Страшки от форума - 2

• 79 693
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Цитат
Здравейте, приятелят ми преди седмица забеляза нещо като бучка, подкожна на кожата на пениса отдолу, на ствола. Не го боли, сърби и т. н. По-малка от игла на карфица, при изтискване не излиза нищо. Дали е възможно да е от обърнат косъм при обезкосмяване или от нещо друго?

на пръв поглед не е за страшките, но ....
представих си как някой отговаря: пусни снимка. Simple Smile

# 76
Тоз сладур почва да ми става любимец. Темата е за излъганите дарите от HelpKarma.

Цитат
Има няколко хубави български поговорки, подходящи за случая:
Не е луд, който яде два зелника, луд е който му ги дава.
Докато има УФТСИ, ще има и овчари да ги доят и стрижат.
Естествената посока на паричните потоци е от хора с малко мозък към хора с малко скрупули.
Цитат
Пък и какво има да ги съжалявате баламурниците? Никой не дарява пари, изкарани с честен труд. Защото тогава знае как ги е заработил и ги цени. Дарения правят само мошеници, дето са крали, крали, та чак и д-то си са разпрали... Надвили са си на масрафа в тоя живот и сега искат да си купят индулгенция за греховете за оня свят. Или да си осигурят и следващото прераждане. Затова даряват средства на фондации с имена като "Хелп Карма". Демек, помогни на кармата си (да стане по-добра). Тъй че - едни крадци, по-гладни, откраднали от други, по-оядени. За което ми е... trans falos, казано на чист литературен български...

# 77
Цитат
Не искам да прозвучи като заяждане (наистина не е такова), но няма проблем човек да изпие чаша вино вечер, докато е на антибиотик. Важното е да не се злоупотребява.

# 78
Къде е страшката?

# 79
  • Сф
Че някои пият пият бира или чаша вино с антибиотика. Simple Smile , аз за това съм питала мой приятел фармацевт, той е с по 3 страшни бири на ден към антибиотика.Намалява действието, ама оцелява Simple Smile
Ох , аз не съм на АБ, ама се притесних щото съм на чичкото с крачките..лека вечер сигме, радвам се че си добре, пу пу

# 80
Илачи за справяне с COVID.
Цитат
Правилно не натоварвате организма с храна, дори е хубаво първите дни да се спре всякаква храна и да се вземе очистително.
След като спрете няколко дни храната, може да спрете и дишането за най-хубаво. Направо ще се очистите отвсякъде.

# 81
Илачи за справяне с COVID.
Цитат
Правилно не натоварвате организма с храна, дори е хубаво първите дни да се спре всякаква храна и да се вземе очистително.
След като спрете няколко дни храната, може да спрете и дишането за най-хубаво. Направо ще се очистите отвсякъде.
И така е и не е така. Според съветите на Дънов е полезно да се ограничи храната при боледуване. Но зависи от типа на организма - ако е някой клонящ към анорексия, това може да навреди много.

# 82
  • Варна
При всички грипни или инфекциозни заболявания се ограничава храната. Увеличава се приема на течности,бульони,чайове.При наличие и на температура, липсва апетит.

# 83
Това дори лекари го препоръчват. Увеличаването на приема на течности за сметка на храната се явява като детокс - изхвърляш токсини, вредни вещества от организма, имунната система дава рестарт и по-лесно се преборва.

# 84
Притеснителното е последната част от изречението - да се взима очистително, докато си болен.
Не ли е опасно?

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 13:30 от Дракарис

# 85
И какво е общото между това да се ограничи храната и "да се спре всякаква храна" за няколко дни? За очистителните дори не коментирам.
Притеснителното е последната част от изречението - да се взима очистително, докато си болен.
Не ли е опасно?
Опасно е, защото дехидратират тялото.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 13:49 от bubbata

# 86
  • някъде в орбита...
Никога не бях чувала да се спре храна. Да не се насилва човек да яде, да внимава какво точно консумира - да. Но да не яде с дни като правило?...
Иначе да, течностите трябва да се увеличат, точно заради повишения риск от дехидратиране.
Очистителните направо отказвам да ги коментирам Flushed

# 87
  • Mediterraneo
Логично е- когато ядеш много, организмът праща енергията си в усвояването на храната, а не за възстановителни цели. Съвсем лаишки си го обяснявам така. Ядеш по- малко, възстановяваш се по- бързо. Ако не сте забелязали, липсата на апетит се наблюдава при всякакви заболявания, едва ли е, понеже организмът е чел Дънов.

# 88
В интерес на истината, рядко ми се случва да загубя апетит, когато съм болна. Но често при вирусна инфекция хемоглобинът ми пада под морското равнище и тогава само пържола, чаша червено вино и голям шоколад ме спасяват от припадане. Така че, зависи от заболяването и от индивидуалните особености на организма.

# 89
  • някъде в орбита...
Да де, не се яде много. Ама чак пък нищо с дни, буквално означава да лишиш организма от основното му гориво. Яде се малко, често базови неща дето не дразнят, и не се насилва пациента. Течностите по никакъв начин не заместват храната, а спиране ако се толерира и няма нулев апетит си е направо покана за повече проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт