Студенти в UK - 12 и 3/4

• 70 034
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Е, вече и за Англия се изисква.

# 571
  • Варна
По повод последната дискусия, като оставим настрани медицина и право, които успешно могат да се учат у нас, да си блестящ софтуерен специалист дори не е нужен университет.
Но с какво е по-качествено чуждото образование? Ще споделя това, което знам от дъщеря ми, а то обобщено е личното внимание и отношение към всеки студент. Това, с което тя разполага като такъв е:
персонален тютор-професор, играе някаква "родителска" роля. Може да му сподели проблеми от всякакво естество - от лични, през образователни, включая референции, ако са ѝ нужни. Срещат се всяка седмица. Освен него: туториали, които в малки групи им разясняват задачите от седмицата. Отделно студенти   phd, които също ползват за изясняване материала по всички предмети, в нейният случай главно за лабораторни. Могат по всяко време да помолят за персонална сесия с тютор. Двама професора, отговарящи за департамента, с които всяка седмица споделяш доволен ли си от курсовете, от преподавателите, т. е. интересува ги отзива ти. Също, от самото начало имат т. нар. транзишън ментори, студенти в горен курс, които те съветват, разхождат, споделяш. Дъщеря ми им казва назначени приятели Grinning, за тяхната работа също дава оценка. Разполагат и с кариерен адвайзър - помощ за CV, насока за кандидатсване за стажове, работа. Сигурно има и още, но това на първо място мен ме впечатлява - персоналното внимание.
А да усещаш подобна подкрепа е силно мотивиращо.
Сега, куриозно, но дъщеря ми не получи желаното рамо - твърде рано като първокурсничка, кандидатства за летен стаж в института Макс Планк. Тюторите ѝ не подкрепиха идеята, политика на университета е това да се случва след втори курс. Та тя изчитайки критериите каза, че не открива изрична забрана за първокурсници, кандидатства и спечели стажа. Децата ни вече са големи, самостоятелно мислещи, могат да разграничат и вземат най-полезното от тези университети.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 10:44 от ЛюбОff

# 572
По повод последната дискусия, като оставим настрани медицина и право, които успешно могат да се учат у нас, да си блестящ софтуерен специалист дори не е нужен университет.
Но с какво е по-качествено чуждото образование? Ще споделя това, което знам от дъщеря ми, а то обобщено е личното внимание и отношение към всеки студент. Това, с което тя разполага като такъв е:
персонален тютор-професор, играе някаква "родителска" роля. Може да му сподели проблеми от всякакво естество - от лични, през образователни, включая референции, ако са ѝ нужни. Срещат се всяка седмица. Освен него: туториали, които в малки групи им разясняват задачите от седмицата. Отделно студенти   phd, които също ползват за изясняване материала по всички предмети, в нейният случай главно за лабораторни. Могат по всяко време да помолят за персонална сесия с тютор. Двама професора, отговарящи за департамента, с които всяка седмица споделяш доволен ли си от курсовете, от преподавателите, т. е. интересува ги отзива ти. Също, от самото начало имат т. нар. транзишън ментори, студенти в горен курс, които те съветват, разхождат, споделяш. Дъщеря ми им казва назначени приятели Grinning, за тяхната работа също дава оценка. Разполагат и с кариерен адвайзър - помощ за CV, насока за кандидатсване за стажове, работа. Сигурно има и още, но това на първо място мен ме впечатлява - персоналното внимание.
А да усещаш подобна подкрепа е силно мотивиращо.
Бихте ли споделили в кой университет учи детето и каква специалност?

# 573
  • Варна
От следващата седмица международните пристигащи ще трябва да се  тестват отрицателно за коронавирус, преди да напуснат родната си страна и да пътуват до Великобритания.

https://www.bbc.com/news/explainers-52544307

"Всички международни пристигащи, включително граждани на Обединеното кралство, ще трябва да представят отрицателен тест за COVID-19, преди да се качат на самолет, влак или лодка за Великобритания, направени до 72 часа преди началото на пътуването им."

