hands Plus1

# 563
blue , заповядай https://www.isimce.com/kiz-isimleri/eda-isminin-anlami-nedir-2217 на турски е , но от гугъл хром дадох на превод на страница

# 564
  • София
Добре е, че утре е сряда, но аз отсега нямам търпение да видя и следващата серия. Това ми е най-тегавото на гледането в реално време - да чакаш по цяяяяяяла седмица за нова серия. Иначе като ми хареса някой сериал си правя такива среднощни маратони Flushed.

И аз съм така! Joy Това е първият сериал, който следя с такъв интерес в реално време и е мъъъка. Чакаш по седмица, после още два-три за превод. Но май е по-добре така. Че иначе, като си харесам някой сериал, правя си един 24-часов маратон (понякога и повече), докато не изгледам всичко. Което хем не е здравословно, хем бързо свършва и после йок филмче. Unamused

# 565
https://instagram.com/stories/thebursin/2403779306275946057?utm_ … hid=1vzefygrmide1
А Ханде си е споделила същото клипче с бебето, което и Вие коментирахте преди 😏
https://www.instagram.com/reel/CFXh3fNp9gA/?igshid=mfrub5zy2tyr

Защото бебето е племенницата й Мави, а клипчето вероятно е монтирано от сестра й Гамзе.
Hands Pray
Поправям се и се извинявам, че съм ви подвела. Момиченцето много прилича на Мави и обстановката - на хола в къщата на Гамзе. Но в сторито си тя е сложила клипчето с надписа на някаква телевизия. Така че, като минимум автора не е Гамзе, но е харесало на цялото семейство.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 20:30 от dariVale

# 566
В Туитър излезе информация, че сватбата ще е между Селин и Ферит. Снимат 12 епизод.

Скрит текст:
П.С. Аз се надявам сватбата да е двойна, нали Серкан каза, че както е тръгнало се вижда женен, че и с две деца Gift Heart
И тъкмо бабата ще дойде ядосана, че не е поканена на сватбата и малко от малко , да раздвижат интригите, че  започваме да зацикляме около този договор, а конкуренцията ни диша във врата ...

# 567
Потвърдена ли е тази информация?

# 568
Потвърдена ли е тази информация?
Официално, не. Само на хора от екипа, но за достоверност ....

П.С.
Излезе класация - Ханде води, Керем е на второ място:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 569
  • София
mi_si,
харесва ми твоят сценарий с двойната сватба и появата на бабата. Оф... дано поне се съберат след 10 епизода гонене!

Относно популярността - не се изненадвам, че Джан води, ама се чудя каква е тази истерия около него?! Чудя се също Арас защо го няма в тази таблица. А относно Керем - превърна се в мой любимец след този филм. Не заради ролята на Серкан, просто с този филм го открих като актьор и се ровя постоянно за инфо около него. Много ми харесва това, което намерих - човек с кауза, с чувство за хумор и спортува активно. Много е мъжествен и талантлив. Страхотен е. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт