Студенти в UK - 12 и 3/4

• 70 048
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Честита Нова Година на вас, на деца, на семействата ви!
Да сме здрави си пожелавам, да сме заедно без значение разстоянията и да сме спокойни и щастливи!

# 541
  • Русе
Момичета, има ли някой, който вече изпрати детето си обратно към UK ? Как е минало пътуването, правихте ли тестове преди това? Чудя се дали да му сложа лекарства, каквито ни изписа на нас ЛЛ /ние с ММ прекарахме Ковид през ноември/ или да не дърпам дявола за опашката?

# 542
  • Варна
Вчера от университета на дъщеря ми са ги уведомили, че поради усложнената ковид обстановка ще започнат втория триместър едва в края на февруари.
Тя обмисля да освободи стаята и да се прибира. Каза, че както и да го гледа и да не ѝ се иска, не намира логична причина да остане в тези ограничения.
Чета, че след 1 януари изискват пср тест за пристигащите от Великобритания, ще си изяснявам днес.
ralnik, аз бих сложила!

Честита Нова година на всички тук и успешна и щастлива за студентите ни!

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 08:59 от ЛюбОff

# 543
  • софия
Момичета, има ли някой, който вече изпрати детето си обратно към UK ? Как е минало пътуването, правихте ли тестове преди това? Чудя се дали да му сложа лекарства, каквито ни изписа на нас ЛЛ /ние с ММ прекарахме Ковид през ноември/ или да не дърпам дявола за опашката?
Моята дъщеря се върна в УК на 30.12.
Направихме и пср за наше спокойствие-да съм сигурна, че е здрава и не е тъкмо в началото на разболяване и после да се видим в приключение ( аз бях в контакт с болен преди това) а и нейните приятели там да са спокойни, че не е опасна.
Сложих лекарства. С тези объркани пратки, забрани за колети и т. Н трудности реших, че това е по-добрият вариант. Понеже и аз се чудех се допитах до лекар и се облегнах изцяло с вяра на съветите му.
Понеже ноември и налаото на декември нейните съквартирантки боледуваха и едната беше на АБ лечение се бяха оритеснили защото втората опаковка лекарство не брше пристигнала от Швейцария навреме -детето си знае състоянието защото цял живот това и е проблема и по съвет на техния семеен лекар от дистанция по телефона, майката пращаше лекарства.
Та реших да си спестя недай си боже такива притеснения, допитах се и я пратих с антибиотик за всеки слъчай. Останалото -вит.  и парацетамол ще си вземе от там.

# 544
  • Варна
На уеб сайта на посолството ни в Лондон стои това писмо, ако и друг се интересува :

# 545
Честита нова година , здраве и късмет!
За влизане в Холандия, както и при междинно кацане там се изисква PCR тест до 72 часа.

# 546
# 547
  • софия
Тъкмо това влизам да кажа Sad
Нов локдаун.
Covid: New lockdown for England amid 'hardest weeks' https://www.bbc.co.uk/news/uk-55538937

# 548
  • Варна
Следя ги, взехме билет за утре. В сряда ще гласуват новите ограничения.
Надявах се, своевременното ваксиниране в Англия да даде бърз резултат, но каквото..

# 549
Не са ли изпратили на децата имейли от университетите? Дъщеря ми получи имейл, в който им казват- който може да си смени полета за края на януари, началото на февруари.
“ Any students not on any of the above specifically mentioned courses are strongly encouraged to remain in their vacation accommodation and to re-schedule any planned early return to campus until late January or early February.

If you already have travel booked which cannot be easily changed, or you have other exceptional reasons to return to campus, then please do so and we will ensure that you have the support you require.”
Това е съобщение от 31.12.2020, като съобщават, че днес или утре ще има актуализация.

# 550
Великобритания вероятно ще въведе изискване за PCR при влизане
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/breaking-uk-border-controls-to-23262176

# 551
  • Варна
Великобритания вероятно ще въведе изискване за PCR при влизане
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/breaking-uk-border-controls-to-23262176
Надявам се само да не е от днес за утре. Моят син предпочита да се върне и за момента не мисли да си отменя билета за 7-ми.

# 552
Здравейте! Има ли някой, който ще лети до Единбург този месец, а след това с автобус до Абърдийн?

# 553
  • Варна
И моят син вчера, успешно се прибра в Лондон.Самолетът е бил полупразен. Никакви проблеми не е имал по летищата и нищо не са му искали. Предварително попълва някаква декларация по интернет. От летището до квартирата се е придвижил с градския транспорт /влак/.

# 554
От днес БГ пощи започват пак да пращат до Великобритания, всякакъв вид пратки.

Общи условия

Активация на акаунт