# 574
  • София
Синът ми летя вчера, не е имал проблеми на границата. Влязъл е с лична карта като са го питали за целта на идването, къде ще отседне и докога. Поискали са му и декларацията, за разлика от м. септември, когато я беше попълнил, но никой не му я поиска. В общежитието е казал, че трябва да спазва travel quarantine и са го добавили в списък за носене на храна до стаята за 10 дни. Реши да се върне там, защото там му е по-добре за учене.

Сега се чудя дали ще отпадне карантината на идващите от ОК в България или така ще си остане. Много лесно и бързо въвеждат рестрикции, но трудно ги отменят Worried

Допълвам се: днес е получил мейл, с който уведомяват, че опрощават наема в общежитието на когото не се върне в стаята си в периода от 5.01 до 28.02. Е, малко закъсня този емейл, но тези, които още са в Бг, могат да обмислят връщането си и с този аргумент

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 19:03 от BFF_

# 575
Общежитието в което е синът ви към Университета ли е. Моят син е в частно общежитие и макар и нито един ден да не е бил там откакто е почнал обучението си искат да се плаща, дори отстъпка не искат да направят

# 576
  • София
Общежитието в което е синът ви към Университета ли е. Моят син е в частно общежитие и макар и нито един ден да не е бил там откакто е почнал обучението си искат да се плаща, дори отстъпка не искат да направят
Да, към университета е.

# 577
Абърдийнски университет препоръчва на студентите да не се завръщат в корпуса!!!
Студентите са получили мейли, според който може и да не бъдат допуснати във Великобритания, до като траят наложените към момента ограничения. Незнам, може да се тълкува различно. Ето го текста:
Travelling to campus

The basic message to students remains that you should not return to term-time accommodation unless and until you are notified that on-campus teaching will be resuming for you.

Current Scottish Government advice is that travel can only take place in exceptional circumstances or where there is a reasonable excuse. Otherwise, there is a risk of committing a criminal offence.

A reasonable excuse would be in the very limited cases where on campus teaching has recommenced, or to address such issues as mental health concerns or parental estrangement. You should not travel to Aberdeen for other purposes, e.g. to collect belongings from term-time accommodation, at this time unless the circumstances where you are mean that you are unable to study there.

Travel simply and solely to take up residence in term-time accommodation without some other factor - such as the start of on-campus teaching or being unable to participate in your degree where you are currently - is unlikely to provide a reasonable excuse for travel.

# 578
Здравейте! Търся връзка с тези от вас/ или ваше дете/, които имате деца, правили плейсмънт година във фирма в Англия. Имам въпроси относно Terms and Conditions / може и на лично съобщение/

# 579
Здравейте! Търся връзка с тези от вас/ или ваше дете/, които имате деца, правили плейсмънт година във фирма в Англия. Имам въпроси относно Terms and Conditions / може и на лично съобщение/
Здравей. Синът ми ще го прави тази година. Какво да го питам?

# 580
Здравейте! Интересувам се раб.време дали е конкретно или не, заплаща ли се допълнително? Ако знаете нещо за пенсионните осигуровки, моля да споделите!

# 581
Здравейте! Интересувам се раб.време дали е конкретно или не, заплаща ли се допълнително? Ако знаете нещо за пенсионните осигуровки, моля да споделите!
През порталите, в които кандидатстват им се предоставя цялата необходима информация. За пенсионни...ОМГ отсега ли да мислят за това?

# 582
За пенсионни -да, и трябва да се подпишат, че приемат всичко, което е описано в документа. Затова потърсих съдействие тук, но явно няма запознати.

# 583
За пенсионни -да, и трябва да се подпишат, че приемат всичко, което е описано в документа. Затова потърсих съдействие тук, но явно няма запознати.

Пенсионните (т.нар. второ пенсионно осигуряване) винаги са задължителни, но веднъж записан за тях, може да се откаже в рамките на 30 дни и ще му върнат удръжките. Също няма да му удържат повече. Завършила съм в Англия и работя тук. Каквото Ви трябва, можете да питате.

# 584
Официално от 15.01.21 влизането в Шотландия , с негативен PCR Grinning

Общи условия

Активация на акаунт