Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 47

• 32 105
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Аз получих на мейл за новострояща се сграда в близост до Лъвов мост от 1201€ на кв.м.

Скрит текст:
Цени от 1 201 €/м²!
Без комисиона от купувача!
Най-добри цени в етапа на предварителните продажби!
Получено разрешително за строеж!

Представяме Ви най-новия проект на една от най-утвърдените строително-инвестиционни компании на българския пазар. Сградата се радва на отлична локация в близост до Лъвов мост, метростанция, училища, детски градини, супермаркети, заведения и ресторанти, а идеалният център на столицата е на пешеходно разстояние.

Сградата се характеризира с високо ниво на енергийна ефективност, а отоплението е решено на ТЕЦ с монтирани радиатори, включени в цената на всяко жилище. При строителството са заложени единствено първокласни материали - тухли Wienerberger, 7-камерна дограма REHAU, топлоизолация Dalmatina Caparol - 10 см, подове с шумоизолационна противоударна подложка.

Налични за продажба са:
Двустайни апартаменти от €89 000;
Тристайни апартаменти от €109 000;
Гаражи от €27 000;
Подземни паркоместа от €14 000;
Външни паркоместа от €10 000;

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 13:16 от Анонимен

# 151
Не го понасям този сайт но можете да се прежалите веднаж : https://blitz.bg/obshtestvo/intervyu/prof-konstantinov-s-mnogo-m … a_news771326.html

# 152
Проф. Палачинков, според кой колко даде, всичко може да аргументира. Няма да го чета, сори.

# 153
  • Sofia
Цените си се вдигнаха до 1200-1500 евро , за по-малко имоти не съм срещала.

# 154
  • Sofia
Извинете, но както казах не съм запозната в много детайли с отоплението на газ и бих искала да попитам тръбите дали минават хоризонтално по пода или вертикално по стените?

# 155
Здравейте, въпроса ми е към тези от вас, които са купували ново строителство наскоро - има ли тенденции за преговаряне на цената или са категорични, че е крайна цена? Ние се налага малко да сменим търсенето и се преориентираме към ристаен поради стечение на обстоятелствата и съм в шок от цените. Масово също се пишат цени без ДДС, а се съобщава след това за ДДС и се че няма как да се купи без ДДС... Да не говорим, че кварталите с ТЕЦ не са толкова много.

По моя скромен опит - няма тенденция за сваляне на цената, освен ако не си готов да дадеш голяма сума възможно най-рано. Но са склонни да предоговорят етапи на плащане.

# 156
  • София
Здравейте, въпроса ми е към тези от вас, които са купували ново строителство наскоро - има ли тенденции за преговаряне на цената или са категорични, че е крайна цена? Ние се налага малко да сменим търсенето и се преориентираме към ристаен поради стечение на обстоятелствата и съм в шок от цените. Масово също се пишат цени без ДДС, а се съобщава след това за ДДС и се че няма как да се купи без ДДС... Да не говорим, че кварталите с ТЕЦ не са толкова много.

По моя скромен опит - няма тенденция за сваляне на цената, освен ако не си готов да дадеш голяма сума възможно най-рано. Но са склонни да предоговорят етапи на плащане.
На нас ни предложиха 2%отстъпка от цената, ако платим на тъмно зелено 80% от цялата сума

# 157
Скрит текст:
Ние пък спазарихме близо 6% надолу при разговор със строителя/инвеститор и то при планиран акт.16 до 2 месеца.
Обаче, сега смятам квадратурата на стаите и каквото и да правя от ~120 кв.м., чистата жилищна площ е не повече от 83-5кв.м.
Честно казано не разбирам защо не свалят при преговори. Те жилищата на зелено са по 100к, а пред акт 16 вече 150к. Еми, ясно е , че са на огромна печалба и не знам защо не постигате поне 3-4-5% надолу.

# 158
  • София
Ясно е, че номиналните цени няма да паднат, сори. Обаче каква инфлация ни чака, не ми се мисли...

# 159
https://www.mediapool.bg/zelen-transport-na-povikvane-v-manastir … i-news312394.html

Ей, още 1,4 млн. евро до края на мандата - еко, зелено, и т.н.

# 160
Ясно е, че номиналните цени няма да паднат, сори. Обаче каква инфлация ни чака, не ми се мисли...
Ама то инфлацията е увеличаване на цените всъщност... Е,те икономистите шикалкавят и го наричат обезценяване на парите...

# 161
[quote ]
На нас ни предложиха 2%отстъпка от цената, ако платим на тъмно зелено 80% от цялата сума

Тоест реално не са склонни да предоговорят цената.

Цитат
Ние пък спазарихме близо 6% надолу при разговор със строителя/инвеститор и то при планиран акт.16 до 2 месеца.
Обаче, сега смятам квадратурата на стаите и каквото и да правя от ~120 кв.м., чистата жилищна площ е не повече от 83-5кв.м.

От тезуи 120 квадрата, най-вероятно около 15-20 квадрата са общи части. От тях извадете още 10-15 квадрата стени, и ще получите светлата площ на помещенията. Вие кое наричате чистата жилищна площ ?

Цитат
Честно казано не разбирам защо не свалят при преговори. Те жилищата на зелено са по 100к, а пред акт 16 вече 150к. Еми, ясно е , че са на огромна печалба и не знам защо не постигате поне 3-4-5% надолу.
Нали е ясно, че от Акт 14 до Акт 16, себестойността също се е вдигнала ? Това не е ли достатъчен довод да се вдигне цената за вас ?
[/quote]

На кое казвате себестойност ?
Сигурно имате предвид пазарната стойност.

# 162
  • София
Абе какво ще вдигаме данъка на ИТ-тата.
Дай да го вдигнем на строителите. Стига са печелили, какви са тия огромни печалби!?
Simple Smile Simple Smile

На кое казвате себестойност ?
Сигурно имате предвид пазарната стойност.
Очевидно продуктът е друг. Едно е да си купиш чертеж, друго е да си пипнеш тухлите и "въздуха".
Като си купуваш чертеж, като себестойност имаш и малко "молитва".
Всички се молят. И клиентите, да стане строежа, и строителя, и банката.
Тая молитва е част от себестойността. Щото никой не обича да се моли. Освен ако не го извъртиш така, че да си мислят хората, че са на далавера, като боядисването на огради в Том Сойер.

# 163
Много хора не разбират какво е инфлация и че тя е нещо нормално и контролирана, е нещо хубаво. Печатането на пари изобщо не означава инфлация... пари се печатат постоянно от много години наред.

Нормално е в момента строителите и продавачите да държат до последно цени, кой луд би свалил ако няма драстично сътресение. Когато/ако такова се случи обаче, никой ме може да го спре. Скандалното е че в момента цените даже яко скачат, на места в сащ и юк се водят bidding wars, купувачите се надцакват трескаво и надуват пазара от страх да не им изгорят паричките и да не изпуснат. В комбинация с липса на покритие и възможност за обсмужване на кредити, това си е чиста рецепта за бетствие.

# 164
  • София
Само че в момента не е контролирана. Правителствата бясно раздават пари (печатат), така че...

Общи условия

Активация на акаунт