Плюсове и минуси на кварталите в София - 9 тема

• 37 905
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Аз работя в IT сектора и не се сещам за някоя от най-големите компании с офис в идеален център. Някога работех до The Mall, сега в Лозенец, мъжът ми в Изток. HP, Телерик, Империя Онлайн, Sap labs и тн. също не са в центъра. Общо взето ако ти излезе страхотно предложение за осезаемо повече пари, локацията остава на заден план. Ако още живеех на Докторски паметник, щях да стигам до офиса ми на Вапцаров за същото време, с което стигам с кола от Лозен. Това с ползването на метро. А ако работех в НР от село щях да стигам доста по-бързо, отколкото от центъра. Та отново е индивидуално, зависи от сектора, в който работиш. Когато работех като продавачка, си работех близо до Софийския, за да мога да съчетавам лесно с лекции. Например магазини и банки има из цяла София, но определени бизнеси са концентрирани в някои райони.
От НДК до местоработата ти в Лозенец за колко време се стига? Предполагам, че е много бързо, особено ако си близо до бул Черни връх. Отделно ти си IT (наемник), но много хора си имат малък бизнес (някои не толкова малък) и центъра идеално ги устройва. Там има достатъчно магазини и офиси за наемане. Може да се развива всякакъв бизнес.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 15:36 от Анонимен

# 151
Цитат
Ама ще ме прощават, да се плащат заплати на едни каки и чичковци, дето се подпират по цял ден и половината време си мажат по телефоните - не трябва така да бъде. Или истинските скобари, които като заскобват, се оглеждат като котараци да се появи собственика, да му махнат скобата "по договаряне".
Не си права!Работят,дебнат с хъс.Видях един път,как чакат до кола да изтече последната минута от платеният смс и веднага я щракнаха.За повече скоби,получавали бонуси към и без това високите си заплати.Към днешна дата май има толеранс десетина минути закъснение.

# 152
Не съм забелязвал толеранс, на мен са ми слагали скоби буквално зад гърба. Знаех, че ми свършва времето, бях до колата си, казвах си довиждане с човека, с който имах среща и се качвах всеки момент. Докато разменяхме телефони, явно точно през тия 20 секунди концентрация да препиша телефона правилно, тия са цъфнали и докато се усетя вече слагаха скобата. И ми се оправдава "ма ние случайно минаваме". Викам да бе, вие по цял ден това правите, минавате случайно...

# 153
Да бе много са зле. Как смеят да си вършат работата.

# 154
Стои скобарка на ул. Бяло море, подпира се на оградата на Исул под сянката на дърветата и маже по телефона. На 3 метра от нея кола паркира на кръстовище и пешеходна пътека (сещате се, точно на ъгъла), аз отивам при нея да питам защо не санкционират шофьора, а тя ми обяснява, че те с това не се занимават. Та тя си провери чинно дали си е платил за спирането и продължи да маже по телефона.

# 155
Абсурд: Безстопанствени бикове тормозят жителите на кв. "Лозенец" Simple Smile - https://www.vesti.bg/bulgaria/absurd-bezstopanstveni-bikove-torm … .-lozenec-6115435

# 156
Абсурд: Безстопанствени бикове тормозят жителите на кв. "Лозенец" Simple Smile - https://www.vesti.bg/bulgaria/absurd-bezstopanstveni-bikove-torm … .-lozenec-6115435
За емнайсти път, ул Нелсън Мандела не е в кв Лозенец и никога не е била. Тя е  в кв. Кръстова вада, при това в по-лошата му част, из ливадите до Околовръстното. Нищо чудно и кози и крави да има там, и прасета, това си е вилна зона открай време, има и къщички на разни животновъди. В Район Лозенец е, но той включва и много други квартали освен кв Лозенец. Аман от неграмотни писачи на сензации.
Между другото, в Драгалевци, точно до централния площад с кръчмата "Чичовци", един дядка си гледа козички, на тротара е пълно с кози барабонки и смърди. Точно до неговата къща има луксозна нова многофамилна кооперация, чудя им се как издържат на тази смрад.

# 157
Оставяйки настрана кой квартал е улицата, според мен репортажът е меко казано цирк. Репортерът е абсолютен палячо, държи се в стил Къци Вапцаров с тъпи смешки, а това дето кара детето да бяга напред-назад на живо в ефир, е върха на подигравката. Хората са подали сигнал с реален проблем, тия от Нова разбира се си правят бъзик на техен гръб...
Отделно че двата "големи бика" всъщност са малки теленца и наистина си търсят да си играят. Не вярвам да са агресивни, което разбира се не ги прави за подценяване, спокойно може да прегазят някой "без да искат".

Дали кравите са опасни или не, зависи най-вече дали са свикнали с човешко присъствие - тези които са на паша в близост до туристически пътеки, проявяват максимална апатия към преминаващи хора, и ако не ги тормозиш и стряскаш, може да минеш на сантиметри от тях и даже няма да ти обърнат внимание.

# 158
Крави ,бикове , теленца ,прасенца просто нямат място в градска среда без оглед на квартал и улица. Slashy, принципно рубриката и маниерът на репортера са много характерни. Зрителите са свикнали, въпрос на гледна точка е. Но е наистина абсурдна ситуация.

