Есенно слънце вънка грее, ДЕКЕМВРИйче сладко с глас се смее! 😄🧡🍁

• 14 684
  • 308
  •   1
Отговори
# 210
Как сте момичета, как са бебетата?
Моето пълзи ходи по мебелите ,право крачки между тях. Тази вечер бяхме у баба и толкова много крачеше и естествено бабата много се радваше.

# 211
  • Гърция
Е ,скоро ще проходи!🤗
Маристела проходи 5 дни преди да навърши 13 месеца,но на вън хич не и се ходи.Мързи ли я страхува ли се и аз незнам.🙂
Да ви попитам вашите дечица имат ли пъпчици около устата и мажите ли ги с нещо?🤗

# 212
Здравейте, мами! Голямо затишие настанало.. Ние проходихмее. Даже вече и първата цицина направи, но това не го спира. Направо тича. Обаче си и лази хаха. Ще стягам прощъпулник 😁
Ох, да, има пъпчици, и около нослето, по брадичката, различно. Водихме го на кожен и каза че е от слюнката, понеже сега е по-агресивна, заради разнообразната храна която приема. А той много си хапе ръцете и става целия в лиги. Има два зъба отгоре и два от долу и от 2, 3 седмици се опитват още 2 горни да излизат, но бавно става работата.
Започнаха проблеми със съня.. Направо съм на парцал, реве ми се. Преди 22:30 не заспива, буди се в 3:30, въртене до 5ч.Ако не заспи давам мляко и тогава заспива. Случвало се е да заспива в 6, в 7.. Не знам къде бъркаме, не знам какво му е... Сигурно само 2 пъти в месеца спи до 8 без да се разбужда...

# 213
Здравейте, Сладурки ♥️
Qnkasiderova страхотна е малката кукла
Slunceto и ние по цяло нощ се опитваме да спим, през час ставам от 2 седмици, не се издържа вече.
Дари и Буби не ходят още.Дария лази, обикаля мебелите, пада, става и се задържа по няколко секунди сама.Има 10 зъба😁С кътниците е мъка.На Дария и се появи дерматит от зъбите, но ще се оправи като излезнат.
Вие давате ли нещо за успокоение?
Бубка пролази наскоро, но войнишката.Изправя се наполовина, ходи когато я държа за ръце.Има и тя 8 зъба😁
Има ли бебчета с биберон още?Кога мислите да ги махате и как?

# 214
Здравейте и от нас с Дари. Тя отдавна ходи стабилно сама. Повече от два месеца вече. Навън и е по - трудно, заради неравностите, но на детските  площадки с настилка, няма проблеми.
Сладурче, аз я махнах за през деня, тя не я и търси. Обаче все още не може да заспи без нея, а и през нощта като се събуди я иска. Но се надявам скоро да я махна напълно.
За зъбите имам гелче, но не съм забелязала да помага особено, но и за щастие, не я мъчат кой знае колко. Обаче има само 6, та не се знае с другите как ще е. Дано да излезнат и те по - леко.
Сладурче и Янка, много са ви сладки госпожиците. Ето я и моята пораснала бузанка 😁

# 215
здравейте, сладурки Simple Smile моето момче проходи на 11 месеца, т.е. преди два месеца вече. Ходи си стабилно, навън за ръка повече, но напоследък много кратки разходки правим, студено е, с бебеносилката предимно.

той пък само с 4 зъба още, много бавна и при нас тази работа. слюнчи се, мия го с водичка, няма обрив засега. но му давам бибата, иначе всичко слага в устата, много го сърби. даже напоследък ходи с биба в уста и с една в ръка, да има резерва за всеки случай Simple Smile)))

надявам се после да я забрави лесно. ще видим.

леле, като ви чета как не спят и ми е много мъчно... давате ли им мляко през нощта? моето заспива към 20-21, буди се към 1-2 за мляко и после още поне веднъж до сутринта за мляко. Става в 7-8 сутринта. Така се понаспиваме и ние.

с гърнето още не съм почнала, само го слагам от време на време да сяда, за да свиква с него, че като по-малък плачеше от него. вие имате ли вече напредък с това?

# 216
Джули и ти като нас с прохождането 😁
Аз Дари много рано започнах да я слагам. На 8 месеца. Беше точно с идеята да свиква и да не я е страх. На нея обаче много и хареса гърнето и и е удобно. И около два месеца я слагах след закуска и тя си се изхождаше. После обаче започна по - често и докато разбера и я сложа, е приключила 😃
През нощта понякога е неспокойна, но иначе е си спи от 20:30 до 8ч. Не пие мляко през нощта от около 10-месечна, което също доста ме улеснява.

