Паническо разстройство - 46

• 32 557
  • 737
  •   2
Отговори
# 600
Днес пак си пуснах изследвания на ЩЖ. За няма и месец ТАТ и МАТ са ми увеличени с още 10 единици, също така вече и Т3 е над нормата.
Т4 и ТСХ са в норма все още, но и те са се увеличили леко. Това хипер или хипофункция е.
Тия дни ми беше изключително зле, почти никаква концентрация, адски тревожно и мн нервно, но някак по различно от тревожното ми разстройство е чувството. И реших да си пусна пак. Знаех си, че нещо не е както трябва. А ендото вика жлезата си работи добре, не са ти от нея оплакванията. Даде ми добавка тирохелп, от която даже по зле ми беше. Днес не съм я пила и съм по-добре от снощи. Да сменя ендото нали?

# 601
Днес пак си пуснах изследвания на ЩЖ. За няма и месец ТАТ и МАТ са ми увеличени с още 10 единици, също така вече и Т3 е над нормата.
Т4 и ТСХ са в норма все още, но и те са се увеличили леко. Това хипер или хипофункция е.
Тия дни ми беше изключително зле, почти никаква концентрация, адски тревожно и мн нервно, но някак по различно от тревожното ми разстройство е чувството. И реших да си пусна пак. Знаех си, че нещо не е както трябва. А ендото вика жлезата си работи добре, не са ти от нея оплакванията. Даде ми добавка тирохелп, от която даже по зле ми беше. Днес не съм я пила и съм по-добре от снощи. Да сменя ендото нали?
Ехография на ЩЖ има ли? Това не е Хашимото , но се държи като такова. Виж да се направи образна диагностика.
Лилия, аз съм с това. Точно това. Без явна причина - просто реакция. От скоро много намаляха нещата , но си ги има. И отговора е да - ашваганда помага, но не изцяло. Не мога в момента да определя точно, защото пия бая тестостеронови бустери и те увеличават доста цялостното усещане на ръба.

# 602

Лилия, аз съм с това. Точно това. Без явна причина - просто реакция. От скоро много намаляха нещата , но си ги има. И отговора е да - ашваганда помага, но не изцяло. Не мога в момента да определя точно, защото пия бая тестостеронови бустери и те увеличават доста цялостното усещане на ръба.

А капсулите могат ли да се разтварят и праха да се изсипва в течност и така да се приема? Не мога да гълтам капсули и изобщо големи хапове.
За мен най-добрия вариант е да я намеря на билка и да си правя чай, но предполагам че ksm66 няма как да я намеря на билка.

# 603
Ехография на ЩЖ има ли? Това не е Хашимото , но се държи като такова. Виж да се направи образна диагностика.

Как така не е хашимото, но се държи като такова. Имам и снимка. Гледа ме на ехограф. Каза че си има изменение на жлезата и се виждало. И изследванията тогавашните показвали Хашимото. Сега тия още никой не ми ги е разчел

# 604

А капсулите могат ли да се разтварят и праха да се изсипва в течност и така да се приема? Не мога да гълтам капсули и изобщо големи хапове.
За мен най-добрия вариант е да я намеря на билка и да си правя чай, но предполагам че ksm66 няма как да я намеря на билка.
Не, няма. Ами незнам дали може да се пие така. То смърди ужасно това. Технически ако понесеш това, можеш да ги приемаш като прах.

Даниелита, защото прилича, но не е. Според мен имаш възел за махане. Ако е такъв случая, всичко се оправя. Хашимото не се оправя. Затова казвам, че се държи като такова. Но ако все още не е готов за махане, с времето ще се приготви. Имаш чисто физически проблем.

# 605
А психичен не ли? Тя каза че нямам възел от това, което се вижда на снимката и че е Хашимото, но не я знам колко е добра тая лекарка

# 606
А психичен не ли? Тя каза че нямам възел от това, което се вижда на снимката и че е Хашимото, но не я знам колко е добра тая лекарка
Психичен е следствие. Впрочем аз не съм много навътре с ендокринологията, но имам познания. Според мен Хашимото нямаш. Може би не е лошо да направиш още 1 консултация.

# 607
Е, колкото и да не е добра, все ще може да види на ехография възела ако има такъв. И Хашимото да е не се плаши, с лечение се държи баланс и укротява и нервната система.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 22:38 от Salii

# 608
Е, колкото и да не е добра, все ще може да види на ехография възела ако има такъв. При хипо функция на ЩЗ tsh е високо, но другите два хормона, и двата или поне единия са с много ниски стойности. И обратното, при хипер tsh потъва, а ft4 и ft3 се вдигат много. Аз не разбрах, Данжелита, как така и трите хормона са завишени. Иначе явно е че имаш проблем с ЩЗ. При правилно лечение ще се почувстваш доста по-добре не само физически, но и психически.
Защото не е Хашимото, а нещо, което го мимикрира. За мен е заден възел.

# 609
Тъкмо се коригирах 😀 Мразя да се оплаквам, ама тази вечер нещо ми е адски нервно и мисля че наистина рязката смяна на времето ми влияе. Днес е много студено, а вчера бях на кръчма вечерта до късно и беше много приятно.

# 610
Данжелита, споко, ние сме си луди и без хашимото.
Не мога да разбера защо някой хора след 2 години прием на лекарства и влизат в час т. е. Ремисия, други си ги влачим цял живот. Имам познати с по три рецидива и сега са без лекарства и са си ок. Аз ли нещо не правя правилно?

# 611
Данжелита, споко, ние сме си луди и без хашимото.
Не мога да разбера защо някой хора след 2 години прием на лекарства и влизат в час т. е. Ремисия, други си ги влачим цял живот. Имам познати с по три рецидива и сега са без лекарства и са си ок. Аз ли нещо не правя правилно?
И аз се питам същото, Рози. Пси каза, че хронифицира при някои. Ми изтеглили сме късата клечка, това е.
Сали, благодаря мн за отговора. Четох вчера много по въпроса. Да, Т4 и ТСХ са в норма, по скоро към долната граница, другите 3 са завишени, особено антителата. Търся причина за състоянието ми.

# 612
Тъкмо се коригирах 😀 Мразя да се оплаквам, ама тази вечер нещо ми е адски нервно и мисля че наистина рязката смяна на времето ми влияе. Днес е много студено, а вчера бях на кръчма вечерта до късно и беше много приятно.

И на мен ми влияе и ми се разбута съня отново.

# 613
Е в медицината има цяла глава за метеовлиянието върху организма и психиката. Малко ми се вижда глупаво, но е факт за съжаление.

# 614
Защото трябва и лично участие в борбата. Само с лекарства не става. Не трябва да допускате да влизате в епизод. Отклоняване на мислите и страховете с всички средства - спорт, хоби, кой както може. А щитовидната има много голяма роля за тези състояния. След като я оперирах съм нов човек - писала съм и друг път. Въпреки, че нямах отклонения в хормоните, антителата, а само възел. След като го махнаха с част от жлезата , нямам и състоянията, които ми провокираха паники- сърцебиене, задух, нестабилно кръвно.

Общи условия

Активация на акаунт