Есенно слънце вънка грее, ДЕКЕМВРИйче сладко с глас се смее! 😄🧡🍁

• 14 705
  • 308
  •   1
Отговори
# 165
Честито, Шантал! Прекрасна новина! Аз чакам второ хихи, щастие е, въпреки че понякога се чудя как ще се оправям. Но ще го мисля по-натам. Батко то стана на 1г. И ще си има сестричка ааа. Направо не мога да повярвам. Иначе батко то се учи да ходи, но за ръчичка, пълзи, а на мен ми става вече тежко с корема да се превивам. Сякаш е по-голям от миналия път. Но покрай грижите за детето не ми остава много време да мисля и да се притеснявам, както беше първият път.

# 166
Честито, Шантал. Много лека бременност, раждане и здраво и кротко бебенце 😁
Слънце, страхотно, че сега ще си имате и една госпожица 💗
Нашият режим е следният:
8ч. - десерта от кухнята
12ч. - основното от кухнята
16ч. - супата от кухнята
20ч. - адаптирано мляко и заспива 😁
Като между храненията хапва плодове, от нашето ядене или домашни бисквитки, правени за нея. Ние също си излизаме редовно и не смятам да спираме, освен, ако не е наистина студено или ветровито. Като се роди също бяхме много често на разходки и за щастие, до сега не се е разболявала.

# 167
Нашето меню е следното:
8.30- закуска (попара, КМ с плод/бисквитки, каша с плод/ филийка с крема сирене, авокадо и домат, и др.)
11:45- обяд (манджичка някаква/ готово пюре/ печени зеленчуци и др.)
15:30 - СЗ
19:30 - вечеря (обикновено е някаква супичка)

# 168
Само моето дете ли не обича кисело мляко? 😞 С каквото и да се опитам да я прилъжа хапва съвсем малко или директно плюе.
Честито, Шантал. Лека бременност желая.
Слънце, наскоро си мислех за теб. Кога се очаква госпожицата? Как се чувстваш?
От вчера се опитвам да заместя вечерното мляко. Дадох супичка. Не беше очарована. Хапна малко и след това отново АМ. Сутрин също иска АМ. Единствено допълнително с нас хапва сирене.
В 10, 13 и 17ч си хапва без проблем други неща.

# 169
Сладкиши, явно не й харсва киселото мляко. То си е странно на вкус, аз се изненадах, че моето дете го одобри (аз не го обичам много).

Според един британски ап, една храна трябва да се предложи поне 12 пъти, преди да се счита, че не я харесват. През няколко седмици.

Но пише и че след годинката ще са все по-претенциозни и ще искат да ядат по-малко и конкретни неща по техен избор.

Сладурче, аз не виждам проблем да си спят навън, стига да са добре облечени, даже си е добре на въздух, вие имахте и двор, и сте до планината, направо си е супер.

# 170
Да. Иначе много харесва сирене и масло (както и аз). Мислех, че ще харесва всички млечни.

# 171
  • Пловдив / София
Шантал, честито и лека бременност до края.

Нашето меню е следното:
между 07:00 и 08:00 - АМ
между 09:00 и 10:00 - закуска (редувам, попара, кус кус, качамак, КМ с овесени ядки, юфка. Понякога правя бебешки сладкиш или мъфини
между 12:00 И 13:00 - обяд и плод
между 16:00 и 17:00 - СЗ - обикновено някое готово сладко пюре или мюсли, или плодове
около 19:30 - зеленчукова супа
около 21:30 - АМ.

Аз досега го извеждах всеки ден. Преди излизахме за сутрешната дрямка около 10:00, обаче сега измести към обед, като хапне и преди съня.

Тук два дни не го бях извеждала, не за друго, ами заради неразчистените тротоари.
Ето затова мразя зимата и снега. Всяка година едно и също - лед, киша, кал. Писала съм и на общината. Резултат нулев. А оня ден Фъндъкова се обясняваше как са изчистили тротоарите...

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 09:08 от fam

# 172
Може ли рецепта за бебешки мъфини и сладкиш?

# 173
Аз мога да дам за бисквитки. Много са лесни и стават вкусни. Но продуктите са съобразени с алергията на Дари, така че спокойно може да се използва и обикновено масло.
1 банан
1 чаена лъжица кокосово масло
1 жълтък
1/2 чаена лъжица бакпулвер
11 супени лъжици оризово брашно
Аз захар не съм използвала, но може да се сложи малко кафява захар за подслаждане. Всичко се разбърква и става на меко тесто, а от него си правите бисквитките в желаната форма.

# 174
Здравейте,
От доста време не съм писала...
Честита първа годинка на всички бебчета💗🎈💙 Времето мина неусетно бързо, все едно беше вчера.

На този ден, точно преди една година, станах майка за втори път. Ще празнуваме в тесен кръг, заедно с още едно семейство с 2 малки дечица. Не съм подготвяла нищо грандиозно, по-скоро идеята е да прекараме ценно време заедно.
Анна вече ходи...не мога да кажа, че е стабилна, но това ще се оправи с времето. В началото ходеше с вдигната ръчичка😂, предполагаме си мислеше, че се държи за нещо (дълго време ходеше сама, но задължително хваната за нещо, дори и един пръст да...ей така, за кураж).