# 159
Кьолш, ам като гледам улиците пред блока, не ми изглежда да е много градска средата. Камо ли пък "елитен квартал" както го преставиха в репортажа. Улицата е на последната линия на застрояване между Кръстова вада и кв. Витоша - които някой ден ще се слеят сигурно, но в момента между тях има поляни и е съвсем нормално по тях да пасат крави Simple Smile Съгласен съм, че не е редно, вероятно има и правен проблем, тъй като не вярвам "сънародниците" да са питали собствениците на земята там дали може да си пасат кравите, но всичко това на животните им е тотално през... рогата.

Относно рубриката, не знам какво е характерно, като цяло почти не гледам телевизия, най-малко пък сутрешни блокове, но си мислех че са предвидени по-скоро за сериозни теми от ежедневието, а не за евтино шоу...

# 160
Сериозни теми в сутрешни блокове - че кой иска да слуша за сериозни неща в началото на деня, да му се скапе настроението?  А пък след 8 ч. аудиторията вече са само домакини и пенсионери, работещите са тръгнали за работа. И затова - лайфстайл, топ, връх на сладоледа и т.н. шоп-ове за балъци, ей таквиз неща. Вероятно, че аз сутрин не искам никакви шумове около мен, дори и фонови като ТВ-то.

# 161
  • София
Че ще стане същото като във всички по-нови квартали (Манастирски ливади, Кръстова вада и т.н.) - масово презастрояване, никаква инфраструктура?

Понеже живея в Хладилника от доста години, мога да кажа, че ПЗ Хладилника има потенциал да е малко по-добре от Кръстова вада, но дали ще стане - не знам Simple Smile

А в Кръстова вада в момента е строителна площадка - там минавам с колелото на път за Витоша от много години. На "Главната" улица в средата на квартала имаше две вади от двете стръни по които течеше мръсната вода от чешмите на къщите (то и сега си ги има). Доколкото знам и сега нямат канализация, освен ако някой инвеститор не е налял огромни пари, но не  ми се вярва. Строи се в момента здраво, събарят къщи, даже гледах преди време се продаваше читава къща на адекватни пари, явно собственикът е усетил, че нещата не отиват на добре. В най-добрия случай Кръстова вада ще е като Хладилника ама след 20 години. Няма хубави улици (да не говорим за евентуалните проблеми с "частни улици"), ако се засели масово не знам как ще се излиза и влиза в тоя квартал щото на практика за всичко ти трябва кола (няма детски градини, няма училища, най-близките са надолу в Лозенец, единствения бонус е не много отдалеченото метро, поне за долната част). Лично аз не бих купил нищо там и да чакам да стане нещо от тая квартал след 20-30 години.

Миналия вторник минах по ул. Емилиан Станев (Главната) с колелото и съжалих едно младо семейство с количка, което буташе в прахоляка за да стигне до Южния парк. Тротоар естествено няма, вероятно няма и да има. Като се замисля пешеходна пътека май и няма на кръстовището с "Хенрих Ибсен" и  "Козяк", но кой ли ти мисли за пешеходци в тоя град. Съответно трябва да избутат количката до входа на Мола за да минат на пътеката. Смятам, че такива квартали не бива да се насърчават от купувачите, но хора всякакви... Практиката показва, че се харесват, на мен не ми е ясно защо, но това е положението. Simple Smile

# 162
дОКАТО СИ МЛАД И ПОЗИТИВНО НАСТРОЕН, ПО-малко неща ти тежат, за по-малко мрънкаш и се оплакваш.
Като одъртееш, и светът ти докривява - и улиците, и комшиите, и всичко.
Сигурно затова

# 163
Крави ,бикове , теленца ,прасенца просто нямат място в градска среда без оглед на квартал и улица. Slashy, принципно рубриката и маниерът на репортера са много характерни. Зрителите са свикнали, въпрос на гледна точка е. Но е наистина абсурдна ситуация.
Ами тя там изобщо не е градска средата, ами си е напълно селска. Нали точно заради това е абсурдна тази статия, защото няма нищо общо с квартал на града (Кръстова вада там си е едно живо село), а съвсем нищо общо с кв. Лозенец. Някой е искал да направи сензация  и явно му се получава, след като го обсъждаме тук. .

# 164
Сериозни теми в сутрешни блокове - че кой иска да слуша за сериозни неща в началото на деня, да му се скапе настроението?
То ако питаш мене, не знам и кой изобщо си пуска телевизора още със ставането сутринта. На мен ми се вижда доста неестествено. В редките случаи, когато ми се налага да ставам по времето на сутрешните блокове, единствената ми мисъл е да се стърпя да не си джасна телефона (=алармата), а за телевизор не ми минава и през ум. Като цяло по-скоро се разсънвам с таблет и преглед на новините онлайн, ако изобщо остане време за това.
Ама нали уж тия сутрешни блокове ги ползват един вид за втори прайм тайм - де що някой иска да се изкаже, най-ненадейно го "канят" в 7 заранта по някоя телевизия, пък май понякога и в няколко една след друга...

дОКАТО СИ МЛАД И ПОЗИТИВНО НАСТРОЕН, ПО-малко неща ти тежат, за по-малко мрънкаш и се оплакваш.
Като одъртееш, и светът ти докривява - и улиците, и комшиите, и всичко.
Абсолютно съгласен. Забелязал съм, че колко е "одъртял" един човек (като състояние на духа, не като възраст) може да се съди по това колко капризничи и мрънка. И изобщо се вдетинява, което вече е по-напредналата фаза.
Не че се имам за много млад, но има хора дето са си дърти по рождение...

Общи условия

Активация на акаунт