Студенти в UK - 12 и 3/4

• 70 041
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И моят син вчера, успешно се прибра в Лондон.Самолетът е бил полупразен. Никакви проблеми не е имал по летищата и нищо не са му искали. Предварително попълва някаква декларация по интернет. От летището до квартирата се е придвижил с градския транспорт /влак/.
Ако е бил с най-късния полет, е летял с дъщеря ми. Simple Smile Десетина човека са били в целия самолет.
Днес се чухме - има забавяния с онлайн поръчките на продукти. Има право на следваща поръчка чак след 7 дни. Явно след затягане на мерките, не смогват с увеличените бройки поръчки.

# 556
И моят син вчера, успешно се прибра в Лондон.Самолетът е бил полупразен. Никакви проблеми не е имал по летищата и нищо не са му искали. Предварително попълва някаква декларация по интернет. От летището до квартирата се е придвижил с градския транспорт /влак/.
Ако е бил с най-късния полет, е летял с дъщеря ми. Simple Smile Десетина човека са били в целия самолет.
Днес се чухме - има забавяния с онлайн поръчките на продукти. Има право на следваща поръчка чак след 7 дни. Явно след затягане на мерките, не смогват с увеличените бройки поръчки.
Те и септември не смогваха, синът ми стоя гладен два дни, чакайки поръчка. Докато не намери начин. И за мен стои въпросът: струват ли си таксите за онлайн обучение?

# 557
Не си струват, то е ясно, но алтернатива не виждам.

# 558
  • София
Гладна не стои, защото си поръчва храна онлайн. Там няма забавяне.
Sause baus!, точно.

# 559
Дали си струва или не-зависи от целта след края на обучението.
Ако детето иска след обучението да работи във фирма в Англия-заслужава си. Продължава, учи, прави връзки, плейсмънт и т.н.
Ако не иска да работи в Англия след като завърши- не знам защо учи в Англия.

# 560

Ако детето иска след обучението да работи във фирма в Англия-заслужава си. Продължава, учи, прави връзки, плейсмънт и т.н.

Синът ми си избра Унито, заради добрата програма по желаната специалност. Целта му не е да работи в английска фирма.  Но всеки има цели различни. Да са здрави и да следват собствения си път.

# 561
За по качествено обучение, извън моментната ситуация, за самостоятелен живот и т. н.

# 562
  • София
Не трябва да се обобщава. Има специалности, които са с много добра/по-добра реализация у нас.
Извън по-качественото обучение за мен голям плюс са трупането на опит в по-конкуретна среда в други мащаби.
Скрит текст:
Дъщеря ми работи за американска компания в бранш, в който работя и аз. Ами мащабите са несравними, да не говорим по колко интересни проекти работи, за които тук няма потенциал.
Тя засега не планира трайно установяване там, трупа безценен опит.

# 563
Не трябва да се обобщава. Има специалности, които са с много добра/по-добра реализация у нас.
Извън по-качественото обучение за мен голям плюс са трупането на опит в по-конкуретна среда в други мащаби.
Скрит текст:
Дъщеря ми работи за американска компания в бранш, в който работя и аз. Ами мащабите са несравними, да не говорим по колко интересни проекти работи, за които тук няма потенциал.
Може ли да конкретизирате специалност с по-добра реализация у нас? Благодаря!

# 564
Моето дете от март месец мг е онлайн. Не ги искат на място и това е, вчера е получила поредния мейл. Идеята на ученето в ОК е ясна, поне за мен - среда, контакти, възможности да работиш на по-голям пазар, но такъв им бил късмета. Дано от септември вече да са постоянно на място 🙏🏻

# 565
Здравейте,
Имаме резервиран полет от София до Абърдийн за тази събота (9.01.), но се оказа, че няма да го ползваме и преди да го анулирам или да променя датата реших да пиша тук в случай, че на някой му се налага да лети до там и има желание да се възползва - тогава може просто да променим името.  В сравнение с останалите полети до Абърдийн през януари, които са около и над 1000лв, този е 330.

*Съжалявам, ако такъв тип постове са забранени, но реших че може да от полза на някой.

Детайли за полета:
Скрит текст:
Bulgaria Air & British Airways
Икономична класа
Излита от София в 14:25, пристига в Абърдийн в 21:05
Престой на Heathrow - три часа и половина

# 566
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Може ли да конкретизирате специалност с по-добра реализация у нас? Благодаря!
Според мен това са софтуерните инженери - по-лесно израстване заради недостига на добри кадри (нямам предвид пишещите код), т.е. по-малка конкуренция. Това,  съчетано с по-ниските разходи за живот тук при сходни възнаграждения, прави избора за връщане съвсем логичен.

# 567
  • Русе
Моят син излетя снощи и се прибра благополучно в Глазгоу. Не е имал проблеми на летищата. /Тръгна без PCR и се притеснявах това да не е проблем/. Сега следва 10 дневна карантина там. И живота продължава... Само да са здрави.

# 568
  • Варна
И моят син благополучно се прибра в UK. Нямало е никакви проблеми на летището в Ливърпул, единствено са му погледнали декларацията. Следва карантината, поне този път е по-кратка.

# 569
Дъщеря ми снощи пристигна в Абърдийн през Амстердам. Още в София и поискаха PCR тест, заради изискване от Нидерландия.

Общи условия

Активация на акаунт