Шантал, страхотна новина! Лека бременност😊
Аз съм една от майките с породени дечица, ако имаш някакви въпроси, не се притеснявай да ги зададеш🤍

Иначе предлагам 2 рецепти за бебешки сладкиш. Казвам, обаче, че съм въвела почти всички храни, с изключение на тези, които са били извън сезона и не е имало смисъл да давам сега (например ягоди)

Бананови мъфини- от 1 доза се получават някъде 16-18бр
Скрит текст:
240гр овесени ядки
1/2ч.л бакпулвер
1ч.л сода бикарбонат
1 пакетче ванилия
Опционално може да добавите 1ч.л канела за аромат, но аз лично не смея да я дам.
2-4 добре узрели банана (зависи от размера. Важно е обаче да са меки, най-добре леко покафенели)
4с.л кокосово масло разтопено
1-2бр яйца (зависи от размера и това дали предпочитате да са по-пухкави или по-дъвчащи)
Отново опционално, в случай че бананите не са достатъчно сладки, понякога добавям 2ч.л сироп от агаве за сладост.

Блендирам овесените ядки, докато не придобият консистенцията на брашно (може направо овесено да си вземете, аз си го правя, просто защото си бях купила едни огнеопорни овесени ядки, които нямат сваряване, но пък са страхотни за смилане). Добавям останалите сухи съставки към полученото брашно. След това намачквам бананите на пюре/каша, добавям кокосовото масло и яйцата, след което прибавям сухите съставки. Обърквам добре, след което разпределям във формички за кексчета, пека на 200 градуса за около 15-18мин.

Бананови палачинки
Скрит текст:
1-2 банана
1 яйце
1 пакетче ванилия
1/2 чаена чаша мляко (може да е АМ, краве...като цяло по избор)
2-3 с.л брашно или до получаване на смес, малко по-гъста от боза.
1с.л кокосово масло.
Правя ги в малко тиганче и после ги режа на парченца за децата

# 175
Алексче, честит рожден ден и на Анна. Бъдете много щастливи цялото семейство, а Анна да расте здрава и обградена от много любов ❤️

# 176
Честит рожден ден на Анна 🎉🎉🎉

Моето също не обича кисело мляло яде с плодово пюре и бисквити ,но рядко

# 177
  • Пловдив / София
Честит рожден ден на Анна. Да е здрава и щастлива.

Ето този сладкиш съм правила, като досега само с банан, защото нямам сини сливи

https://www.niesmama.com/%d0%b1%d1%8a%d1%80%d0%b7%d0%be-%d1%81%d … 0%b5%d1%86%d0%b0/

Тези мъфини също

От този сайт като цяло има други добри бебешки рецепти

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 09:07 от fam

# 178
Здравейте,
От доста време не съм писала...
Честита първа годинка на всички бебчета💗🎈💙 Времето мина неусетно бързо, все едно беше вчера.

На този ден, точно преди една година, станах майка за втори път. Ще празнуваме в тесен кръг, заедно с още едно семейство с 2 малки дечица. Не съм подготвяла нищо грандиозно, по-скоро идеята е да прекараме ценно време заедно.
Анна вече ходи...не мога да кажа, че е стабилна, но това ще се оправи с времето. В началото ходеше с вдигната ръчичка😂, предполагаме си мислеше, че се държи за нещо (дълго време ходеше сама, но задължително хваната за нещо, дори и един пръст да...ей така, за кураж).

Шантал, страхотна новина! Лека бременност😊
Аз съм една от майките с породени дечица, ако имаш някакви въпроси, не се притеснявай да ги зададеш🤍

Иначе предлагам 2 рецепти за бебешки сладкиш. Казвам, обаче, че съм въвела почти всички храни, с изключение на тези, които са били извън сезона и не е имало смисъл да давам сега (например ягоди)

Бананови мъфини- от 1 доза се получават някъде 16-18бр
Скрит текст:
240гр овесени ядки
1/2ч.л бакпулвер
1ч.л сода бикарбонат
1 пакетче ванилия
Опционално може да добавите 1ч.л канела за аромат, но аз лично не смея да я дам.
2-4 добре узрели банана (зависи от размера. Важно е обаче да са меки, най-добре леко покафенели)
4с.л кокосово масло разтопено
1-2бр яйца (зависи от размера и това дали предпочитате да са по-пухкави или по-дъвчащи)
Отново опционално, в случай че бананите не са достатъчно сладки, понякога добавям 2ч.л сироп от агаве за сладост.

Блендирам овесените ядки, докато не придобият консистенцията на брашно (може направо овесено да си вземете, аз си го правя, просто защото си бях купила едни огнеопорни овесени ядки, които нямат сваряване, но пък са страхотни за смилане). Добавям останалите сухи съставки към полученото брашно. След това намачквам бананите на пюре/каша, добавям кокосовото масло и яйцата, след което прибавям сухите съставки. Обърквам добре, след което разпределям във формички за кексчета, пека на 200 градуса за около 15-18мин.

Бананови палачинки
Скрит текст:
1-2 банана
1 яйце
1 пакетче ванилия
1/2 чаена чаша мляко (може да е АМ, краве...като цяло по избор)
2-3 с.л брашно или до получаване на смес, малко по-гъста от боза.
1с.л кокосово масло.
Правя ги в малко тиганче и после ги режа на парченца за децата
Алекс , Честит Рожден Ден на Анна🎁🍰🎂
Да ви е жива, здрава, много усмихната и щастлива!♥️🥰

# 179
Честит рожден ден на Анна! Да е здраво и щастливо дете!🎈🎊🎈🎉🎈🎊🎈🎉

Хубави рецепти! Благодаря! Ще ги пробвам 😉
А какъв кускус използвате?

Общи условия

Активация на акаунт