# 217
Ние сме от последните декемврийчета. Проходи стабилно първите дни на януари. Преди това тичаше с уокъра. Аз съм моряшка съпруга и като го гледах дечко сама 5 месеца + куче го свикнах много с биберон. Още тогава бях наясно, че е голяма грешка, но във всичко си търсех лесното. Сега през деня се опитвам да не давам, но вечер абсурд. Няма нощни хранения от както беше на 4-5 м, което не означва, че спи спокойно 😂. Има цели 2 зъба. Там сме много назад, но първия му проби на 11 м. На гърне го слагам от 6 1/2 м. В началото ей така на майтап, но толкова бързо и лесно свикна, че нямаме никакви проблеми. Ака само на гърне. Пиша винаги като го сложа. Естествено още си пиша на памперса, но почти всяка сутрин е сух. Мисля към май месец да го уча само на гърне и да си казва/ показва. Исках да ви питам за ясла подадохте ли документи. Мислите ли да ги пускате тази година? Аз съм бременна вече към 11 г.с. и подадох документи за ясла за есента, но в град като Варна приема е почти невъзможен. Предстои ми да проуча и частните ясли, в които също няма много места. Може ли майчето на Сладките близначки да пише как установиха, че детето има дерматит от зъби?

# 218
Сладурчета Heart
Моето направи първи крачки след рожденния си ден. Направих и питки за прохождане, не правим прощапълник.
От една седмица стъпва здраво и щъка из целия етаж. Днес ще я водя на ваксина и кръвни изследвания. Едно ми е свито такова, всички се оплакват о Морбилито. Много е студено при нас през ноща е някъде -14. Добре че го дават да се стопли. Когато времето позволява отиваме с количката до кухнята. Аз все още взимам обяд, но предпочита домашна храна. Ако има нещо подходящо за нея ядем заедно.
Ето я моята балерина с една голяма рокля и последния стикер от развитието и.
Скрит текст:

# 219
Кикаир, много е чаровна и твоята госпожица 😁 При Дари мина леко ваксината. А по принцип е доста кисела. Така че не се притеснявай, може и да не я усети. Иначе е подкожна и ги боли по - малко. Не знам дали слагаш лепенки Куул пач, но вършат страхотна работа за температурата.

# 220
Не съм купувала такива лепенки, не знам даже какво представляват. Давам панадол преди ваксина и слагам Ефералган преди вечер да си легне.
А защо панадол преди ваксина ще попитат някои, ами защото след ваксина заспиват докато стигнем вкъщи.
В момента също спи, дано да няма някоя друга реакция.
Отиде днес режима на кино.

# 221
Аз не съм фен на панадола за всеки случай. Досега не съм и давала. Лепенките вършат страхотна работа точно за предотвратяване на температурата. Освен това, ако се сложат на мястото на убождането охлаждат и ако има болка от самото боцкане, намалява. Може да пробваш. Сменят се на всеки 4ч. Като през нощта не я сменям.

# 222
  • Пловдив / София
Моето момче също проходи преди две седмици. От самото начало проходи доста стабилно. Предполагам, защото дълго време се водихме за ръка из апартамента.

Засега не съм се заела с махането на биберона. Предполагам, че ще е драма. През деня гледам да не го давам и го крия, защото, ако го види, си го взима. Но заспива с него и през нощта го търси.
На гърне се опитах да го сложа миналия ден за първи път, но твърдо отказа и не съм настоявала. Ще пробвам пак след 2-3 седмици.

Плановете ми са да го пусна на ясла около средата - края на март и да се върна на работа. Ще видим как ще се развият нещата, обаче.

Миналата седмица сложихме ваксината за морбили. Засега не е правил реакция, но тъй като това е жива ваксина, не е изключено по-късно да има. Надявам се не, все пак.Така че остава още една последна ваксина. Не знам точно кога ще е. Предполагам април или май месец.

# 223
Kikair страхотна е малката госпожица ♥️
Честито на проходилите бебчета, ние не знам кога  ще стигнем до там. На гърне не ги слагам ,понеже до скоро им пропадаха малките дупета.Сега като свършим с рехабилитация мисля сутрин да почна да ги слагам, да свикват. Те също не се будят да ядат през нощта, вечер супа и мляко и сутринта мляко в 7:30-8ч, но не спят много спокойно.Биберон давам когато ще спят ,през деня го крия.За зъби давам Осадент и гел мажа.
Ваксината за морбили не сме слагали още, иначе лепенките вършат работа.
Дерматита се появи , когато започнаха да излизат кътници, ЛЛдава капки и кремове, но те продължиха да излизат, и каза ,че когато излязат зъбите ,ще се оправи.Не е на диета, само cool крем слагаме като ще излизаме.Дерматита са едни червени петна, излизат по всяко време, не с е влияеха от храната, когато излизахме навън ставаха по-ярки.
Не съм подавала документи за ясла, вероятно ще ги пусна когато станат на 2г.,ще видим как ще се развият нещата.Чакаме да се затопли и да излизаме навън ,че от няколко дни не сме.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 11:50 от sladurche today

# 224
  • Гърция
Sladyrche,Михаела,kikair много са хубави тези принцеси!🤗🥰
Ваксината която се слага на годинката и другата за морбили не сме я сложили  все още.Декември щяхме да я слагаме,но в последния момент се отказах.Страхувам се след четене на толкова много информация!Мисля да я забавя и сигорно ще я сложим.Ще се моля всичко да бъде наред!🙏❤
Мария-Стелла с гърнето имаме голям напредък,когато и се пиша или ака казва и на двете а-а-а и отива да го взима ,да я слагам.Или когато се е напишкала в памперса,пак го казва.😃

Общи условия

Активация на акаунт