Бърборанке, абсолютно съм съгласна с написаното от теб. По същия начин усещам и аз нещата. Факт е, че Серкан подава объркани сигнали, защото самия той е объркан и не знае какво да прави. Ако вземе Селин ще си спаси холдинга, но живота му ще е скучен и предсказуем. А не смее да се открие пред Еда, защото все още е убеден, че тя не може да го понася. И тук точно гордостта не му позволява да си признае чувствата. Все пак коскоджа Серкан Болат да бъде отхвърлен от едно момиче, което на всичкото отгоре му взе акъла и сърцето - Цъ, олмаз.
nrgmama, за потъпкването на гордостта си права. Но ... Когато Серкан обвини Еда за кражбата на дизайна и тя си тръгна, в разговора между Селин и Пъръл, Пъръл каза "Ако Еда има дори капчица гордост няма да се върне при него" а Селин и отговори "Така е, но когато става въпрос за Серкан Болат, човек понякога забравя за гордостта си" (тук цитирам по памет). А Селин заяви на Серкан, че е избрала Ферит, защото за нея той е логичния мъж - обича я и тя смята, че ще има добър живот с него, т.е нормален, добре осигурен. Но Селин не е открила любовта в лицето на Ферит, аз съм убедена в това. Нито пък Серкан е обичал някога Селин. Тя е приятел от детството, свързва ги общ бизнес, родителите я одобряват и всички са очаквали връзката им, която вероятно също не е била инициирана от Серкан, а може би от родителите им (колкото и тъпо да звучи това). Той до момента доказва с всичките си почти действия (без тези по отношение на Еда в някои моменти), че е човек на логиката. И още в първите епизоди го заяви на Енгин - чувствата са временни, той се води от разума.
за корпоративната визия +1
Много ми харесва как Серкан си гълта граматиката всеки път като я види тази кукла. Направо си забравя заглавието. 
И знака го чакаме. Дано дойде скоро. А за влюбените роботи - дааа, и нашя вече дава признаци
Остана и сам ги осъзнае.
Как мислите, защо може да е бил изоставен или да се чувства изоставен
- май в това се корени част от комплекса му да не може да каже на никого "Остани с мен"... 
.

тя мислеше май за сватбата, понеже това коментираха с Ердем... 

А то какво се оказа - с Ферит, Селин и Еда... 

Както и спомените си с едната и другата в тази къща 
щом отива да разкрие на Селин, че годежът със Серкан не е истински. Което е доста крайна мярка - нали не трябваше да казват на никого? След което Еда заминава за някъде с такси...
Вероятно ще иска да говори със Серкан пак и да се върне при него, ще поиска да знае истината за договора.

Затова малко в лексиконен стил ще обобщя моите впечатления от последния епизод 

(Само си го представих как от мускули не може нито да си пъхне ръцете в ръкавите, нито да закопчае копчетата
)
момент и най-най любима сцена - Еда при пробата на роклите 

Както и да е.
Здравейте, звездички!
С голям интерес изчетох вашите виждания за образите на ГГ! Ако трябва да започна анализ на епизода сцена по сцена, мога да го направя! Но ще ви стане скучно, защото онова, което напиша, ще е повторение на вече написаното от вас! Така че, по добре да направя допълнение към целия ни сборен анализ!
Серкан и Еда, две изгубени души, които съдбата е събрала, за да повярватв себе си! Нали няма нищо случайно?! Все още продължавам да мисля по въпроса "Защо и двамата са такива?! " По пътя на логиката си имат всичко, което е нужно на един млад човек, за да успее в живота! Красота, ум, талант, упоритост, стремеж към успех ... да не изброявам повече, всички знаем какви качества имат! Но все пак защо са такива различни, особени?! Открих аналогия в миналото на двамата!
Серкан - още като малък е преживял най страшната травма да загубиш близък, който е бил идол за теб. След трагедията всеки всеки от родителите се е затворил в себе си. Алптекин се е заел с бизнеса и не е обръщал внимание нито на жена си, нито на детето си. Майката така и така не е преживяла загубата на сина си и се е затворила за години в рамките на дома си. Надали е имала възможност да наблюдава подрастващия Серкан и да го дари с любов и подкрепа. Момчето е трябвало само да се възпитава, само да се справя и то така, че да отговори на високите критерии на баща си. С две думи, превърнал се е в робота, който може да мисли логично, но да забрави за чувствата си. Серкан е станал идеален по всички показатели, но не е имало кой да му каже, че с тези свои качества, той може да има не само власт и пари, но и да бъде щастлив! Не вярва, че може да има любов и щастие, защото не ги е имал в детството си! За него ако обичаш някого, значи да го загубиш! Не можеш да бъдеш щастлив, съдбата ти е да бъдеш реалист с разум и логика! Но любовта винаги създава хаос! Серкан е объркан, мислейки, че "идеалната жена" е достатъчна за един живот! Но Еда?! Сърцето бие с друг ритъм за нея!
Еда - има аналогични съвпадения в живота си. Богато семейство, загуба на родителите, по някаква причина и баба си. Останала е без любящи родители, които да й кажат, че може да има щастие в живота, не само загуба! Останала е с леля, която я обожава, учи я да успява и да побеждава, подкрепя я в в училище, дарява я с много любов и разбиране! Но едно не е успяла да направи за Еда - да я научи да вярва в себе си, че може да бъде щастлива! Може би леля има любовно разочарование и затова незабележимо е прокарала идеята, че Еда не може да срещне истинска любов, да обича и да бъде обичана. За това момичето не осъзнава, че с красотата си и таланта си може да я ревнува дори една "идеална жена" като Селин! Еда не вярва, че може да бъде обичана и щастлива! Как да повярва в постъпките и думите на Серкан?! Той не веднъж й показа, че е нещо специално за него! Търси очите й, следва я, утешава я с нежна прегръдка ... колко красиви моменти имат! Според мен той не веднъж й направи признания, тя беше невярващата! Не можа да нарисува образа на Серкан като влюбен в нея мъж!
Милите сладки гълъбчета са израстнали като личности, талантливи, умни и успешни, но са загубили нещо много ценно - вярата , че в живота може да има не само разум, но и чувства, любов, взаимност, щастие! Никой от тях не е отворен за любовта и щастието, защото никой не им е казал, че ги има и че може да ги срещнат в своя живот! Ох, толкова много любов носят в себе си, само трябва да повярват, че я заслужават! Тогава ще я забележат!
Да, животът им не е бил щастлив, те познават само загубата! Как да вярваш в любовта, когато никой не те е научил?! За това и двамата страдат, когато са я срещнали! А тя наистина съществува - в замечтаните погледи на Серкан и възхищението в очите му, когато я види! В откритите очи на Еда, гледащи с любов! За нея те си нарекоха желания под падащите звезди на Анталия!
Ох, отново съм многословна! Цял ферман! Може би не успях да изразя добре това, което усещам за Серкан и Еда! В стремежа си да дам отговор на въпроса "Защо са такива?!" , аз се изгубих ... ! Някога ни учеха с малко думи да казваме много неща! Но това не е правило, когато става въпрос за любовта - във всичките й форми и нюанси! Да, 50 нюанса, но все още в черно!
Да чакаме червените чаши! Два броя, моля!!! 
До скоро!
щом отива да разкрие на Селин, че годежът със Серкан не е истински. Което е доста крайна мярка - нали не трябваше да казват на никого?
Препоръчани теми