Страшки от форума - 2

• 79 718
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Не е страшка, но ми е тъжно като прочета такова мнение.
Цитат
Дами, бебчето до сега мислеха, че е момче, но уви момиченце, ще бъде.

# 91
Горкото бебе.

# 92
  • Германия
Искрено се надявам това да е един от случаите, в които пишещата не знае правилната употреба на "уви". Виждала съм във форума изказвания от сорта на "Бяхме много притеснени, но уви всичко се оправи".
Ако е употребено в реалния смисъл, се присъединявам към Антигона: горкото дете!

# 93
То и в този вариант си е за страшките. Уви.

# 94
Става въпрос за мюсюлманско семейство, така че "уви" едва ли е употребено погрешка.

# 95
И мюсюлманско да е. Бих я попитала дали би била щастлива, ако знаеше, че и нейните родители са реагирали с "Уви, момиче ще е." когато майка й е била бременна с нея.

# 96
Значи са от онези, "образованите" мюсюлмани (или може би по-правилно да не бъда толкова политкоректна и да си кажа "индоктринирани"). Баща ми, който е мюсюлманин, ми казваше, че според неговия баща (също мюсюлманин), лека му пръст, е на късмет и щастие, ако първото дете в семейството е момиче. Изобщо неграмотността е пълна.

# 97
Може ли линк?

# 98
Значи са от онези, "образованите" мюсюлмани (или може би по-правилно да не бъда толкова политкоректна и да си кажа "индоктринирани"). Баща ми, който е мюсюлманин, ми казваше, че според неговия баща (също мюсюлманин), лека му пръст, е на късмет и щастие, ако първото дете в семейството е момиче. Изобщо неграмотността е пълна.
Не искам да те разочаровам, но всичко не  е толкова  обвързано с  култура или суеверия. До обич е. Wink Баща ти много те обича. 🤗

# 99
Не искам да те разочаровам, но всичко не  е толкова  обвързано с  култура или суеверия. До обич е. Wink Баща ти много те обича. 🤗

За обичта няма никакво съмнение и съм съгласна, че е важен фактор. Дядо ми, лека му пръст, полагаше неимоверни грижи за дъщерите си, даже повече отколкото за синовете. Познавам добре отвътре тази култура и мога да те убедя, че нагласата спрямо децата се определя освен от обич, от равнището и достъпа до образование, родното място, социалния статус... Не на последно място разбирането на Корана и кой и как им го е преподавал. (Коранът е изключително сложна и многопластова книга и преподаването ВИНАГИ се е подчинявало на политически цели, оттук и изкривеното му разбиране...). Факторите са много и за съжаление обичта е само един от тях.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 10:55 от Mazikeen

# 100
  • Варна
Я кажете коя е тая тема, че ми стана интересно.

# 101
Темата беше в раздела с имената. Търсеше се име на момче, но нещата се промениха. Като цяло нищо интересно освен цитираното.

# 102
Съвет относно воденето на дете на погребение и скорошният му рожден ден.

Цитат
Не го водете. Също и не празнувайте рождения му ден, за да не разгневите тръгналият си. Иначе ако се случи нещо трябва да слагате кости на кокошка във втория гроб, за да се прекъсне. Пак според суеверия.

# 103
Чувала съм да се остави разтворена ножица, да няма трети и да се прекъсне нишката.Ама за кокали не съм.
Но в такива трудни моменти човек какво ли не прави.

# 104
Аз от тук знам, че когато изгубиш нещо вкъщи, за да го намериш, оставяш разтворена ножица и казваш: Дяволе поигра си, сега ми го върни Wink

Общи условия

Активация на акаунт